Bryce Canyon ligt in het zuidwesten van de staat Utah. Bekijk deze Bryce Canyon foto’s en kom er achter hoe bijzonder deze ravijn is. Hoewel Bryce Canyon is niet echt een ravijn, maar een serie van vreemdsoortige, natuurlijk gevormde amphitheaters. De wanden daarvan bestaan uit zestig verschillende lagen zand-, kalk- en leisteen. In de amphitheaters staan talloze zeer grillig gevormde rotsformaties in allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, pastelroze, vurig oranje en rood tot knalrood. Deze rotspartijen (hoodoos genaamd) zijn door erosie ontstaan.

 


Heeft u een goede indruk gekregen van Bryce Canyon? Wellicht kunt u deze prachtige Canyon eens met eigen ogen bekijken. Of wellicht heeft u dat al eens gedaan!?

Een paar feitjes

  • Het park dankt zijn naam aan de Mormoonse pionier Ebenezer Bryce, die van 1875 tot 1880 aan de voet van Bryce Canyon woonde.
  • In 1924 werd het gebied uitgeroepen tot nationaal park.
  • In vroeger tijden was de Bryce Canyon een nachtmerrie voor veedrijvers; het was ondoenlijk in dit gebied een overzicht over de kudde te behouden.
  • Bryce Canyon heeft maar één toegang, aan de noordzijde. Rijd via de UT-12, en neem daar de afslag UT-63. Via de UT-63 kom je na 3 mijl (5 km) bij de ingang van het park.
Foto Bryce CanyonBryce Canyon Foto’s – Vurig oranje en rood tot knalrood!

Leestijd: 2 min