Tientallen Amerikanen uit het hele land verhuisde al naar de off-the-grid stad, Green Bank in West Virginia. Verboden voor Wi-Fi en mobiele telefoons! Waarom? Omdat het ligt in wat bekend staat als de “National Radio Quiet Zone.” Wat dit betekent is dat alle elektromagnetische signalen zijn verboden, met inbegrip van, WiFi en mobiele telefoons.

Maar waarom zouden mensen willen wonen in een niet-elektromagnetische (kleine) stad? Men gelooft dat de Elektromagnetische signalen, die afkomstig zijn van mobiele telefoons, de oorzaak is waardoor ze ziek worden.

Green Bank, West Virginia

Afbeelding ter illustratie

 

De stad ligt dus precies in het midden van het National Radio Quiet Zone. Waarom? Wel, omdat ‘s werelds grootste volledig bestuurbare radiotelescoop is gehuisvest in het gebied. De Quiet Zone werd opgericht om de telescoop van elektronische storing van alle soorten te beschermen. Green Bank, in de bergen van West Virginia, de thuisbasis van het National Radio Astronomy Observatory, verwelkomt nieuwkomers die op zoek zijn om te ontsnappen aan “het moderne leven”.

radio telescope
Green Bank biedt een veilige haven voor mensen die last hebben van stoornissen zoals “elektromagnetische overgevoeligheid”. Hier kunnen ze hun eigen huizen te bouwen en buiten de bewoonde wereld leven. Green Bank word ook steeds meer een soort ground zero voor de jacht op buitenaardse wezens.  Wetenschappelijke tijdschrift Nature schrijft: “De Green Bank Telescoop bij het National Radio Astronomy Observatory is één van de drie telescopen die al jaren wordt gebruikt voor een zoektocht naar buitenaards leven.” Normaliter wordt er tussen de 24 en 36 uur van telescoop in een jaar tijd gezocht naar Extra-Terrestrials, Men heeft er hier al meer dan $ 100 miljoen aanbesteed. Maar  hoofdzakelijk verblijft men hier door de afwezigheid van elektromagnetische signalen.

Kunt u vandaag de dag nog leven zonder mobiel of WiFi? Vast niet. Maar als het nu betekende dat u kon deelnemen aan de zoektocht naar intelligent leven in ons universum, zou u dan stoppen met altijd online zijn? Wie wil er nu niet in een real-life aflevering van The X-Files rondlopen?

Green Bank - West Virginia

 Green Bank, West Virginia – Verboden voor Wi-Fi en mobiele telefoons!

Leestijd: 2 min