De stad New York hoeft niet geïntroduceerd te worden en er is op deze website al heel veel aandacht aan besteed. Logisch ook want de stad biedt een oneindigheid aan mogelijkheden en is misschien wel de meest diverse en meest hectische stad ter wereld. Wel staat New York bekend als een zeer dure stad, met name hotel overnachtingen zijn er erg duur. De prijzen van een overnachting zijn te vergelijken met de prijzen voor bijvoorbeeld een hotel in London. Ondanks deze diversiteit en hectiek is de stad ook prima te bezoeken met kinderen. Zo is de criminaliteit, waar New York voor het midden van de jaren negentig bekend om stond, voor een groot deel door oud burgemeester Giuliani aangepakt en opgelost.

New York bezoeken met kinderen

Wil je New York bezoeken met kinderen? Dat kan prima! Toch zul je met kinderen je programma tijdens een bezoek aan New York enigszins moeten aanpassen. Een bezoekje aan bijvoorbeeld het moderne voor moderne kunst, het Guggenheim, zal met kinderen minder goed te doen zijn. Een activiteit die altijd in de smaak valt bij kinderen is het bezoek aan de dierentuin, die zijn er in New York verschillende maar de bekendste en grootste is de Bronx Zoo. Deze dierentuin is zeer bijzonder het is namelijk de grootste dierentuin ter wereld die gelegen is in een stedelijk gebied en huisvest maar liefst 4000 dieren van 650 verschillende soorten.  Succes gegarandeerd!

Een andere kindvriendelijke attractie, die met name geschikt is om tot rust te komen, is het High Line Park. Dit project is uniek, het is namelijk een park dat hoog boven de stad ligt. Het park is namelijk aangelegd op een oude bovengrondse metrolijn, deze lijn wordt sinds de jaren tachtig niet meer gebruikt. In de jaren negentig werd er door de non-profit organisatie Friends of the High Line gestreden voor de herbestemming van de lijn. Uiteindelijk kregen ze het in 2009 voor elkaar om de eerste 1,6 km van de lijn in te richten als stadspark. Hier kwam in 2011 het tweede deel van 2.33 km bij. Door de herbestemming zijn de buurten overal rond de High Line opgebloeid en zijn de huizen rond het park extra in trek. Het High Line park is uitermate geschikt om te bezoeken met kinderen. Het is er namelijk rustig en je hebt een uniek uitzicht over de stad.  Daarnaast worden er regelmatig activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd.

central Park - New York

 

New York bezoeken met kinderen kan in diverse leeftijden. Hieronder geven wij u nog een aantal extra opties, besef wel dat genoemde attracties en/of bezienswaardigheden onderhavig zijn aan veranderingen, controleer daarom altijd de eigen websites voor de actuele gegevens.

Lower Manhattan

South Street Seaport

19 Fullton Street
212-732-8257
www.southstreetseaport.com

South street Seaport bevindt zich in het hart van het financial district en is een van de top 5 attracties van New York City. De straten zijn belegd met zogenaamde kinderkopjes, heerlijke restaurants, unieke shops, rondlopende artiesten en panoramische adembenemende uitzichten; dit is een van de plaatsen die je niet snel zal vergeten!

Lady Liberty

212-363-3200
www.nps.gov/stli

Het Vrijheidsbeeld behoeft weinig uitleg. De ferry naar het Vrijheidsbeeld vertrekt elk half uur vanaf 09.00 uur tot 15.30 uur in de zomer. In de winter kunnen de afvaarten verschillen.

New York City Politie museum

100 Old Slip
212-480-3100
www.nycpolicemuseum.org

Het NYC police museum bevindt zich in het historische gebouw waarin het eerste stadsgebied was gehuisvest. Dit is een leuk en interessant museum, als bezoeker krijgt u een kijkje achter de schermen van de NYPD, de grootste politie macht van de Verenigde Staten. Het museum bevat onder andere tentoonstellingen van; politiewagens, wapens en technieken die gebruikt worden bij het handhaven van de wet. Heel leuk voor de kids!

