Het kleine stadje Colon in Michigan is de thuisbasis van iets meer dan 1200 inwoners, maar in veel opzichten is het eigenlijk groter dan dat. Het is de ‘Magic Capitol of the World’ !

Het verhaal van het magische begin van Colon gaat terug tot 1925, toen de beroemde goochelaar en illusionist Harry Blackstone met zijn gezelschap in de stad aankwam. Hij zou de zomermaanden daar doorbrengen met optredens voor de lokale bewoners. Een vriend van Blackstone, een collega-goochelaar uit Australië, Percy Abbott, kwam op bezoek en richtte een voorraadwinkel op vol met magische trucs. Samen hielpen ze Colon op de kaart te zetten.

Colon Michigan

Colon is ook de thuisbasis van ‘s werelds enige “Magic Walk of Fame”. Hier vind je bronzen sterren ingebed in het trottoir van de stoep die voor altijd de première van de goochelaars voor altijd onsterfelijk maakten. De ster van Harry Blackstone Senior staat voor de Colon Masonic Lodge, de ster van zijn zoon vind je bij Curly’s Restaurant en die van goede vriend Percy Abbott ter hoogte van de First Merit Bank. Uiteraard er zijn er meer sterren in de stad, van bekende magiërs!

Magic Stores in Colon

Abbott Magic Co

Abbot’s Magic Manufacturing Company wordt beschouwd als ‘ ‘s werelds grootste producent van magische artikelen’. Voor elk item dat je nodig hebt om een konijn uit een hoed te toveren of om een verdwijntruck te maken, hier zul je waarschijnlijk wat je nodig hebt. Elke jaar in augustus is Colon het mekka voor tovenaars van over de hele wereld! Om “Abbott’s Magische Get-Together” vierdaagse bij te wonen. Vier dagen lang komen goochelaars, tovenaars, nieuwsgierigen en journalisten, op zoek naar een goed verhaal, samen om seminars, uitvoeringen en demonstraties bij te wonen van de beste illusionisten ter wereld. Een absolute ervaring die je nooit zult vergeten!

abbott's magic

Sterlini Magic Manufacturing

Sterlini Magic Manufacturing is een relatieve nieuwkomer in de magische scène in Colon. Het werd geopend in 2001 en handeld via internet, er is een fysieke winkel in Colon, die in de zomermaanden van begin mei tot en met Labourday open is. Sterlini heeft rekwisieten gebouwd voor,  en geleverd aan enkele van de topnamen in magie. Het bedrijf stelt, dat als je een reis naar Colon plant, dat ze graag de deuren voor je openen, dag of nacht. Je moet wel even een afspraak maken.

The FAB Magic Company, Inc.

Als bovenstaande de winkels niet genoeg zijn om aan je magische behoeften te voldoen, heeft de FAB Magic Company nog heel wat vierkante meters aan magische aanbiedingen. Ze presenteren zichzelf als ‘s werelds grootste fabrikant van handgemaakte magische items. Ze organiseren elk jaar ook hun eigen magische festival, evenals een magisch kamp.

 

Goochelaars en illusionisten uit heel Amerika en zelfs uit delen van de wereld hebben Colon in de loop der jaren ontdekt en zijn letterlijk betoverd zijn door het kleine stadje.

Velen van hen hebben besloten om het ook hun laatste rustplaats te maken. Lakeside Cemetery heeft 28 magische graven, waardoor het de thuisbasis is van ‘s werelds grootste overleden goochelaars.

Cementery

Magie liefhebber?

De beste tijd van het jaar om Colon in Michigan te bezoeken is in de zomer. En dan ga je natuurlijk tijdens die magische vier dagen in augustus, wanneer de magische conventie plaatsvindt. Buiten de conventie kan je er in de zomermaanden ook prima vertoeven. De bewoners zijn aardig en erg vriendelijk. Het gebied is doordrenkt van geschiedenis en kennis op het gebied van magie! Je hebt vast en zeker een magische tijd.

 

Inspiratie: Roadtrippers

Colon, Michigan – Hoofdstad van de magie!

Leestijd: 3 min