Wij kijken soms anders tegen dingen aan die voor Amerikanen heel normaal zijn. Hieronder zetten we er een aantal op een rijtje. Als je ooit eens in Amerika bent geweest dan vindt je deze vreemde Amerikaanse dingen misschien we heel normaal…

Amerikaanse Gewoontes

“Hoe gaat het met je” als een groet, niet als een vraag.

Als je in een winkel binnenkomt dat wordt er steevast gevraagd; “Hi, how are you?” Het is niet de bedoeling om meteen uw levensverhaal op tafel te leggen. Het is gewoon een groet, zoals “hallo” bij ons in Europa. Oh, en het is netjes als je terug antwoord.

IJsblokjes

Voor Amerikanen net zo herkenbaar als lauw water in Europa, vinden wij dat er veel IJsblokjes in je softdrink zitten. De verhouding is wel 30 tot 70 procent. Oh, en het is voor hen heel gewoon om na een paar slokjes het grote glas te laten staan.

Gratis bijvullen

Is dit vanwege al het ijs? Het is voor ons moeilijk te begrijpen waarom er al een tweede glas frisdrank om je tafel neergezet wordt, terwijl de eerste is nog steeds half vol is. Wat echter nog vreemder is dat men een grote frisdrink besteld ondanks deFree refilss”

Formaat van porties eten

Ze zijn enorm! Doggy bags zijn daarom geweldig. Je besteld twee maaltijden voor de prijs van een, dat kan eigenlijk alleen in de VS. Het voordeel? Zo bewaar je wat en kan je lekker lang over je eten doen.

Vreemde voedsel combinaties

Marshmallows en zoete aardappelen? IJs en frisdrank? Spek en stroop? Deze combinaties lijken vreemd voor Europeanen. Deze vreemde Amerikaanse dingen, zijn in Amerika de gewoonste zaak van de wereld.

Vraag maar raak

Wilt u extra besparen?, wilt u een bijdrage leveren aan?, wilt u dit?, wilt u dat? De meesten van ons vinden het vervelend wanneer we gebombardeerd worden met 11.347 vragen wanneer we gewoon een simpel broodje willen bestellen.

Fooien

Het feit dat het de taak is van de klant te betalen voor de werknemers van iemand anders om een eerlijk loon te kunnen verdienen is soms verbijsterd voor Europeanen. Het feit dat ze extra betalen voor iemand om hun werk te doen, zelfs als ze het niet helemaal goed doen, is verbazingwekkend. Europeanen vinden het ook verwarrend dat er geen vast bedrag of percentage fooi gesteld is.

Taxes

Ja, jaarlijkse belasting aangiften zijn voor iedereen lastig, maar dat is anders. Het feit is dat de prijs die u ziet op een item niet dezelfde is die je betaalt bij de kassa. Bekijk hier de belastingen (Sales Taxes) per staat.

Coins

Wat zijn deze vreemde bijnamen die niets over de waarde van de munt te zeggen? Waarom is een dubbeltje kleiner dan een nikkel, maar meer waard? Euromunten, daarentegen, zijn eigenlijk genoemd naar hun numerieke denominatie.

Airconditioning

Waarom is de gemiddelde winkel of kantoor ingesteld op Arctische temperaturen? Binnenshuis overal in Amerika tijdens de zomer is ondraaglijk koud en de meeste Europeanen zijn dat gewoon niet gewend.

Het meetsysteem

Het is gewoon erg onduidelijk. Hoe is 7/8ths een geschikte meting? Een feet is toch een voet? In de rest van de wereld is het metrieke stelsel omarmd en het wordt hoog tijd voor de VS om dit voorbeeld te volgen! Klik hier voor meer Amerikaanse maten en gewichten.

Geen geld op zak hebben

Weinig Europeanen zullen ronddolen met hun portefeuilles volkomen verstoken van contant geld, maar Amerika is eigenlijk een cashless society. In staat zijn om te betalen voor een pakje kauwgom met een creditcard is nog steeds geweldig voor de meeste Europeanen.

Krankzinnige keuzes in de supermarkt

De gemiddelde Europeaan zal bij het binnenlopen van de gemiddelde Amerikaanse supermarkt of deli volkomen verbijsterd zijn door de vele keuzes. Er is een hele gangpad voor Frisdrank? Tientallen merken BBQ Saus? Hoeveel smaken van chips zijn er wel niet?

24uurs winkels

Gemak lijkt de hoeksteen van dit grote land zijn. Winkels zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Er is een drive-in voor alles.

Leeftijd waarop je mag drinken

In de meeste landen van Europa is de juridische leeftijd waarop je (sterke drank) mag drinken, 18 (en op veel plaatsen, het is legaal voor tieners om met je zestiende alcohol te drinken) veel jonger dan de 21leeftijdsgrens in de Verenigde Staten. Europa heeft ook een veel meer liberale houding ten opzichte van het openbaar drinken. Alcohol mag je ook op straat drinken, iets dat je  over het algemeen in de VS niet gaat tegenkomen. Daar in tegen mag je als je 16 bent rijlessen nemen.

Hun vakantie dagen niet opnemen

Verspilling van 169 miljoen vakantiedagen. Amerikanen nemen gewoon simpelweg niet al hun vakantiedagen op.  Dit is volkomen onbegrijpelijk voor mensen uit Europa. 
 

Fastfood is goedkoper dan vers voedsel

Je koopt vier verse hamburgers voor $8,- bij de Walmart of een goed stuk vlees voor $14,-  voor het zelfde geld kan je van god los gaan bij bijvoorbeeld de Taco Bell.

Meer over eigenschappen en gewoontes van Amerikanen.Amerikaanse gewoontes, voor ons vreemd, voor Amerikanen heel normaal!

Leestijd: 4 min