Chelsea and The Garment District

Chelsea Piers

690 W. 23rd St.
212- 336-6881
www.chelseapiers.com

Chelsea Piers Sports & Entertainment Complex aan het water en is 30 hectare groot. Je vind de piers tussen de straten 17th en 23rd, langs de Hudson rivier. Er is recreatie voor de hele familie; skating, skateboarding, rollerblading, rock climbing, indoor golf, bowlen, speeltuinen, en zelfs een gezondheidsclub & spa. Het is een perfecte stop voor een actieve familie!

NYSkyride

Bevindt zich in het Empire State Building
212-279-9777
www.skyride.com

Op de tweede verdieping van het Empire State Building vind u deze “angstige” tour door de lucht boven NYC. Beleef in voel deze vlucht in een speciaal ontworpen simulator met een big screen. Het is een avontuur op te onthouden!

Madison Square Garden

4 Pennslvania Plaza
www.thegarden.com

Thuis van de NY Rangers (IJshockey), The NY Knicks (Basketball). Beleef het sportgevoel door het nemen van een rondleiding of geniet in de avond van een van de vele concerten en shows die plaatsvinden in The Garden. Deze gigantisch grote hal is de moeite van het bezichtigen absoluut waard! Zeker als u sportminded bent. Dagelijks (behalve op zondag en feestdagen) geopend vanaf 10.00 uur.

Theater District

Rockefeller Center

The Rockefeller Center is een leuke plaats om te bezoeken, of je dit nu doet voor de eerste keer of voor de honderdste keer. In het Center vind je o.a. het General Electric Building en The Radio City Radio City Music Hall. Ook hebben de beroemde Rockettes (beelden) hier hun standplaats. Vooral met de Feestdagen is het er erg gezellig, een kunstijsbaan ontbreekt hier dan niet en het Center is versierd met spectaculaire kerstversieringen! Bent u juweel-liefhebber? Vergeet dan niet de vele juweliers in 47ts ST. te bezoeken.

Madame’s Tussaud

234 W. 42nd Street
212-512-9600
https://www.madametussauds.com/new-york/
Sta oog in oog met Amerikaanse & wereldberoemdheden, meer dan 175 levensechte wax figuren staan op u en uw kinderen te wachten. Doe ook de virtuele nachtelijke taxi rit door de tijd en rijdt langs een herovering van diversen van New York’s grootste momenten. De locatie aan 42nd street is perfect en vast behouden om u en uw familie een leuke tijd te bezorgen.

Times Square

42nd and Broadway
Met een ruime variëteit van winkelen en entertainment is Times Square het meest imponerende gedeelte van New York. Bezoek de Timesquare webcam en zwaai gezamenlijk naar het thuisfront. Of geniet ven de vele lichtreclames en houdt het laatste nieuws in de gaten via de lichtkranten. Opvallende elektronische billboards, waarvan er meer dan 50 hangen. Met oud & nieuw verzamelen honderden mensen zich op Times Square om gezamenlijk het nieuwe jaar in te gaan.

Intrepid Sea-Air-Space Museum

Pier 86 W. 46th St
212-245-0072
Apr-Sept; 10am-5pm, weekdays
10am-6pm weekends
Oct-Mar; 10am-5pm, Wed-Sun
www.intrepidmuseum.org

Bekijk de beroemde WWII Intrepid vliegdekschip. Aan boord bevinden zich diverse oude en nieuwe gevechtsvliegtuigen, ook zijn er diverse verkenningsvliegtuigen te bezichtigen. Bekijk ook de op afstand bestuurbare onderzeeër, The Growler, en vergeet daarbij niet de bezichtiging van The Edson, de beroemde vernietiger. Dit museum is uniek en heeft een hoge informatieve waarde.

NBC Tour

30 Rockefeller Plaza
212-664-3700
Sinds 1933 biedt NBC deze historische tour al aan. De tour neemt je mee door de studio’s van NBC. De tour laat zien dat NBC een rijke en interessante historie heeft. Ooit begonnen met radio uitzendingen en nu een van de grootste zenders. NBC laat u zien waar zij vandaag de dag staan in de maatschappij. Een aanrader!

Greenwich Village

New York City Fire Museum

278 Spring Street
212-691-1303
www.nycfiremuseum.org

De New York City Fire museum bezit een van de fijnste collecties van brandweer gerelateerde kunst en gebruiksvoorwerpen. Helmen, emmers, riemen, handbediende vuurbestrijders van voor de burgeroorlog. Voertuigen die nog werden voorgetrokken door paarden en de eerste gemotoriseerde voertuigen kunt u bekijken in dit museum. Het museum verteld de geschiedenis van de brandweer en leert iedereen hoe je veilig met vuur om dient te gaan. Zeer leerzaam en ook nog leuk om te bezoeken!


