De meeste menukaarten beginnen met ‘starters’ of ‘appetizers’, oftewel voorgerechten. Anders dan bij ons is de gewoonte in Amerika dat je voorgerechten deelt. Je bestelt ze vaak al als er gevraagd wordt wat je wil drinken. Niet een appetizer per persoon, maar met z’n zessen bestel je drie of vier appetizers en deelt ze. Je krijgt allemaal een klein bordje en de schalen met bijvoorbeeld chicken fingers (stukjes gefrituurde kip), salmon spread (zalmmousse met crackers), mozzarella sticks (stukjes gebakken mozzarella kaas) of nachos (tortilla chips met gesmolten kaas) staan al snel op tafel.

Bij de salades wordt er altijd gevraagd welke dressing je wilt. Er zijn veel soorten: Blue Cheese *(een vrij dikke dressing met blauwe kaas), French ( in Amerika is dat een romige, zuur zoete oranjerood kleurige dressing) of Italian (olieachtige dressing gekruid met knoflook, oregano, basilicum, e.d.), Thousand Island (een dressing gebaseerd op mayonaise met chili saus en klein gehakte ingrediënten als olijven, paprika en ui), Poppyseed (met maanzaad), Honey Mustard (met honing en mosterd), enz.

Blue Cheese Dressing

Blue Cheese Dressing

  • 50 gr verkruimelde blauwe kaas
  • 2 eetlepels heet water
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels zure room
  • Versgemalen peper
  • Een paar druppels tabasco

 

Doe de kaas in een kom, voeg het hete water toe en roer tot een gladde saus. Men er nu de rest van de ingrediënten door. Dek de dressing af en zet tenminste een half uur in de koelkast. En geniet van deze heerlijke Blue Cheese dressing op uw salade! Ook perfect voor uw groente-dip!

 

Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk

Smulpaap

Nelleke van Lindonk neemt u mee naar het culinaire deel van de Verenigde Staten. Wie dacht dat Amerika bestaat uit hamburgers & frites zal na het eten van Nelleke haar heerlijke gerechten beseffen dat de realiteit iets anders is. Nelleke laat op verbluffende wijze zien dat The Kitchen van Amerika zich niet in een hoek laat drukken. Met heerlijke Amerikaanse recepten kunt u uw kookkunsten beproeven op The American way!


Blue Cheese dressing – Perfect op uw salade!

Leestijd: 3 min