Hieronder vindt u een zeer uitgebreide beschrijving voor een Weekend New York in 4 dagen. Dit programma, gemaakt door een van onze forumleden, biedt de mogelijkheid om veel van New York city te ontdekken!. Ideaal als u op doorreis bent of gewoonweg weinig tijd heeft in deze wereldstad. Een weekend New York is snel voorbij! Ontdek meer van Amerika op de website van USA4ALL!

Ter info, voor het lopen nemen we een gemiddelde van ongeveer 2 tot 4 minuten inclusief het bezichtigen van dingen (de meeste blokken loop je normaal namelijk in ongeveer 1 a 2 minuten maar daar komen stoplichten en zo dan nog wel bij en het hangt af van de drukte). Het is bijna onmogelijk om te weten waar jullie wanneer zijn, wat jullie doen en waar jullie langer bij stilstaan dus gebruik onderstaand schema als richtlijn. Het is zeker haalbaar.

Weekend New York

TIP: Pak in je hotellobby meteen het gratis boekje “Official NYC Guide” mee. Handige info, restaurants, coupons, etc. Wil je liever iets”digitaals”, kijk dan eens naar de app van Tripadvisor “New York City Guide”. Let goed op eventuele lokale feesten en evenementen er tijdens je trip zijn, er kan onverwachts iets zeer leuks bij zitten.

Metro New York - Reizen met de metro in New York is erg gemakkelijk

Dag 1- Vrijdag

Je weekend New York begint natuurlijk op dag 1. Deze is bewust een beetje rustig gehouden want de jetlag en reis zijn niet te onderschatten als je veel loopt, en lopen moet je echt veel doen want dan leer je de stad echt goed kennen (geuren, mensen, geluiden, etc.). Moet je grotere afstanden afleggen, neem dan de metro. Het is snel, het is goedkoop en het is NYC. Natuurlijk wil je af en toe een keer een taxi nemen, maar doe dit niet te vaak. Wat tegenwoordig ook erg handig is, helemaal voor de Nederlanders onder ons, zijn de “Citi Bikes”. Ze zijn vergelijkbaar met de OV fietsen in Nederland en je kunt ze voor ongeveer een tientje per dag gebruiken. Op meerdere plaatsen op te halen en af te zetten (onbemande pickup and drop off points). Let er wel op dat ze ongeveer $100 dollar borg van je credit card (die heb je dus wel nodig) reserveren maar die krijg je na inlevering uiteraard weer netjes “terug”. www.citibikenyc.com/how-it-works

12u: hotel13u: Start NYC experience!!! Times Square is ideaal om je tripje NYC te beginnen. Slenter er helemaal omheen en vergeet vooral niet in het midden te gaan staan voor de beste foto’s. Tegenwoordig staan er op Times Square overal tafeltjes en stoelen ineen soort terrasvorm. Er is alleen geen café of restaurant aan verbonden maar je kunt er gewoon zonder problemen gaan zitten met je eigen broodje of (Starbucks) koffie. Geen alcohol uiteraard, dat is niet toegestaan. Sinds een paar jaar staat er op Times Square bij de TKTS-booth een hele grote rode trap. Deze ligt in de hoek van Times Square genaamd “Duffy Square”. Loop hier zeker even op voor een aantal mooie fotoplekjes.

14u: Neem een uurtje genomen zodat je niet te snel hoeft te doen in het begin, je ziet het eerste uur zoveel dat je overal stilstaat. Loop vanaf Times Square via 42nd street naar 5th Ave. Je loopt dan langs Bryant Park (waar je later terugkomt) en tegen de NY Public Library aan. Ga hier gerust even naar binnen want het is zeer de moeite waard! Bekijk vooral de plafonds goed maar let ook op de bordjes, je mag namelijk niet overal foto’s nemen. Al doen de meeste mensen het wel snel als er niemand kijkt, het is aan u…Er zijn meerdere vertrekken met gratis WiFi wat natuurlijk ook erg handig is als je nog even snel iets wil opzoeken. Als je daar bent geweest loop je over 5th Ave richting het noorden. Hou op een gegeven moment rond 48th st. links aan zodat je bij Rockefeller Center komt. Slenter er een beetje omheen en neem zeker even een bakje koffie bij Dean&Deluca op Rockefeller Plaza.

