De bloei van de kersenbomen (Japanse Kers) rond het Tidal Basin in Washington D.C. zorgt voor het jaarlijkse Cherry Blossom Festival. De Cherry Blossoms symboliseren de natuurlijke schoonheid van de hoofdstad. De beroemde bomen zijn een geschenk van Japan die Washington in 1912 ontving. Ze signaleren het begin van de lente met een explosie van het leven en kleur.  The Tidal Basin is omringt door een zee van licht roze en witte bloesems. Dit levert prachtig plaatjes op!

Cherry Blossom Festival - Washington D.C.

Het Cherry Blossom festival vindt jaarlijks plaats omstreeks eind maart, begin april. De piek bloei datum wordt gedefinieerd als de dag waarop 70% van de Yoshino kers (Prunus x yedoensis) bloesems open zijn. Het hoogtepunt varieert per jaar, afhankelijk van de weersomstandigheden. De meest waarschijnlijke tijd om de volle bloei te ervaren is tussen de laatste week van maart en de eerste week van april. Bij buitengewone warme of koele temperaturen kunnen de bloesems vroeger of later bloeien.

Cherry Blossom Festival

De Yoshino bomen bloeien slechts enkele dagen. De lengte van de bloei is afhankelijk van de weersomstandigheden. Cool, rustig weer kan de lengte van de bloei te verlengen en een regenachtige, winderige dag kan een abrupt einde aan de kortstondige bloesems. Een late vorst kan voorkomen dat de bomen überhaupt in bloei komen. Het voorspellen van meer dan 10 dagen op voorhand is bijna onmogelijk.

Cherry Blossom Festival - Washington D.C.
Cherry Blossom Festival - Washington D.C.

 

Cherry Blossom Festival – Washington D.C.

Meer informatie: http://www.nationalcherryblossomfestival.org

 

 

 Cherry Blossom Festival – Washington D.C.

Leestijd: 2 min