Corona – BELANGRIJK NIEUWS VOOR REIZIGERS

President Trump heeft bevolen om alle vluchten naar Amerika vanuit Europa te verbieden voor een periode van 30 dagen vanaf a.s. vrijdagnacht 13 maart 2020.

Nederlanders met een green card en/of andere verblijfsvergunning kunnen onder voorwaarden nog wel reizen naar de Verenigde Staten.

Naar aanleiding van het besluit van de Amerikaanse overheid om geen vluchten toe te laten van Europa naar de Verenigde Staten informeren wij graag zoveel als mogelijk. Wilt u hierover praten en beschikt u over Facebook? Wordt lid van onze besloten Facebookgroep. 

corona Amerika

Stand van zaken

Geldt het inreisverbod voor iedereen?

In principe geldt het voor iedereen die in twee weken voorafgaand aan 13 maart in een Europees land is geweest. Er is een uitzondering voor Europeanen met directe familie in de VS en Amerikaanse staatsburgers die terugreizen vanuit Europa. 

Vluchten

Voor vragen omtrent geboekte vluchten dient u contact op te nemen met uw reisagent en/of vliegmaatschappij. De website van uw luchtvaartmaatschappij en/of de website van Schiphol kan u mogelijk voorzien van informatie. De kans bestaat ook dat de luchtvaartmaatschappij zelf contact met u opneemt. KLM heeft bijvoorbeeld al aangeboden een vlucht kosteloos te verplaatsen.

Laatste nieuws KLM:  23-03-20 , KLM biedt aan Voucher na een jaar uit te keren, geld retour dus. Klik hier voor bericht.

Huurauto

Als de huurauto onderdeel is van een pakketreis, krijg u uw geld mogelijk terug via de reisorganisatie. Heeft u de huurauto rechtstreeks bij een verhuurbedrijf gehuurd en heeft u geen mogelijkheid tot gratis annuleren? Neem dan contact op met die organisatie.

Hotels of motels geboekt?

Wanneer u dit via een reisorganisatie hebt gedaan, kunt u daar contact mee opnemen om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. TUI heeft aangegeven dat Reizen naar de Verenigde Staten tussen 12 maart en 12 april, kosteloos kunnen worden geannuleerd of omgeboekt.

Heeft u uw hotel of motel in Amerika zelf geboekt maar kan het niet zonder kosten geannuleerd worden neem dan contact op het hotel, wellicht is er toch iets mogelijk.

Vergoedt mijn reisverzekering of annuleringsverzekering?

In principe biedt de verzekeraar in principe geen dekking. Om zeker te weten of u alsnog wat krijgt vergoedt in verband met het Corona virus neemt u contact op met de reisverzekeraar.

Reizigers naar Canada

Alle reizen naar Canada kunnen op dit moment gewoon doorgaan, tenzij u een overstap in de VS maakt.

Reizen na 13 april 2020

Het is niet raar dat u mogelijk ongerust bent indien u een reis na 13 april 2020 heeft geboekt. Vooralsnog zijn en gelden er na deze datum geen maatregels. Er is dus nog geen (directe) noodzaak om uw reis te annuleren en/of om te boeken. Wij kunnen ons voorstellen dat u toch deze keuze wilt maken. Begrijp dan goed dat uw reisorganisatie het omdat moment erg druk heeft met reizigers die voor deze datum een reis hebben gepland. Ook zijn reizigers die zich op dit moment in Amerika bevinden van groot belang voor de organisaties.

Het Corona Virus op een rijtjeNiet naar Amerika vanwege Corona

Leestijd: 3 min