Moab in de staat Utah is de thuisbasis van de nationale parken Arches en Canyonlands. De kleine plaats Moab is omringt met warmte en gastvrijheid en bevindt zich in het middelpunt van de meest mooie rode rotsformaties op aarde.

Deze plaats biedt een unieke combinatie van mooie rode rotsen, twee nationale parken, en het koele water van de Coloradoriver en daarmee een van de meest gewilde bestemmingen in het zuidwesten. Moab is de basis voor mountainbiken, wandelen, off road tochten of boottochten van verschillende niveaus. Uiteraard kun je voor een meer ontspannen bezoek gewoon genieten van het landschap tijdens het berijden van de drie “senic byways”.

Canyonlands & Arches

Delicate Arch - Arches

Binnen enkele minuten van de stad vind je jezelf omringd door het buitenaardse rode rots landschap van Arches National Park. En met minder dan een uur rijdt je naar de top van “Island in the Sky”, een opmerkelijke district van Canyonlands National Park. Dit geeft je het gevoel alsof je op de top van de wereld staat. Het uitzicht vanaf dit punt omvat duizenden vierkante kilometers van kleurrijke canyons, mesas & buttes en vele hoogvlaktes.

More to see

De immense landschappen eindigen echter niet bij de Nationale Parken. Dead Horse Point State Park bevindt zich op een korte rit vanaf Moab en biedt bezoekers een prachtig uitzicht op de kronkelige bochten van de Colorado rivier. Slechts 35 kilometer ten zuiden van Moab zijn de La Sal Mountains die deel uitmaken van Manti – La Sal National Forest. De mountains bereiken een hoogte van bijna 4000 meter, deze alpine bergen zijn de tweede hoogste bergketen in Utah.

Moab - Utah

Films

Dit prachtige landschap in dit deel van de wereld is de reden waarom Moab zo’n rijke geschiedenis heeft in de filmindustrie. Films, zoals Indiana Jones and the Last Crusade (1988), zijn hier opgenomen. Enkele andere voorbeelden: Once Upon a Time in the West (1968), Thelma and Louise (1990) en Mission: Impossible II (2000). Je zal het zelf moeten ervaren om herinneringen te creëren die een leven lang meegaan. Het perfecte klimaat van Moab werkt als een magneet voor outdoor evenementen en festivals die het hele jaar door georganiseerd worden.

In Moab vind je ook een grote verzameling van restaurants, winkels en galeries. Maak een wandeling door de binnenstad via de Mill Creek Parkway, een verhard voetpad die kronkelt door het hart van Moab .

moab_area moabmap

 

 Moab – Utah – Een prima uitvalsbasis voor nationale parken!

Leestijd: 3 min