De Verenigde Staten van Amerika zijn een geweldige plek voor een vakantie, ongeacht naar wat voor vakantie je opzoek bent. Amerika heeft het allemaal: tropische stranden, inspirerende steden, adembenemende natuur en “oneindige” wegen van vele kilometers lang. Er zijn ook vele luchthavens in Amerika! Ondanks alles van wat je hieronder gaat lezen is Amerika een gastvrije plek. Er zijn enkele dingen die je toch moet weten voordat je aankomt in het land van de onbegrensde mogelijkheden.. Hieronder beschrijven we een aantal “regels” voor op de luchthavens in Amerika.
luchthavens in Amerika

Luchthaven New York

Probeer niet grappig te zijn

Heb je ooit een humoristische en charmante douane of immigratie officier ontmoet? Vast niet. Het lijkt erop dat het Department of Homeland Security alleen chagrijnige en intimiderende mensen inhuurt. Alles heeft een reden, zo deze houding ook. Amerika heeft veel vijanden en iemand moet een oogje in het zeil houden bij de grens. Het is een zware baan met verwoestende gevolgen als ze het verknoeien. Deze mensen worden niet betaald om aardig te zijn. Als ze toevallig wel aardig zijn en ze je zelfs soms een halve glimlach gunnen nadat je hebt 90 minuten als een koe in een slachthuis in de rij hebt staan wachten, prijs jezelf dan gelukkig. Echter meestal zullen ze geen (aardig) woord met je wisselen en voel je je als een crimineel behandelt. Accepteer het. Probeer niet om grapjes of vrienden te maken met hen. Gewoon hun vragen te beantwoorden, ongeacht hoe ‘dom’ deze kunnen zijn. Kijk ze in de ogen en blijf geduldig en bovenal doe wat je gezegd wordt. Als ze klaar zijn dan neem je je documenten en de bagage om vervolgens door te lopen.

Bij een overstap in de VS, moet je bagage opnieuw langs de Douane

Stel je voor: je vliegt van Amsterdam naar Los Angeles (LA), maar je hebt een tussenlanding  in Chicago met drie uur wachttijd om vervolgens door te vliegen naar LA. Dit betekent dat u voor het eerst de VS betreed in Chicago en niet in LA. Omdat Chicago je punt van binnenkomst is, moet je door de Douane en Immigratie in Chicago. Als je eenmaal voorbij de Immigratie bent, verzamel je bagage en loop door de douane. Je zult je zakken moeten legen voor de vlucht naar Los Angeles. Meestal, op slechts enkele meters voorbij de douane, zal er een “overdracht bureau” zijn. Hier zullen ze je bagage opnieuw controleren doorsturen naar Los Angeles. Zodra ze je koffers hebt afgegeven, kan je de terminal van de luchthaven onveilig maken, om de tijd te doden. Chicago O’Hare is een van de grootste luchthavens in Amerika! Vergeet niet te starten met het genieten van Amerika!

Vertel de barman wat voor soort drank je wilt

Als je je enige tijd hebt vermaakt in de openbare terminal wil je misschien ergens gaan zitten en genieten van een drankje of een hapje te eten. Als je Nederlander of Europees bent, zal u waarschijnlijk een bar inlopen en vragen  ‘Mag ik een biertje?’. Het is een terechte vraag, een die goed werkt in Europa. Maar in Amerika  werkt het net even anders, de barman zal je dit vragen:

“Bud, Miller Light, Bass Ale, Coors, Heineken, Sam Adams, of het lokale biertje?”

Hetzelfde geldt voor wijn, frisdrank, koffie of sterke drank. Je bent in het land van de vele keuzes, maak deze specifieke keuze inclusief merk en de grootte. Vertel de barman wat je wilt en hij zal je niet behandelen als een toerist.

Vergeet de ‘trein’, Neem een taxi

Met het openbaar vervoer reizen van bijna elke luchthaven in de Verenigde Staten naar uw bestemming is vragen om problemen. De mogelijke uitzondering is New York City. Chicago is een misschien. Boston? Daar zijn ook nog wel wat mogelijkheden.  Voor het grootste deel van de luchthavens geldt echter, vergeet het openbaar vervoer en neem een taxi. Taxi’s zijn redelijk geprijsd en de overgrote meerderheid van de taxichauffeurs niet zal je afzetten. Als je je er beter bij voelt kan je proberen om het eens te worden over een prijs voordat je instapt. Dit werkt bijvoorbeeld in New York, naar de luchthaven vanuit Manhattan. Vaak zijn er ook vaste prijzen voor ritten van en naar het centrum.

Een andere goede optie is om een auto te huren. In de Verenigde Staten heb je, buiten New York, echt een auto nodig.

Je moet betalen voor de bagagewagens

Je kent ze wel, bagagewagens. Die waar je je  koffers op gooit, zodat je deze makkelijk kan verplaatsen op de luchthaven. In Europa zijn ze zijn deze gratis. Op luchthavens in Amerika moet je ervoor betalen. Zorg er dus voor dat je een paar dollar “kleingeld” bij je hebt!

luchthavens in Amerika

Luchthaven Denver


 

 

 Luchthavens in Amerika – Hoe werkt het?

Leestijd: 4 min