Bellen en internet in Amerika, via je gewone abonnement het is (nog) een dure aangelegenheid. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieven. U neemt u eigen telefoon of smartphone mee naar de Verenigde Staten en wisselt daar van Simkaart. U heeft dan tijdelijk een Amerikaanse simkaart met Amerikaans nummer. Hier zit wel een nadeel aan vast. Je familie en vrienden in Nederland maken extra kosten. Zij bellen namelijk naar een Amerikaans mobiel nummer! Gelukkig kunt u wel uw eigen nummer via WhatsApp blijven gebruiken.

Kopen in Nederland

USA4ALL testte de Simkaart van SimUSA voor een bedrag vanaf €54,- kunt u onbeperkt bellen naar Nederland en België en nog zo’n zeventig andere landen. U krijgt standaard 3GB data en ontvangt tevens onbeperkt sms’n wereldwijd en onbeperkt bellen in de VS! Heeft u meer data nodig? Voor een extra bedrag kiest u voor 5GB of 10GB data in de VS. Zoals vermeld hebben wij van USA4ALL bovenstaande Sim getest. Het resultaat: De Sim werkte goed.. (Provider T-Mobile/Simple)  Bij de grote steden zeker. In de kleinere gebieden was de ontvangst vanzelfsprekend wat minder.  Maar over het algemeen ben je uitstekend bereikbaar via het snelle LTE netwerk. In natuurgebieden, (vaak) geen ontvangst, maar dat hadden we ook wel verwacht in de uitgestrekte gebieden van de Verenigde Staten. Je kan WhatsApp gewoon blijven gebruiken met je eigen nummer. (Je kiest bij het wisselen van de Sim voor huidig nummer behouden). De Sim is standaard dertig dagen geldig.

Wil je bereikbaar blijven en zo af en toe goedkoop bellen en internet in Amerika gebruiken? Dan is de prepaid USA SIM de ideale oplossing. Bel, SMS én surf zoveel als je wilt tijdens je trip naar de USA. De simkaart, wordt deze gratis binnen 7 werkdagen geleverd. Bestellen? Klik hier voor goedkoop bellen en surfen van Amerika naar Nederland en België!

Mobiele telefonie in de Verenigde Staten: Alles wat je moet weten

Kopen in de VS

In de VS kunt u bij diverse winkels of tankstations telefoonkaarten kopen met een bepaald bedrag erop waarmee u kunt bellen. Let wel op dat er diverse aanbieders van deze kaarten zijn en dat de kosten per minuut erg kunnen verschillen, maar dat als je goed kijkt kun je al voor ongeveer tussen 3 á 5 dollarcent per minuut naar Nederland bellen.

Bereikbaarheid

Goedkoop bellen en internet in Amerika, met een mobiele telefoon werkt niet altijd even goed. U zult vlug merken dat het met de bereikbaarheid van uw mobieltje al vlug afloopt als u een stuk van de grote steden bent verwijderd. Dit komt doordat er in de USA geen aanbieder van mobiele communicatie is die een landelijk dekkend netwerk heeft. Er zijn ongeveer zes grote aanbieders die alle een verschillend dekkingsgebied hebben en elkaar bijna niet overlappen.

Simcard - Simkaart USA

Nederlands providers

De grote Nederlands providers hebben een  roaming contract met de Amerikaanse aanbieders. Indien uw Nederlandse provider zo’n roaming contract heeft met de grote aanbieders dan hebt u in ieder geval een zo groot mogelijk dekkingsgebied. Wilt u uw eigen mobiele telefoon meenemen dan moet u zich er van vergewissen dat u een toestel heeft wat ook de zogenaamde 1900 Mhz band aankan. Tegenwoordig voldoen bijna alle telefoons hierover, maar u doet er goed aan dit voor vertrek te controleren.Verder dient u rekening te houden met hoge gesprekskosten als u gebruik maakt van uw eigen simkaart. Dit kan, afhankelijk van uw provider, oplopen tot enkele euro’s per minuut. Gebeld worden is altijd goedkoper dan zelf bellen. De beller (waarschijnlijk vanuit Nederland) belt een Nederlands 06 nummer, jij bent degene die alle kosten voor ontvangst van inkomende gesprekken in het buitenland betaalt. Navraag bij uw eigen provider kan u mogelijk veel kosten besparen. Sommige providers bieden speciale (vakantie) pakketten aan om goedkoop te kunnen bellen vanuit Amerika.

Het gebruik van uw eigen mobiele telefoon moet u dus goed overwegen vanwege een aantal redenen

  • Geen landelijke dekking
  • Dure belminuten
  • Hoge kosten in het algemeenBellen en internet in Amerika – Schaf een Amerikaanse simkaart aan!

Leestijd: 5 min