The Great American Road Trip is ongeveer de meest omvangrijke reisroute door de Verenigde Staten. In drie weken tijd reis je van Chicago naar Los Angeles. Je passeert onderweg kleine steden, nationale parken en uitgestrekte landerijen.

Van Chicago naar Los Angeles – het is weer eens een andere manier om de westkust van de Verenigde Staten te ontdekken. Vertrek uit Chicago, hart van The Midwest en voorzien van een bruisend centrum. Via staten als Missouri en Oklahoma kom je terecht op de historische Route 66 – America’s Main Street. Via New Mexico rijdt je The Southwest binnen, een regio rijk aan nationale parken en meer natuurschoon. Het Grand Canyon NP en Zion NP zijn slechts voorbeelden van parken die je kunt aandoen. De road trip eindigt in Los Angeles, bekend wegens de fameuze voorsteden Hollywood en Beverly Hills.

Dag 1 Chicago

Chicago is een stad die bekend staat om haar drukke straatleven, imposante architectuur en een grote dosis cultuur. In de zomer komt Chi-Town echt tot leven. De karakteristieke blues en jazz zijn dan overal te vinden en de beste restaurants van de Verenigde Staten openen hun deuren tot laat. Bezoek ook een van de attracties die je alleen maar in Chicago vindt! Of winkel op de Macnificent Mile!

Dag 2 Chicago

Noord-Chicago

Het noordelijke gedeelte van de stad is iets rustiger van aard en bevindt zich aan het enorme Lake Michigan. Hier vind je de Navy Pier, een druk bezocht gebied rijk aan attracties, theaters, beer gardens en restaurants. Moderne winkelaars bezoeken graag de Mag Mile, een reusachtig winkelcentrum waar de bekendste shops ter wereld allen een filiaal hebben.

Chicago

Lakeview

De wijk Lakeview kenmerkt zich door de aanwezigheid van een van Amerika’s meest charmante stadions, het historierijke Wrigley Field. Dit ballpark geeft je een beeld van de Amerikaanse sportcultuur en is thuis voor de Chicago Cubs.

Dag 3 Chicago – St. Louis (Route 66)

Route 66 is de route der routes – de bekendste weg van de Verenigde Staten en misschien wel van de wereld. Hij loopt van Chicago naar Los Angeles: 3941 kilometer door het binnenland van Amerika.

Dag 4 St. Louis

St.Louis is een stad in de staat Missouri en is ontstaan aan de kruising tussen de Missouri (rivier) en de Mississippi. De stad dankt zijn naam aan koning Louis IX van Frankrijk. Ze is gesticht in 1764 als handelspost door Pierre Laclede.

Dag 5 St. Louis – Oklahoma City

Oklahoma City wordt voornamelijk bezocht door reizigers die de Route 66 volgen. De cultuur van de cowboys wordt omhelst en verguisd tegelijk. Musea als het National Cowboy Museum stellen de manier van leven centraal. In Oklahoma City vind je óók de variant van vlees en bloed: Stockyard City is het gedeelte van de stad waar je in één van de vele restaurants en winkels geheid cowboys en –girls ontmoet. Op sport gebied vind het hier het populaire NBA team Oklahoma Thunder.

Dag 6 Oklahoma City

Breng vandaag bijvoorbeeld een bezoek aan het National softbal Hall of Fame and Museum

Dag 7 Oklahoma City – Santa Fe

Vandaag een lange trip van ongeveer 760 kilometer.

Dag 8 Santa Fe

Santa Fe is een historische plaats gelegen in New Mexico. Bezoekers vinden er diverse toeristenplaza’s, maar ook buurten die een typisch zuidwestelijk sfeertje neerzetten met hun jarenlange onveranderlijkheid. Santa Fe is tevens de op twee na oudste stad van de Verenigde Staten en kenmerkt zich door de aanwezigheid van historie en musea.

Dag 9 Santa Fe – Taos

De plaats Taos in New Mexico wordt veel aangedaan vanwege het unieke, omringende landschap. De plaats wordt omgeven door heuvels waarvan de toppen door sneeuw worden bedekt. Geliefd bij fotograven, maar ook bij avontuurlijke reizigers en liefhebbers van musea en historie.