Loop daarna langs Radio City Music Hall. Steek daarna over en loop naar St. Patrick’s Cathedral. Ga zeker naar binnen, zeer mooi (en opeens een oase van rust). Wees ook niet bang dat er verder niets te zien is op 5th Ave, hier liggen zeer exclusieve winkels zoals Cartier en natuurlijk Tiffany & Co.  maar ook de Disney Store,Yankees Clubhouse, Abercrombie & Fitch, Nike Store en diverse luxere souvenirwinkels. Kijk met dat laatste wel uit, ze verkopen vaak hetzelfde als in China Town maar 2 keer zo duur. Loop daarna verder over 5th richting het noorden.

Je komt dan vanzelf bij Trump Tower aan (rond 56th str.). Je houdt er van of niet maar je moet zeker naar binnen om het gewoon gezien te hebben en er zit een zeer goede ijssalon binnen (voor de liefhebbers). Loop verder over 5th tot je aan je rechterhand de Apple store ziet. Dit is uiteraard ook voor de liefhebbers en je moet wel geduld hebben want het is er vaak zeer druk, rijen tot aan buiten. Zeker in het toeristische hoogseizoen.  

Aan de overkant ligt het Plaza Hotel. Steek daar even over en neem een hotdog of pretzel bij een van de kraampjes op Grand Army plaza. Goede plek om even uit te rusten voordat je Central Park in gaat en tevens een mooie plek om wat plaatjes te schieten van het plein, de Pullitzer Fontein en het Sherman Momument Plaza Hotel en de iconische koetsjes die er staan geparkeerd. Als je van eekhoorns houdt zit je hier ook goed want die weten precies waar er eten te halen is….juist, bij de toeristen! Een bezoek aan het Park staat later beschreven zodat je zelf kunt bepalen wat en wanneer je dit inplant dus de route hieronder gaat er omheen

Central Park

16u: Loop via E59th Str. richting Madison Ave. Loop op Madison een stuk terug tot aan E52nd St. en sla daar linksaf naar Park Avenue waar je zo goed als tegen het bekende Waldorf-Astoria aanloopt.

Loop rustig verder en onder het MetLife gebouw door. Loop terug richting 5th Ave. en richting W42nd Street. Loop naar Bryant Park en ga daar rustig op een terrasje zitten. Er staan overal tafeltjes en bankjes en je ziet hier van alles, schilders, ‘s ochtends de yoga klasjes, boekclubjes, schakers, etc. Ook hier zijn lang niet overal café’s of restaurants aan verbonden dus moet je zelf je drankje of hapje ergens halen. Wil je wel bediening en een goede lunch en/of maaltijd dan moet je zeker de Bryant Park Grill proberen. De geuren alleen al doen je watertanden als je er in de buurt zit.

De tijden kunnen er hier en daar misschien wat afwijken, maar de een loopt sneller dan de ander of kijkt langer ergens naar. De Night Loop is een leuke manier om NYC te zien maar is wel erg toeristisch (denk letterlijk krioelende Japanners met camera’s) en duurt 2,5 uur. De een vind dit geweldig, de ander juist niet. Persoonlijk denk ik dat het geen must is maar voor mensen die een eerste bezoek aan de stad brengen is het zeker leuk en leerzaam. Ben je wat avontuurlijker dan kan je in die 2,5 uur ook je eigen “tour” opstellen met plekken die je graag wilt zien. Doe dit met name lopend en met de metro, ik kan je garanderen dat je op deze manier de stad pas echt goed leert kennen. Je voelt je voeten aan het eind van de avond, maar zeker ook de voldoening. Kortom, wil je het safe spelen neem de Night Loop, ben je avontuurlijk, neem de benenwagen en metro en stippel je eigen route uit.

