Ontdek het prachtige Amerika op een geheel andere manier. Want naast natuurlijk de highlights – Las Vegas, New York, Californië – heeft Amerika ook prachtige natuurparken en natuurprojecten waar u als vrijwilliger aan de slag kunt. Voor vrijwilligerswerk zijn er diverse aanbieders van werkvakanties in het buitenland.

Werken in natuurparken

Amerika kent een prachtige, ongerepte natuur. Als vrijwilliger in een natuurpark werkt u op de mooiste plekken van de Verenigde Staten. U gaat aan de slag in een van de vele natuurgebieden en wordt gedurende uw reis geplaatst op verschillende projecten zodat u met meerdere gebieden in aanraking komt. De werkzaamheden verschillen per project, maar staan altijd in het teken van natuurbehoud. U werkt doorgaans 4 tot 8 dagen achtereen en heeft daarna 3 tot 6 dagen vrij. U heeft dus voldoende vrije tijd om de omgeving te ontdekken. In tegenstelling tot het werken aan natuurprojecten, duurt deze werkvakantie een stuk langer (8 tot 24 weken) en is dus uitermate geschikt voor net afstudeerders of mensen die met een sabbatical zijn.

Grand Canyon

Foto: Ilya Korzelius

Werken aan natuurprojecten

Wilt u uw steentje bijdragen aan de natuur in Amerika, bent u een natuurfreak en weet je van aanpakken? Dan is dit 11-daagse programma echt iets voor u. U komt te werken als vrijwilliger op geweldige locaties. Bijvoorbeeld Bryce Canyon National Park, één van de meest spectaculaire parken van het Westen van Amerika of kies voor het grootste kunstmatige meer dichtbij de wereldstad Las Vegas, Lake Mead. Een prachtige en zeldzame plek om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Uw werkzaamheden kunnen bestaan uit het doen van metingen langs het meer of het onderzoeken van zeldzame planten door met een boot naar afgelegen grotten te gaan.Naast Bryce Canyon en Lake Mead, kunt u ook aan de slag bij de Grand Canyon. U helpt bij het repareren van de omheiningen van het park, het begaanbaar maken van de paden of het verwijderen van niet inheemse planten. Vrijwilligerswerk en het meehelpen aan natuurprojecten is keihard werken, maar ook erg leuk en dankbaar. U komt te werken in een internationale groep en meestal zo’n 8 uur per dag. In het weekend bent u vrij en kunt u de natuur en de omgeving gaan verkennen.Vrijwilligerswerk in de Verenigde Staten

Leestijd: 3 min