Indian Hot Bread (of fry bread) wordt op een typisch Amerikaanse wijze geserveerd. Een laag ovalen plastic mandje, waar een stuk vetvrij papier in ligt met daarop het gerecht, samen met een stuk augurk en een klein plastic bakje met wat saus. Een grote gekleurde plastic beker met ijswater erbij, veel papieren servetten en smullen maar.

Indian Hot Bread (of fry bread)

  • ca. 250 gram bloem
  • Twee theelepel bakpoeder
  • Een theelepel zout
  • ca. 10 eetlepel warm water
  • Olie om te bakken
  • Bloem

 

Indian Hot Bread- Photo: The Pioneer Woman

Indian Hot Bread- Photo: The Pioneer Woman
Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom. Voeg al roerend beetje bij beetje het warme water toe. Haal het deeg vervolgens uit de kom en kneed het ca. 10 minuten tot het glad en elastisch is (stopverf). Voeg kleine beetjes warm water toe als het deeg te droog is en wat bloem als het te nat wordt. Duw het deeg steeds met je handpalm van je af en haal het weer naar je toe. (Je handpalmen zijn het koelste deel van je hand, waardoor het deeg niet zo warm wordt tijdens het kneden). Als het deeg niet de goede substantie heeft, krijg je straks als je het gaat frituren geen lekker brood! Leg het deeg in de kom en laat 10 minuten afgedekt rusten.

Haal stukjes van het deeg af en maak er balletjes met ca. 5 cm doorsnee van. Bestrooi het werkvlak met wat bloem en rol er nu met een deegroller rondjes van ruim een halve centimeter dik en ca. 20 cm in diameter. Prik een gaatje in het midden met bijv. een eetstokje. Frituur de broodjes stuk voor stuk aan elke kant goudbruin. Zodra er grote bubbels ontstaan moet je deze met een vork inprikken. Heet opdienen.

Variatie: Je kan zelf experimenteren met de smaak en door het deeg kruiden als gedroogde oregano, majoraan, komijn, e.d. doen.

Invriezen: Stevig inpakken en invriezen tot 3 maanden. Om ze dan weer te Ontdooien: in aluminiumfolie pakken en in een oven van 190 graden ongeveer 10 tot 15 minuten bakken tot ze heet zijn. Open de folie en laat ze nog ca. 5 minuten knapperig worden.
 

Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk

Smulpaap

Nelleke van Lindonk neemt u mee naar het culinaire deel van de Verenigde Staten. Wie dacht dat Amerika bestaat uit hamburgers & frites zal na het eten van Nelleke haar heerlijke gerechten beseffen dat de realiteit iets anders is. Nelleke laat op verbluffende wijze zien dat The Kitchen van Amerika zich niet in een hoek laat drukken. Met heerlijke Amerikaanse recepten kunt u uw kookkunsten beproeven op The American way!Indian Hot Bread (of fry bread)

Leestijd: 3 min