Upper East side

Museum of the City of New York

1220 5th Avenue
212-534-1672
Closed Mondays
www.mcny.org
Het Museum of the City of New York herbergt meer dan 1,5 miljoen schilderijen, foto’s, kostuums, speelgoed, zeldzame boeken, scripts, beelden en andere voorwerpen die van onschatbare waarde zijn voor New York City. Een familiebezoek aan dit museum is het meer dan waard.

Central Park Zoo

830 5th Avenue
Open 365 Days a Year!
www.centralparkzoo.com

Even rust? Een paar stappen uit het altijd drukke New York en u bevindt zich in de Central Park Zoo. Het hele jaar geopend. Bezoek het regenwoud en stap daarna de ijzige wereld van Antarctica binnen om de pinguïns te bezoeken. Van kleine mieren tot grote ijsberen, de Zoo heeft ze allemaal. Een familiebezoek aan de Central Park Zoo mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw bezoek aan NYC.

Upper West Side

Children’s Museum of Manhattan

212 West 83rd Street
212-721-1234
www.cmom.org

Vijf verdiepingen met interactieve tentoonstellingen! Kinderen van alle leeftijden zullen zich hier geen moment vervelen. Het is een zeer leuke onderbreking van de drukke stad. Uw kinderen zullen een bezoek aan dit museum zeker waarderen. Hoge aanbeveling!

American Museum of Natural History

Central Park West at 79th St
212-769-5100
10:00am – 5:45pm Mon-Thu, Sun
10:00am – 8:45pm Fri, Sat
www.amnh.org

Kom langs en bekijk het grootste biologie museum ter wereld. Dit erg interessante museum met zijn verbazende tentoonstellingen en vreemde voorwerpen en het bezoeken absoluut waard.

Central Park

Central Park bevindt zich tussen de Upper East en Upper West Sides van New York. Central Park biedt een rustig alternatief voor de drukke starten van New York. Geniet van de mooie meren, bruggen en begroeiing. Bezoek in de winter de Wollman kunstijsbaan. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan bijvoorbeeld ‘Strawberry Fields’ , het John Lennon monument, of het ‘Belvedere Castle’ wat mooie gezichten van de stad laat zien.

The Bronx

Yankee Stadium
161st St and River Ave
Bronx, NY 10452
718-293-6000  – ticket office
www.yankees.com

Kom en moedig de Bronx Bombers aan in het historische Yankee Stadion. Het is een fantastische plaats om te genieten van de baseball atmosfeer. Kleine kinderen, grote kinderen of u nu supporter bent van de Yankees of niet, het maakt allemaal niet uit. Kom sfeer proeven! Het Yankee stadion is geopend van 09.00 – 17.00 en tot de 7e inning indien de Yankees thuis spelen.

Bronx Zoo

2300 Southern Blvd.
Bronx, NY
718-367-1010
www.bronxzoo.com

Meer dan 6000 dieren van meer dan 600 soorten, the Bronx zoo is ontzettend leuk om te bezoeken! Inlusief; Wild Asia, Jungle World,
African Plains, Himalayan Highlands, World of Birds, Baboon Reserve, en het populaire 6.5 hectare Congo Gorilla Oerwoud. Leerzaam en ook nog leuk.

Brooklyn

New York Aquarium

588 8th St
Brooklyn, NY
718-265-3427
www.nyaquarium.com

Ontdek het New York Aquaruim; ‘where the city meets the sea’ . Er is er maar een als deze, met meer dan 8000 zeedieren. Walrussen, dolfijnen, zeeotters en natuurlijk ontbreken de haaien niet. Entertainment voor de hele familie, The New York Aquarium heeft het!

Brooklyn Bridge

Heeft u een New York tip, speciaal voor kinderen? Laat het ons weten!

Disclaimer, dit artikel is zorgvuldig tot stand gekomen. Desalniettemin kan het voorkomen dat sommige genoemde beschrijvingen niet geheel actueel zijn i.v.m onderhavige veranderingen.

New York bezoeken met kinderen

Leestijd: 8 min