Er was eens een plaats waar buren elkaar begroeten in de kalmte van de nazomers. Waar kinderen vuurvliegjes achtervolgen. Veranda schommels vergeten de zorgen van de dag. De bioscoop toont doorlopend cartoons op zaterdag. De supermarkt zet uw bestelde boodschappen in de portiek zonder dat er ook maar iets gestolen wordt. Oh ja, en er was een leraar die altijd geweten had dat je iets speciaals had. Herkent u dat? Het lijkt wel een sprookje……..

En dat had het volgens Disney ook moeten zijn. Disney had het doel om van Celebration de perfecte stad te creëren. Jezelf “de buurman van Mickey Mouse” noemen, wie wil dat nou niet? Celebration is een plaatsje in Osceola County, Florida, Verenigde Staten, gelegen in de buurt van Walt Disney World Resort (Orlando / Kissemee) en oorspronkelijk ontwikkeld door The Walt Disney Company.

Celebration Florida

De eerste fase van residentiële ontwikkeling vond plaats in de zomer van 1996 met Celebration Village, West Village en Lake Evalyn. Deze stad was oorspronkelijk bedoeld om huisvesting te geven aan medewerkers en bedrijven van de Walt Disney Compagny. Na het oprichten begon Disney de meeste van haar controle over de stad af te stoten. De stad zelf bleef echter wel direct verbonden met de Walt Disney World resorts via één van haar belangrijkste straten, World Drive, die begint in de buurt van het Magic Kingdom. De gebouwen zijn ontworpen door bekende architecten zoals: Charles Moore (Welcome Center), Graham Gund (Bohemian Hotel), Cesar Pelli (bioscoop), Robert Venturi en Denise Scott Brown (SunTrust Bank). Het hoofdkantoor van Disney vindt je ook in Celebration.

Celebration Florida

De totale investering voor het project “Celebration” is geschat op US $ 2,5 miljard. Celebration is gebouwd in een vroeg 20ste- eeuwse bouwstijl en hoogbouw was uit den boze. De gemeenschap werd in 2001 uitgeroepen tot de “Nieuwe Gemeenschap van het Jaar” door het Urban Land Institute. Bij de telling in 2014 had Celebration 7427 inwoners.

Bezoeken

Wat is er zo leuk aan een bezoek aan Celebration? Het is een aparte gemeenschap, waar je bij een bezoek aan Orlando / Florida eens een kijkje moet hebben genomen. Het Celebration Town Center bevat leuke winkels(o.a een speciaal voor honden), restaurants en andere commerciële instellingen. In de herfst schiet bladvormige confetti uit de lantaarnpalen op Market Street om vallende bladeren te simuleren. Tijdens de feestdagen in december veranderd de confetti in “sneeuw”, terwijl kerstmuziek zich verspreid vanaf de trottoirs. Bovendien is er een fontein die rechtstreeks vanuit de grond water omhoog spuit. Leuk voor de kinderen om op warme dagen in te spelen. Het naast gelegen meer is omgeven door palmbomen en bankjes. Je mag hier echter niet in zwemmen. We geloven tevens ook dat je dit niet wilt vanwege de aanwezige alligatoren.

Celebration-02

Celebration Avenue wordt beschouwd als de belangrijkste weg in de stad. De weg strekt zich uit van de US-192 tot Artisan Park waar het eindigt in een rotonde. Vanaf US 192 in de buurt van de Disney Parken en de Celebration watertoren, kunt u een klein winkelcentrum vinden.

Celebration heeft vele evenementen per jaar, yard sales, een kunsttentoonstelling, een exotische auto festival, een jaarlijkse Radio Disney Holiday concert, een Oktoberfest Celebration, de “Great American Pie Festival” (uitgezonden op The Food Network), een “Posh Pooch” festival, en dus de bladeren en sneeuw op Marketstreet. Celebration kent ook een grote Independence Day vuurwerk viering.Celebration – Walt Disney’s leefgemeenschap!

Leestijd: 3 min