Elk jaar op 17 maart vieren mensen over de hele wereld St. Patrick’s Day, een viering van de Ierse cultuur en de beschermheilige van Ierland, St. Patrick. Hoewel deze feestdag zijn oorsprong vindt in Ierland, wordt het tegenwoordig ook groots gevierd in andere delen van de wereld, waaronder de Verenigde Staten. Een van de meest opvallende en bruisende vieringen vindt plaats in de stad Chicago, waar St. Patrick’s Day wordt omgetoverd tot een spectaculair evenement dat jaarlijks duizenden mensen trekt.

St Patricks Day - USA4ALL - Chicago


Een feestelijke traditie die Chicago groen kleurt

De geschiedenis van St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day vindt zijn oorsprong in de vroege 17e eeuw en is vernoemd naar St. Patrick, een van de bekendste heiligen van Ierland. De feestdag herdenkt de dag waarop St. Patrick, die wordt gecrediteerd met het verspreiden van het christendom in Ierland, overleed. Wat begon als een religieus feest in Ierland is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat wordt gevierd met parades, festivals, traditionele gerechten en natuurlijk het dragen van groen.

St. Patrick’s Day in Chicago

Hoewel St. Patrick’s Day in veel steden over de hele Verenigde Staten wordt gevierd, staat de viering in Chicago bekend om zijn grootsheid en spektakel. De Chicago River wordt elk jaar groen geverfd om de festiviteiten te markeren, een traditie die teruggaat tot 1962. Dit unieke en opvallende evenement trekt jaarlijks duizenden toeschouwers die getuige willen zijn van de magie van de groene rivier.

De groene rivier van Chicago: Een iconische traditie

Op deze dag komt de stad Chicago tot leven met kleurrijke parades, traditionele Ierse muziek, dans en festiviteiten voor het hele gezin. Maar het hoogtepunt van de viering is ongetwijfeld de ceremoniële kleuring van de Chicago River. Op deze dag wordt de rivier voor een paar uur omgetoverd tot een heldergroene waterweg, een adembenemend gezicht dat jaarlijks bezoekers van over de hele wereld trekt.

St Patricks Day - USA4ALL - Chicago

Een feest voor iedereen

Naast de groene rivier zijn er tal van andere activiteiten en evenementen in Chicago om St. Patrick’s Day te vieren. Van traditionele Ierse pubs die live muziek en authentieke gerechten aanbieden tot familie-vriendelijke festivals en optochten, er is voor elk wat wils. Deze  feestdag in de Verenigde Staten in Chicago is een viering die mensen van alle achtergronden en leeftijden samenbrengt om te genieten van de rijke cultuur en het gevoel van gemeenschap.

Een dag om te vieren

Of je nu Iers bent of gewoon op zoek bent naar een excuus om feest te vieren, St. Patrick’s Day in Chicago is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Met zijn iconische groene rivier, levendige festivals en hartelijke sfeer is het een viering die het waard is om bij te wonen. Dus trek je groene kleding aan, zet een shamrock op en bereid je voor op een onvergetelijke dag vol plezier en festiviteiten in de Windy City!

 


St. Patrick’s Day: Een feestelijke traditie die Chicago groen kleurt!

Leestijd: 3 min