Dead Horse Point is een relatief klein ( Oppervlakte: 21,7 km²), hoog gelegen statepark (sinds 1959) met uitzicht over de 600 meter lager gelegen Colorado River. Vanaf het uitkijkpunt Dead Horse Point Overlook heb je een geweldig uitzicht over Canyonlands en over de Colorado rivier. Als je in de buurt van Moab bent, moet je hier absoluut een bezoek aan brengen.

Dead Horse Point

Het is werkelijk waar fantastisch om te zien. De naam Dead Horse komt uit de negentiende eeuw. Lokale cowboys gebruikte dit uiterste puntje van het plateau als natuurlijke paardenkraal. Men jaagde de paarden op totdat deze niet meer verder konden. De beste paarden werden getemd en verkocht. Achtergelaten paarden werd de vrijheid geboden, maar deze wilden nog wel eens achterblijven en stierven door het gebrek aan water, vandaar de naam Dead Horse Point.

Miljoenen jaren van geologische activiteit heeft gezorgd voor het spectaculaire uitzicht van Dead Horse Point State Park. Sedimenten gevormd door oude oceanen, zoetwater meren, en wind geblazen door zandduinen schiepen de rotsen in diverse lagen van canyon lands. De planten en dieren van Dead Horse Point hebben zich aangepast aan een land van weinig water en extreme temperaturen. Planten groeien hier heel erg langzaam. Bomen kunnen 15 meter hoog en zijn honderden jaren oud. De meeste woestijndieren zijn nachtdieren, alleen actief tijdens de koelere avonden en ochtenden.

Het park is het hele jaar door geopend van 06.00 uur tot 22.00 uur. De entree bedraagt $15,- per voertuig met maximaal acht passagiers (2017). Op Thanksgiving Day, met kerst en op nieuwjaarsdag is het visitor center gesloten, het park is dan wel toegankelijk.

U vindt Dead Horse Point in de staat Utah. (Adres: State Route 313, Moab, UT 84532, Verenigde Staten). Deadhorse point heeft ook een camping : Kayenta ($25 per nacht, 2014)

Dead Horse PointDead Horse Point – Werkelijk waar fantastisch om te zien!

Leestijd: 2 min