Yolanda Corsten (41) vond vanaf kinds af aan de VS altijd al speciaal. Zij had toen al het gevoel “daar moet ik naar toe.” Toen ze haar man Rick (48) tegen kwam zo’n acht jaar geleden bleek hij precies hetzelfde gevoel te hebben. “Onze eerste vakantie samen werd dan uiteraard de VS!” Hun woonplaats Monfort werd achtergelaten en de eerste reis ging naar New York en Washington. Ook zij zijn inmiddels verslaafd aan Amerika!

Yolanda en Rick - We vinden alles geweldig aan dit land!

Vaak krijg je de leukste gesprekken en ben je zo een half uur verder.

“Wij vinden het ontzettend leuk om met de Amerikanen zelf in contact te komen. Overal waar je komt vragen zij altijd Hi How are You, puur automatisme maar het is zo leuk om te zien als je vraagt hoe het nu eigenlijk met hun gaat! De reactie op hun gezicht. Vaak krijg je de leukste gesprekken en ben je zo een half uur verder.” Zegt Yolanda lachend.

Old Sacramento is echt geweldig!

Inmiddels zijn ze al zes keer in de Verenigde Staten geweest. Het liefst reizen ze, voor een rondreis, met een grote SUV. “Het ligt er uiteraard aan waar je precies zit en wat je graag wil doen.” Zegt Rick. Yolanda vult aan: “Wij zijn in 2013 bijna in een maand door de westkant heen getrokken. Waar je weinig over leest en hoort is Sacramento. Wij zijn gek op alle crime scene series op tv en proberen altijd plaatsen op te zoeken die in beeld geweest zijn( hoe gek moet je zijn) Zo kijken wij altijd The Mentalist. Dit “speelt” zich af in Sacramento en daarom zijn wij speciaal daarheen gegaan. Old Sacramento is echt geweldig! Naar mijn idee echt een “vergeten” stad. Maar echt de moeite waard!”

Boeken doen ze zelf, Yolanda is zelf werkzaam in de reiswereld, dus het gaat haar gemakkelijk af. “Vooraf de tickets en een auto. Meestal de eerste nacht een hotel maar voor de rest alles ter plaatse, zogezegd op de bonnefooi. Vaak stappen we ‘s morgens de auto in en als we ergens gaan lunchen weten we wel waar we ongeveer gaan uitkomen, dan zoeken we een hotel online. Scheelt enorm in de prijs!”

Yolanda- We vinden alles geweldig aan dit land!

Als de mogelijkheid er is ga ik altijd even met een politieman op de foto!

“In elk klein stadje maar we maar even stoppen om wat eten kopen wij een souvenir. Dus de kast staan inmiddels aardig vol! Zoals eerder vermeld proberen we alle crime scenes af te gaan. Als er bepaalde plaatsen duidelijk in beeld komen, schrijven we dit op en proberen dit op te zoeken. Zo hebben wij het CBI Hoofdgebouw, dat in The Mentalist naar voren komt in Sacramento geprobeerd op te zoeken. Deze vonden we uiteindelijk in LA ( Pino House)” lacht Yolanda.  “Maar het is gelukt en dat is zo gaaf om dat elke keer weer terug te zien nu op tv!” Behoudens bovenstaande heeft Yolanda, zoals ze zelf zegt, nog een tick;  “Als de mogelijkheid er is ga ik altijd even met een politieman op de foto… Die uniformeren, echt geweldig! Ze vinden het vaak zelf ook super leuk als je dit vraagt!”

Ons plan is ook echt om uiteindelijk te emigreren als de kids de deur uit zijn!

Met de Amerikaanse politiek hebben beiden niet zo heel veel. “Soms redelijk overdreven en te ver gaan, puur ook omdat wij dit niet gewend zijn. Maar zoals Obama het gegaan heeft de laatste jaren, daar kan ik mij redelijk in vinden. Rustig, terecht en op een normale manier!” Ondanks de politieke afstand is de passie voor Amerika er des te meer. “Mijn passie voor Amerika…… De mensen, de verschillende landschappen, de natuur, uiteraard de shopping mallls, de prachtige steden. Ik vind werkelijk waar alles geweldig aan dit land. Ons plan is ook echt om uiteindelijk te emigreren als de kids de deur uit zijn!” zegt Yolanda enthousiast. Rick kijkt bevestigend.

Uiteraard mogen Yellowstone en Chicago niet ontbreken!

Wat we mensen willen aanraden die voor het eerst naar Amerika gaan? “Boek zoveel mogelijk ter plaatse en maak voor jezelf een lijstje met wat je allemaal perse wilt zien en probeer je er zoveel mogelijk aan te houden. Eenmaal te plaatse komt er zoveel op je af dat je anders nog de helft niet gezien hebt als je weer thuis bent.”

Rick: “Zelf willen we heel graag de volgende rondreis vertrekken vanaf Seattle en bovenlangs richting New York rijden.” Zijn vrouw vult hem aan: “Uiteraard mogen Yellowstone en Chicago niet ontbreken, maar zouden graag “onbekende” highlights willen weten. Wat MOETEN we absoluut zien?”

Yolanda en Rick - We vinden alles geweldig aan dit land!-03

Yolanda en Rick – We vinden werkelijk waar alles geweldig aan dit land!Yolanda en Rick – Wij vinden alles geweldig aan dit land!

Leestijd: 4 min