In het noorden van Arizona, tegen de grens met Utah ligt het plaatsje Page. Page is eind jaren ’50 ontstaan om huisvesting te bieden aan de bouwers van de Glen Canyon dam. Na de voltooiing van de dam zorgde het stuwmeer, Lake Powell, dat Page populair werd bij watersporters. Page heeft meer  te beiden dan watersport. Als u  een roadtrip maakt door het zuidwesten van de VS bezoek dan vooral  Page niet alleen voor Lake Powell. Vul uw “to do lijstje” aan met Antelope Canyon en Horseshoe Bend.

Lake Powell

Lake Powell is populair bij watersporters.Vooral in het vakantieseizoen en met namen in de weekenden kan het daarom flink druk zijn in Page en dat merk je ook goed aan de hotelprijzen. Hou daar rekening mee als je een trip gaat plannen. Lake Powell en een groot deel van de omgeving behoort tot de Glen Canyon National Recreation Area en dit gebied wordt beheerd door de National Park Service. Voor toegang tot dit park moet entree worden betaald.  De Annual Pass is ook geldig in dit park.

LakePowell - Page Arizona

Wahweap Marina

De Wahweap Marina, de haven van Lake Powell, biedt diverse watersport activiteiten.  U kunt er een rondvaart maken over het meer.  Er zijn korte rondvaarten van 1½ uur waarbij u door de “natte” kant van Antelope Canyon vaart tot de lange van 6 uur, waarbij je helemaal naar Rainbow Bridge (De in het park gelegen Rainbow Bridge bestaat uit zandsteen en heeft een spanwijdte van 84 meter. De top is 13 meter dik, 10 meter breed en 88 meter hoog. Het vormt een heiligdom voor de Navajo-indianen.) gaat.

Klik hier voor informatie over rondvaarten

Er zijn bij de Marina ook mogelijkheden om zelf een kajak of een motorboot te huren en voor een verblijf van een aantal dagen op het meer kun je er een houseboat huren.

Info boot en houseboat huur:

Als u geen 6 uur wil varen om Rainbow Bridge te zien kun je natuurlijk ook gaan vliegen. Op het vliegveld van Page zitten diverse bedrijven die rondvluchten aanbieden.

Glen Canyon dam

Een mooi uitzicht over de Glen Canyon dam en de Colorado river heeft u bij het uitzichtpunt van de  Scenic View Road, een zijweg van Hwy 89. Scenic View Road is de weg die achter het Denny’s restaurant loopt. Vanaf het bij de dam gelegen Carl Hayden visitor center kunt u een tour van ongeveer 1 uur maken naar de Glen Canyon dam

GlenCanyondam

Horseshoe Bend

Horseshoe bend is een hoefijzervormige bocht in de Colorado rivier ten zuiden van Page. Vanaf de Horseshoe Bend Overlook heeft u  een fantastisch uitzicht over de bocht en de wijde omgeving. De parkeerplaats voor Horseshoe Bend Overlook ligt aan Hwy 89, een paar mijl zuidelijk van Page en staat duidelijk aangegeven. Vanaf deze parkeerplaats is het nog ¾ mijl (iets meer dan 1 kilometer) lopen over een zandpad tot aan het uitzichtpunt.

HorseshoeBend

Antelope Canyon

Eigenlijk moeten we spreken van Antelope Canyons, want er zijn er twee. De Upper en de Lower. Naast overeenkomsten zijn er ook verschillen tussen deze twee. Beide zijn zogenaamde slotcanyons en het van bovenaf invallende zonlicht zorgt in beide canyons voor een bijzonder schouwspel dat vooral fotografen zal aanspreken. Bij de Upper is het invallende zonlicht rond het middaguur het mooist en bij de Lower is dat in de ochtenduren.

upperingangUpper Antelope Canyon

De Upper Antelope canyon, de meest bezochte,  is een ongeveer 100 meter lange, gemakkelijk toegankelijke, spleet in een rotswand.  Op de afbeelding zie je, achter de auto’s, de ingang van Upper Antelope Canyon

In Page zitten verschillende bedrijven waar je een tour kunt boeken voor de Upper. Als je de Upper bezoekt in het hoogseizoen en/of je hebt een krap tijdschema is reserveren aan te raden. U kunt niet zelf naar de ingang van de Upper rijden, u wordt er met een Jeep of een pick-up truck naar toe gebracht.

Naast de bedrijven in Page waar je je Antelope Canyontour kunt reserveren en boeken is er aan Hwy 98, vlakbij de elektriciteitscentrale, een ticketbureautje dat toegangsbewijzen verkoopt voor de Upper. Op basis van first come first serve wordt je ingedeeld in een Jeep en rij je de laatste paar mijl naar de ingang van Upper Antelope Canyon. Vrijwel alle georganiseerde reizen, ook de busreizen, gaan naar Upper Antelope Canyon en dat maakt dat het daar vooral in het hoogseizoen nogal druk kan zijn. Vooral rond de middag, als de lichtval in deze canyon op z’n mooist is, is een populair tijdstip om Upper Antelope Canyon te bezoeken.

LowerLower Antelope Canyon

De Lower is een 400 meter lange spleet in de grond. Via een aantal trapjes daalt u  af naar de canyonbodem en dat maakt de Lower wat minder gemakkelijk toegankelijk dan de Upper. Daar staat dan weer tegenover dat je gewoon met je eigen auto naar de Lower kunt rijden. De parkeerplaats / ticketoffice van de Lower liggen aan Indian Route 222, een zijweg van Hwy 98. Komend van Page is dat net voor de elektriciteitscentrale.

De ingang van de Lower Antelope Canyon is slechts enkele tientallen meters van de parkeerplaats / ticketoffice. Een bezoek aan de Lower Antelope Canyon hoeft niet vooraf gereserveerd te worden.  Na de aankoop van een  ticket wordt u, met de groep waarin u bent ingedeeld,  onder leiding van een gids  in de canyon rondgeleid. Probeer Lower Antelope Canyon vroeg in de ochtend te bezoeken. Niet alleen is het dan vaak nog rustig, ook de lichtinval in deze canyon is dan op z’n mooist.

Rimrocks

De Rimrocks bevinden zich niet echt in de omgeving van Page, maar wij willen u deze toch niet onthouden. De Rimrocks liggen aan Hwy 89, tussen Page en Kanab en kunnen bezocht worden vanuit Page of als tussenstop op weg van Page naar Kanab.

Op 26,5 mijl vanaf de brug bij de Glen Canyon dam, tussen de milemarkers 19 en 20, is de parkeerplaats waar de trail begint naar de Rimrocks en Toadstool Hoodoo. Deze korte wandeling, heen en terug (2,5 km), voert u naar een serie hoodoo’s, balanced rocks en andere fotogenieke rotsformaties.

Rim Rocks - Page Arizona

Alle foto’s (en tekst) tenzij anders vermeld: Cees A.Page – Arizona – De Perfecte uitvalbasis!

Leestijd: 5 min