Als men zich wil vermaken en wil zwemmen met dolfijnen in Orlando (Florida) dan is Discovery Cove een van de parken waar je terecht kunt. Er zijn er nog een aantal plekken, maar Discovery Cove is wel het meest commerciële park dat er is, en er hangt wel een prijskaartje aan. Dat prijskaartje begint al vroeg op het Amerika budget te drukken. De toegang tot Discovery Cove moet n.l. van te voren besproken worden.

Waarom? Het aantal bezoekers per dag word beperkt gehouden, dus vol is vol. Een Discovery Cove ticket is niet een ticket voor even een bezoekje aan een dolfijnen park maar houd in dat je van begin tot het einde van het bezoek van alle gemakken word voorzien. Dit is inclusief ontbijt, lunch en gebruik van zwemvesten snorkels en zelfs ontvang je speciale zonnebrand crème. Het park gaat om 9 uur open en sluit s’middags om 17.30 uur. Wij staan dus om 8.45 al op de ruime gratis parkeerplaats van Discovery Cove.

Discovery Cove gast

discovery-coveAls we de entree binnen lopen worden we verwelkomt en naar een van de inschrijf desks verwezen. Hier word een foto genomen en ontvang je een strap met daaraan een pass waaraan men kan zien dat je een Discovery Cove gast bent. Ook word op deze pass de tijd en plaats vermeld waarop je je moet melden voor het samenzijn met de dolfijnen. Wij hebben nog even een uurtje de tijd voor wij aan de beurt zijn, en nadat we ons van snorkel spullen, handdoeken en een locker hebben voorzien, zoeken we een plaatsje op onder een van de parasolen die overal geplaatst zijn. Als we ons hebben geïnstalleerd besluiten we om eerst even wat te eten.

Bij het restaurant kun je dan ook zoveel eten en drinken krijgen als je op kunt. Je kunt rustig je snorkel spullen en je handdoek op jou strandstoel laten liggen, want als je ze kwijt bent ontvang je zo weer een andere handdoek of snorkel-pakket. Wij vermaken ons uitstekend, liggend op onze strandstoelen kijken naar we de dolfijnen en hun trainers en zien dat er niets aan het toeval word overgelaten. Overal staan strandwachten die de zwemmers in de gaten houden.

Zwemmen

Als het tijd is melden wij ons op de plaats waar wij gaan zwemmen met de dolfijnen. Daar worden we verwelkomd en van informatie voorzien. Na het bekijken van een korte instructiefilm is het zover. De groep word opgesplitst in in groepen van ongeveer 10 personen en iedere groep word naar een plaats in het basin waarin de dolfijnen verblijven geleid. Hier begint de kennismaking met een van de dolfijnen. Dit is ondanks dat het een strak georganiseerd gebeuren is, een speciale gewaarwording. Het aanraken, kussen en het voortgetrokken worden door een dolfijn is voor niemand dagelijkse kost. Een ervaring die je beslist niet mag missen.

Discovery cove

Helaas komt aan alles een eind, en na 30 min is het weer voorbij. Over het vastleggen van dit zwemavontuur hoef je je geen zorgen te maken, aan alle kanten staan fotografen en filmers opgesteld die alle activiteiten met de dolfijnen vastleggen. Deze beelden kunnen dan tegen betaling bij de frontdesk worden afgehaald. In eerste instantie is het wel schrikken van de prijs die er voor gevraagd word, maar We zijn op vakantie en aangezien dit avontuurtje toch al niet goedkoop was nemen we de foto’s er ook maar bij. Tot aan de lunch vermaken wij ons uitstekend met het zwemmen en zonnen.

EXPLORER’S AVIARY

Onze lunch bestaat uit een moot zalm. Het is dus zeker dat ondanks dat een ticket prijzig is je waar voor je geld krijgt. De middag brengen we door met het snorkelen tussen de vissen en de roggen, een geweldige gewaarwording. Chips drank etc. is allemaal vrij verkrijgbaar, en ook het bezoek aan de “Explorer’s Aviary” waar we de exotische vogels voeren is een leuke belevenis.

Een dag is snel voorbij als je de dingen die je doet leuk vind, en als we merken dat er steeds meer lege plaatsen op het kunstmatig aangelegde strand komen zien we dat de tijd om het park te verlaten is aangebroken. Het is bijna 17.30, dus sluitingstijd. We leveren onze handdoeken, zwemvest en snorkel uitrusting in en kleden ons bij de lockers om.

We melden ons bij de frontdesk waar we de foto;s ophalen die tijdens het zwemmen met dolfijnen zijn gemaakt. Als we na enige tijd buiten staan kijken we nog even achter om en nemen afscheid van Discovery Cove. We zijn weer een Amerika beleving rijker. Als we wegrijden besluiten we om op een ander tijdstip in onze vakantie een bezoek aan Seaworld te brengen. Een ticket voor Discovery Cove geeft je namelijk de keuze om een week lang een bezoek aan Busch Garden in Tampa of een bezoek aan Seaworld te brengen.

Discovery cove - Seaworld

Discovery Cove – voor wie wil zwemmen met dolfijnen.
Harm de Weert

Harm de Weert

Redacteur / Verhalenverteller

Zijn vakanties, samen met zijn gezin, bestonden vooral uit het bezoeken van grote delen van Europa en Noord Afrika. Harm wilde wel eens wat anders. De keuze is uiteindelijk gevallen op Noord Amerika. Na een eerste rondreis, door het reisbureau georganiseerd, hebben er meerdere zelf geregelde trips naar Amerika plaatsgevonden. De laatste jaren heeft de staat Florida de voorkeur. Als er door Harm over vakanties word gesproken, is Amerika vaak het onderwerp.


Discovery Cove – Voor wie wil zwemmen met dolfijnen!

Leestijd: 5 min