 18u: Start Night Loop (op 8 ave), duur 2,5 uur. Of eigen invulling

21u/21.30: Ga eventueel wat drinken/eten in het Marriott Marquis op Times Square, kijk wel even eerst naar de restaurants/bars en de prijzen (deze zijn te vinden op hun website.). Het leuke van het Marriott Marquis is dat de bar langzaam ronddraait. Aangezien de bar helemaal bovenin zit heb je een geweldig uitzicht op de skyline.

22.00u
Terug naar hotel, tijd om te slapen, de volgende dag weer veel te doen!!! Wil je nog even door dan is er natuurlijk genoeg te doen en zien rondom Times Square. Zeker ook hier weer even de camera tevoorschijn halen want dit zijn de bekende “neon light” plaatjes.

Dag 2- Zaterdag

8.30 a 8.45: Vertrek hotel en ga in de buurt even ontbijten, er zijn genoeg leuke tentjes in de omgeving dus dat moet geen probleem zijn. Ik zit zelf altijd graag even in Bryant Park (hierboven al genoemd) met een bagel cream cheese en een koffie. Te koop in de vele “food carts” eromheen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het weer maar het is erg leuk om het drukke New Yorkse ochtendleven op gang te zien komen.

9.15 a 9.30: Start vanuit Times Square, het blijft tenslotte NYC ten top en je wil het nog zeker wel een paar keer zien. Volg Broadway naar het zuiden tot aan Herald Square, dit is een leuk stuk om te lopen en je wordt een beetje wakker. Bij Herald Square vind je ook meteen  Macy’s dus dan weet je dat in geval je nog wil shoppen . Loop op Herald Square. naar links over E34th Str. naar 5th Ave., hier loop je zo ongeveer tegen het Empire State Building aan. Als je liever ‘s avonds gaat kijk dan alleen even in de hal en of je misschien alvast een kaartje kunt kopen. Loop daarna richting het zuiden over 5th naar Madison Square Park (niet te verwarren met Mad. Sq. Garden) waar je ook tegen het Flatiron Building (een van de eerste wolkenkrabbers van NYC) aanloopt. Rust eventueel heel even in het parkje ernaast of de stoeltjes in het midden van de weg(!) en loop daarna verder naar het zuiden richting Union Square en vanuit daar verder zuid naar Washington Square Park. Dit is het park met de bekende boog.

Ik ben hier tientallen keren geweest en altijd is er wel minimaal 1 straatartiest bezig en omdat het naast NYU (universiteit) ligt is het altijd gezellig druk. Je hebt het inmiddels al wel door, dit gedeelte bevat best veel lopen, maar dat het is echt de moeite waard en je ziet op dat stuk zo ontzettend veel! Van kleine galerijtjes, tot barretjes en restaurants. Loop zuidelijk naar Bleecker Str. , dit is zo’n beetje het gebied van Greenwich Village (gewoon de “Village”) waar Friends zich afspeelt. Onthoud dit gebied rond Bleecker ook goed als je het nachtleven wilt zien, zeker op zaterdag, het is hier dan bruisend met tientallen tentjes. Wil je een keer een echte honkbalwedstrijd in een sports bar meemaken, this is your place to be! Hou je van Jazz en Blues dan is de Blue Note zeker een aanrader. Vele legendarische muzikanten zijn hier groot geworden.

Een ander goed alternatief is Terra Blues of The Village Vanguard. Beiden wat minder “high end” dan de Blue Note. Neem vanuit hier een taxi (lopend is er niet veel meer te zien richting het zuiden) naar de kruising Canal Str. & Lafayette Str., hier begint China Townongeveer. (Ten noorden van hier ligt Little Italy maar ga daar dineren, je bent dan vrij dicht bij Bleecker dus je kunt erna meteen het nachtleven in!)13u a 13:30:Loop wat door China Town en lunch wat, laat je niet foppen door de soms raar en armzalig uitziende tentjes, hier eet je vaak het beste!

14:30 Loop via Worth Street naar Centre Str. Om het NY County Courthouse heen en via Park Str. en St. Andrews Plaza richting City Hall Park. Hier vind je, zoals de naam als zegt, een leuk parkje met ernaast City Hall.

