Wij helpen u met het omrekenen van Fahrenheit naar Celsius. In Amerika gebruikt men namelijk voor de temperatuuraanduiding geen Celsius maar Fahrenheit. Hier vindt u een converter om graden Fahrenheit in graden Celsius te vertalen.

Amerikaanse maten en gewichten zijn ook anders dan bij ons, net als de kleding- & schoenmaten. Voor weergave van deze tabellen kunt u elders bij de reis info meer informatie vinden in de rubrieken Maten en gewichten en Kleding & schoenen.

Een handig ezelsbruggetje voor het omrekenen van Fahrenheit naar Celsius kan zijn; temperatuur minus 30, gedeeld door 2. U zit dan redelijk in de buurt van de temperatuur in Celsius.

Voorbeeld: 90F (90-30=60 delen door 2= ongeveer 30C) – U kunt dus bij benadering gemakkelijk van Fahrenheit naar Celcius omrekenen zonder dat u daar een converter voor nodig heeft.

Officieel is de wiskundige formule F = (C x1.8) +32

Fahrenheit

Fahrenheit is een temperatuurschaal, bedacht door Gabriel Fahrenheit. De graad Fahrenheit is geen SI-eenheid. Volgens een artikel dat Fahrenheit zelf schreef in 1724, is zijn schaal gebaseerd op drie referentiepunten. Het nulpunt werd verkregen door de thermometer in een mengsel van ijs, water en ammoniumchloride (een zout) te plaatsen. Dit was in die tijd een veel gebruikte methode om een lage temperatuur te krijgen. Het tweede referentiepunt, 32 °F, vond hij door de thermometer in zuiver water te plaatsen waarop ijsvorming plaatsvond (het vriespunt van water). Het derde en laatste referentiepunt, 96 °F, werd bepaald door de lichaamstemperatuur van een gezond persoon, gemeten in de mond of onder de oksel. Op die manier bedroeg het verschil tussen het smeltpunt van ijs (32 °F) en de lichaamstemperatuur (96 °F) 64 graden, wat hem toeliet zijn schaal op zijn instrumenten aan te brengen door het interval 6 keer in tweeën te delen. Water kookt op 212 °F. (Bron Fahrenheit: Wikipedia)

Fahrenheit naar CelsiusTemperatuur – Fahrenheit naar Celsius

Leestijd: 2 min