Dag 10 Taos – Moab

Moab staat bekend om de nabije aanwezigheid van twee grote nationale parken, Arches National Park en Canyonlands National Park. Arches beschikt over unieke, zandstenen bogen waarnaar het park vernoemd is. In het Canyonlands National Park tref je unieke combinaties van vuurrode rotsen en uitgesleten kloven, verspreidt over een ruig landschap. In en rondom Moab vinden veel buitenactiviteiten plaats. Men doet er aan raften, fietsen en paardrijden.

Dag 11 Moab – Grand Canyon National Park

Grand canyon

Dag 12 Grand Canyon National Park

De Grand Canyon in Arizona is dé publiekstrekker van het zuidwestelijke deel van de Verenigde Staten. De kloof – gevormd door het stromende water van de Colorado River – loopt door het Grand Canyon National Park. Ze is 446 kilometer lang en zestien kilometer breed.

Dag 13 Grand Canyon National Park – Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon

Dag 14 Bryce Canyon National Park

Het Bryce Canyon National Park ligt ten zuiden van de staat Utah. Het park staat bekend om de afwisselende aanwezigheid van zandkleurige rotsformaties en vuurrode monolieten, verspreidt over een uitgehouwen landschap.  Het Bryce Amphitheater biedt een panoramisch uitzicht over de puntige, uniek gekleurde rotsformaties van de kloof. Deze plek wordt door veel bezoekers gezien als de mooiste plek binnen het nationale park. Méér de diepte in? De Navajo Loop is een populaire wandelroute van zo’n 22 kilometer. Reizigers met uithoudingsvermogen lopen afwegend zigzaggend en steil richting de bodem van de canyon.

Dag 15 Bryce Canyon National Park – Las Vegas

Las Vegas

Dag 16 Las Vegas

Las Vegas is uniek. De bejubelde gokstad bevindt zich in the middle of nowhere en staat vol met de meest extravagante gebouwen van Noord-Amerika. Allen beschikken ze over een hotel, een casino en nog veel meer bijzonderheden die bezoekers moeten overhalen om een gokje te komen wagen. Las Vegas bestaat grofweg uit twee centra: de Las Vegas Boulevard (beter bekend als The Strip) en Downtown Las Vegas.

Dag 17 Las Vegas – Death Valley National Park

Het Death Valley National Park bestaat uit zoutvlakten, rotsformaties en bergen en geldt als de op één na heetste plek op aarde. Temperaturen van vijftig graden zijn er niet zeldzaam. De Death Valley is tevens het droogste en laagst gelegen punt van Noord-Amerika.

Dag 18 Death Valley National Park – Kings Canyon & Sequoia National Park

Death Valley

Dag 19 Kings Canyon & Sequoia National Park

Het Sequoia & Kings Canyon National Park in Californië herbergt twee oorspronkelijke parken – het Sequoia National Park en het Kings Canyon National Park. Deze parken kenmerken zich door groene bossen met hoge boomtoppen en de aanwezigheid van de diepste ravijn van Amerika.

Dag 20 Kings Canyon & Sequoia National Park – Los Angeles

Los Angeles is groot. Heel groot. Het Californische agglomeraat is thuis voor zo’n zeventien miljoen mensen en beslaat vele bekende voorsteden. Deze stadsdelen vormen tezamen de hoogtepunten van L.A.. Voorbeelden: Hollywood, Long Beach en Beverly Hills.

Dag 21 Los Angeles

Los Angeles is ook een stad voor liefhebbers van pretparken. Het Disneyland Resort ligt in het stadsdeel Anaheim en omvat twee Disney-parken. De Universal Studios Hollywood liggen aan de andere kant van de stad en bieden bezoekers inzicht in de filmindustrie door middel van op films gebaseerde attracties. Six Flags Magic Mountain staat bekend om haar achtbanen, aanwezig in grote getalen, terwijl Knott’s Berry Farm en Legoland California zich kenmerken door een familiaire sfeer.

 

Great American Roadtrip! – Van Chicago naar Los Angeles!

Leestijd: 5 min