15.15: Loop via Broadway (ligt langs City Hall Park) zuidelijk tot je aan Fulton Str. komt, ga hier links en je loopt Church Str. op en tegen Ground Zero aan. Dit is natuurlijk compleet veranderd en tegenwoordig staat hier de Freedom Tower. Je vind hier nog wel overal monumenten en gedenkplaten. Iets verder bij, 180 Greenwich Street, kom je bij het “National September 11 Memorial & Museum”. Dit is een park met daarin 2 grote watervallen met daar omheen alle namen van de slachtoffer. Zeer indrukwekkend! Als je hier even hebt stilgestaan en je kippenvel hebt weggewerkt, en waarschijnlijk je halve camera hebt volgeschoten, loop je zuidelijk via Church Str. tot je de kruising met Liberty Str. bereikt. Ga hier naar links en loop na 2 blokken naar rechts, blijf rechtdoor lopen en je komt uit bij Wall Street en Federal Hall.

911 Memorial Museum

16.30 a 16.45: Loop verder zuidelijk (liefst via Broadway) en je komt vanzelf bij Battery Park waar je de Sphere van de Twin Towers vind alsmede, het East Coast War Mem. en Castle Clinton. Je kunt hier ook lekker langs het water lopen met uitzicht op Lady Liberty (die je beter gaat zien tijdens de cruise) en je kunt wat drinken in het barretje naast Battery Gardens. Er is ook een heuse “Beer Garden” voor de liefhebbers.

17.45 a 18u: Neem een taxi naar Pier 83 voor de Harbor Lights Cruise (zeker de mooiste) van Circle Line. Je kunt maar beter iets aan de vroege kant zijn zodat je een goede plek op de boot kunt uitzoeken. Kijk voor de tijden en maanden waarin ze varen ook even op hun website: www.circleline42.com. Vergeet ook niet om de Skyline Navigator App te downloaden. Is zeker een leuke toevoeging.

21u: Neem taxi naar Mulberry Str. (Little Italy) en ga wat eten, keuze zat en de menu’s hangen gewoon buiten zodat je rustig een keuze kunt maken. Het aanbod gaat van chique tenten tot knusse gezellige pizzeria’s. Ben je er in september, dan heb je een goede kans om midden in het festival-gedruis van “Festa di San Gennaro” terecht te komen. Dit festival duurt ongeveer anderhalve week en is iets dat je zeker moet meemaken.

22.45 a 23u: Neem een taxi naar de South Street Seaport. Hier vind je de Fulton Fish Market, Canon Walk en Pier 17 (ben je hier voor 2016 toevallig eens geweest en hoef je het niet nog eens te zien…het is compleet op de schop gegaan en gerenoveerd/vernieuwd. Opening 2016), eigenlijk het leukst in de avond en vanaf pier 17 een heel mooi uitzicht op de skyline van NYC (zeker als het donker is namelijk). Vanuit hier kun je zo naar de Brooklyn Bridge lopen waar je een van de mooiste uitzichten van NYC hebt ZEKER ‘s nachts. (Ga wel naar het midden/hoogste punt en loop aan de goede (voetgangers)kant en niet over het fietsgedeelte. Let op de gele lijn!

00.30: Neem een taxi naar Bleecker Str./The Village en geniet van het uitgaansleven daar. Laat je gewoon leiden door je gevoel, de sfeer  is uitstekend en aan gezellige kroegjes geen gebrek.

Dag 03- Zondag

Je bent gisteravond wezen stappen dus je weekend New York is en volle gang! Daarom slapen wij vandaag een beetje uit of als je bent een vroege vogel en wilt je tijd optimaal benutten, dan raden we een Gospel tour aan.

9:00-12.30u: Gospel tour
13u: Terug naar Manhattan en tijd voor een brunch / lunch.
14u: Deze middag is voor de vrije invulling, want misschien heb je zelf nog ideeën, heb je gewoon geen zin om te lopen vandaag of wil je bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld of Ellis Island bezoeken.

