“Travel ban opgeheven!” tweette EU-ambassadeur in de VS Stavros Lambrinidis op maandag 20 september “Gevaccineerde, voor de vlucht geteste Europeanen kunnen vanaf november weer naar de VS reizen, net zoals gevaccineerde Amerikanen vandaag de dag naar de EU mogen reizen.  De travel ban, ingesteld door voormalig president Trump was al van kracht sinds maart 2020.

 

Travel ban Verenigde Staten van Amerika opgeven!


In opdracht van President Joe Biden kondigde Secretary Jen Psaki in een persconferentie aan dat de Verenigde Staten de reisbeperkingen van het coronavirus voor volledig gevaccineerde reizigers zullen opheffen en hun grenzen, vanaf o8 november 2021, voor het eerst in meer dan een jaar zullen heropenen.

Buitenlandse toeristen zullen een bewijs van vaccinatie en een bewijs van een negatieve COVID-19-test, niet ouder dan 1 dag (update 06-12-2021), moeten laten zien voordat ze aan boord van een vliegtuig gaan. De regering mikt op november om het nieuwe beleid in te voeren. Het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention (CDC) zal bepalen welke vaccins zal worden geaccepteerd. Ook vindt u op deze pagina de laatste reisrestricties i.v.m het Coronavirus.

Covid-19 - CDC- 1 dag

Het nieuws van deze beleidswijziging werd verwelkomd door een luchtvaartindustrie die door de pandemie is gehavend en die hoopt op een terugkeer naar de normale gang van zaken op de lucratieve trans-Atlantische route. Ook toeristen staan te trappelen om weer de oversteek te kunnen maken naar de Verenigde Staten van Amerika. Exacte details zullen op korte termijn door het Witte Huis bekend worden gemaakt.Travel ban Verenigde Staten van Amerika opgeheven!

Leestijd: 2 min