Een Amerikaanse BBQ is meer dan wat vlees op de grill. Het vlees wordt langdurige op een speciale manier bereid. In sommige staten worden er hele serieuze BBQ wedstrijden gehouden. Het BBQ-en is niet alleen van deze tijd. Nog voor de oprichting van de deelstaten, hielde de indianen van Amerika al van de barbecue. De indianen regen zalmen aan Cedar houten stokken en roosterden deze boven een vuur. Amerika, een land vol met wilde dieren, rivieren en baaien vol met vis en grote wouden met veel eikenhout, werd ontdekt door de pioniers. Het eikenhout werd als brandstof gebruikt bij het bereiden van vlees en vis. In de zuidelijke staten van de Verenigde Staten werden hele varkens aan het spit bereid.  De varkens werden bereid boven een gat in de grond waarin verkoolde boomstammen lagen. Hier ligt de oorsprong van de BBQ.

De bekendste BBQ, de Weber, komt ook uit de Verenigde Staten. De Amerikaan George Stephen, werknemer van the Weber brothers metal works, zaagde een metalen boei doormidden, boorden daar wat luchtgaten in en bevestigde daar drie metalen poten aan en de metalen BBQ was geboren.

Amerikaanse BBQ

In 1834, in het Delmonico’s restaurant in New York, werd voor het eerst een BBQ geserveerd zoals we die nu kennen. Je kocht daar een hamburger voor slechts 10 dollarcent. Tijdens Amerikaanse culinaire revolutie in de jaren 80, werd er in veel restaurants gebruik  gemaakt van een BBQ boven open vuur.

Real American BBQ, het echte Amerikaanse barbecueën, staat bekend als de klassieke BBQ.

Het vlees wordt volgens de low&slow methode bereid boven een rokend vuur. Zo zijn er tal van klassieke BBQ gerechten ontstaan; zoals Pulled Pork, Texas Brisket en Kansas City Smoked Spareribs. Elke regio heeft zijn eigen specialiteit.

Ja, Amerikanen houden ervan om te eten. Ja, de fast food generatie wordt steeds groter. Maar, als het gaat om de culinaire kunsten is Amerika is nog steeds Amerika en Europa is nog steeds Europa. Met andere woorden, tenzij u bent uitgenodigd voor Martha Stewart’s BBQ die wordt gefilmd door de Food Network, houd het simpel. Zorg voor hamburgers, frieten en alle varianten daarvan. Kip doet het altijd goed en Hotdogs zijn favoriet. Hou het voedsel eenvoudig, gezond en zorg ervoor dat je genoeg hebt. In Amerika geldt als het om voedsel gaat, meer is meer.

Een Amerikaan grijpt iedere gelegenheid aan om de BBQ aan te steken. Wist je al dit dit Coleslaw recept uitstekend bij uw BBQ past?!

Dus wat is uw volgende excuus?

American BBQ Sauce

 

Amerikaanse BBQ – Elke regio heeft zijn eigen specialiteit.BBQ op zijn Amerikaans! – Elke regio heeft zijn eigen specialiteit!

Leestijd: 3 min