Chicago attracties die je alleen in Chicago ziet. Alleen in de Windy City – en nergens anders! Er is een poutine fabriek. (Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met verse kaas, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten. ) Ze maken een gegrilde kaas die honderd-dollar kost. Een “Star Wars” museum  … en dat zijn niet de enige attracties die Chicago uniek maken. Met een groene rivier, musea, architectuur, kunst en sommige meer dan absurd heerlijke maaltijden, heeft ieder zijn eigen favoriete attractie in de culturele hub in het Midwesten. Hieronder twintig attracties in willekeurige volgorde!

De oorspronkelijke Portillo’s

In 1963, opende Dick Portillo ‘The Dog House’ in een 12-voet lange trailer aangesloten op een tuinslang. Vandaag de dag, wachten vleesliefhebbers uren in de rij voor een sappig Italiaanse rundvlees broodje in een van de 38 Portillo’s vestigingen in Illinois, Indiana, Arizona en Californië. Dit houtskool gegrilde goedheid kan snel alle hoeken van het land te bereiken.

Zevenendertig beweegbare bruggen

Chicago heeft meer beweegbare bruggen dan enige stad in de Verenigde Staten – bij de laatste telling waren er bijna 40. De meeste zijn van een ontwerp genaamd bascule, van het Franse woord voor wip.

Chicago River

Een trein die u door de stad naar het strand brengt

24 uur per dag rijden de treinen van de “Metra” van de buitenwijken naar de stad.  Daar stapt u  op de rode lijn op Chicago’s “L” trein en stap uit bij een bar, twee bars, drie of meer – hoeveel u aan kan. Of stap uit lekker bij het strand aan Lake Michigan.

Chicago - EI

Water zo blauw als het Caribisch gebied.

Is dat het Barbados, of de Chicago Lakeshore? Als je de kleur van het water ziet, zo blauw, waan je je in de Caribbean.

Chicago Shoreline

Hotdogs zonder ketchup

Sommigen zeggen dat het komt omdat de smaak te zoet is, en anderen zeggen weer dat het is omdat ketchup de smaak van de vlees verpest. Wat ook het geval is, Obama is het eens: een echte Chicago-stijl hot dog bestaat uit broodje, worst, mosterd, saus, ui, tomaat, augurk, paprika en selderij zout. Heb jij hem al geprobeerd?

Hotdog

Twee maïskolven van beton

Chicago is beroemd vanwege haar architectuur rondleidingen – en de informatieve boottochten zijn allesbehalve saai, want er staan tientallen wolkenkrabbers te lonken langs de weg. Sommige van onze favorieten zijn de “corn cob buildings”, ook wel bekend als Marina City. Ze zijn eigenlijk een verzameling van appartementen, gebouwd in de jaren ’60.

Marina Towers Chicago

Een honderd jaar oud honkbalveld

In 2014 bestond Wrigley Field honderd jaar!. Ja, er zijn er die ouder zijn. Maar zij waren niet het eerste park wat baseball-fans de fout geslagen ballen liet houden. Bovendien Wrigley Field een handbediende scorebord uit 1937. Wrigley Field is de thuisbasis van de wereldberoemde Chicago Cubs.

Wrigley Field - Chicago

De felste pizza rivaliteit in het land

Toen Lou Malnati’s Pizza, Pizzeria Uno, Gino’s East en Giordano’s als Chicago’s versloeg  met zijn beste pizza, werd dit zeer uitbundig gevierd door de medewerkers gevierd. Als dit niet een teken dat de concurrentie hevig is, ……….

Helder groene rivier

Al meer dan 40 jaar, heeft een “kabouter” (leprechaun)  de Chicago River groen geverfd. Een briljante schaduw van smaragd, altijd net op tijd voor de jaarlijkse St. Patrick’s Day Parade.

St Patricks Day - USA4ALL - Chicago

Spugende LED gezichten

In het Crown Fountain art project, 50-foot grootte verlichte gezichten spuwen water uit hun “monden” op regelmatige tijdstippen. Dit is natuurlijk een feest voor kleine kinderen om vrolijk een nat pak te halen.

Led zuilen - Chicago

Amerika’s “hottest” hockey vrijgezel

Jonathan Toews en de rest van het Blackhawks hockey team kan regelmatig worden gespot op het ijs in het United Center of Chicago op anderen hotspots zoals Pony Inn, Chicago Cut en Studio Paris. Toews is single en klaar om zich te mengen …

Green Line bier

Deze honingkleurige” pale ale vernoemd naar de L’s Green Line route zal je alleen vinden in de Chicago bars. Het is een manier voor de lokale brouwerij Goose Island om zijn ecologische voetafdruk te verminderen.

Een roestvrij stalen bean

De  eigenlijke naam van het object is “Cloud Gate” – het 110-ton zware object werd geïnspireerd door vloeibaar kwik en bedoeld om de skyline van de stad weerspiegelen. 33 meter hoog, het is een van de grootste kunstwerken van zijn soort in de wereld.

Chicago - The Bean

Een single-double cheeseburger

De “single cheeseburger” bij restaurant Au Cheval wordt geleverd met twee broodjes, en de “dubbel” betekent drie. Het is verwarrend – maar als je de beste hamburger in Amerika bent, kun je doen wat je wilt.

Een stoel speciaal voor poppen

De American Girl Cafe – compleet met ” Seats” voor je pop. Voor elk klein meisje is dit het favoriete deel van American Girl Place. De locatie van dit cafe is in het centrum van Michigan Avenue, net buiten het John Hancock Center.

De Bears en de Bulls

Er zijn geen sportteams in de wereld waar ‘s avonds laat nog zoveel mensen voor de zitten. Maak kennis met de Chicago Bears en de Chicago Bulls. Een bezoek aan een van deze sportteams zijn Chicago attracties die u eigenlijk niet mag overslaan.

Basketbal Amerika

‘swerelds eerste “zweven boven de skyline”

Dit technische wonder in het John Hancock Center laat bezoekers zweven” boven de skyline van Chicago in glas capsules van 1000 meter hoog. Uw maag moet hier wel bestendig tegen zijn.

Een gigantische rode grill naast Nordstrom

Yup, dat massale houtskool wonder markeert de plek van Chicago’s Weber Grill Restaurant, op minder dan een steenworp afstand van het stijlvolle Nordstrom warenhuis op North Bridge gelegen. Het restaurant serveert baby back ribs, biefstuk spiesjes en hout gestookte crab cakes, allemaal in een open keuken …

Een piramide op een straat in de stad

De basis van de Tribune Tower heeft stenen uit 120 iconische spots wereldwijd ingebed in de buitenmuren. Het is de enige manier om je handen, binnen een uur, neer te leggen op de Grote Muur van China, Taj Mahal, Parthenon, Alamo en de Notre Dame, ……..

Tribune Tower Chicago

 Chicago attracties die je alleen in Chicago ziet!

Leestijd: 5 min