18u: Terug in hotel om je op te frissen.
18:30: Tijd om iets te gaan eten. Dit lijkt me een goede dag/avond om een showtje op Broadway mee te pikken. Het is dan ook zeer aan te raden om iets te eten in het Theatre District. Genoeg keus.

20u: Meeste shows beginnen rond 20u, hou daar dus rekening mee. Er staan discount ticket stands op Broadway (THTS bijvoorbeeld), hier kun je tickets die bijv. op het laatste moment geannuleerd zijn kopen. Wil je perse een bepaalde show zien dan kun je het beste reserveren. Is wel duurder uiteraard.

23u: Een gemiddelde show op Broadway duurt 2,5 a 3 uur. Komt ook goed uit want daar is ie dan…het Empire State Building. Deze is tegenwoordig tot 2 uur ‘s nachts geopend dus kunnen jullie NYC by night bezichtigen. Je kunt nog een drankje doen zo laat als je zelf wilt natuurlijk, maar aangezien je de laatste uren van de laatste dag nog wel goed wil invullen is een paar uur slapen na drie dagen New York wel lekker natuurlijk.

New York Taxi

Dag 04- Maandag

We stellen voor dat dit je “NYC Chill Day” van je weekend New York gaat worden, je hebt de belangrijkste dingen nu intussen wel gezien (je kunt nu eenmaal niet alles zien in 4 dagen) en je moet je na 4 dagen natuurlijk wel een beetje een New Yorker gaan voelen. Kortom to the Park en shoppen met die handel!!! Daarbij blijf je op die manier wat dichter bij je hotel dan wanneer je Downtown gaat wat je een hoop stress scheelt in die paar uur die je hebt voordat je naar het vliegveld gaat.

8:45: Verlaat hotel en loop naar Times Square (yep, is ie weer en het is een cliche…maar cliche’s ontstaan niet voor niets). Neem een niet zwaar ontbijt maar juist een licht snel ontbijt, waarom?…het is je laatste dag en verwen jezelf eens met een mooie lunch, dat is toch veel leuker dan een ontbijtje als je nog half slaapt?

9:00: Jullie staan nu op Times Square. Zoek in de buurt even naar een tentje waar je kunt ontbijten zodat je klaar bent om op pad te gaan (Dunkin’ Donuts en een creamcheese bagel is ook lang niet slecht)

9:30-9:45: We stellen voor dat je het shoppen voor het laatst bewaard, ten eerste omdat je niet de hele dag met dingen wilt lopen die je eventueel koopt en ten tweede (de Nederlandse reden) je kunt een inschatting maken van wat het reisje je uiteindelijk gaat kosten en of het mee of tegenvalt. Weet je ook welke winkels je eventueel moet mijden. Op naar dat park dus maar. Loop via Avenue of the Americas naar het noorden richting Rockefeller Center. Sla bij RC rechtsaf (tussen de gebouwen door ergens rond 49th street) zodat je langs het bekende ijsbaantje loopt en door Channel Gardens. Je komt vanzelf uit op 5th Ave. vlakbij St. Patrick’s Cathedral. Volg Fifth nu verder naar het noorden tot je bij Grand Army Plaza komt (dit is zo’n beetje waar je op dag 2 rechtsomkeer maakte volgens het schema), dit wordt je Central Park beginpunt.

10:15: Er zijn een aantal dingen die je moet zien maar vergis je niet het is geen klein parkje en je loopt meer dan je denkt van tevoren. Print even een kaartje van het internet, dat is wel zo handig. De bezienswaardigheden benoemen we in zo’n volgorde dat je niet blijft slingeren en heen en weer lopen. Snij bij Grand Army Plaza meteen links het park in waar je meteen tegen de “Pond” aanloopt. Neem gewoon eens 10 minuten de tijd om op een bankje te zitten, je zit daar namelijk precies op de grens van rust en drukte met mooi uitzicht op het Plaza Hotel. Hou daarna een Noord-W richting aan zodat je op Wollman Rink stuit, dit was tig jaar terug the pet project van Donald Trump. Hiernaast liggen een aantal glacial rocks (eigenlijk gewoon een vrij grote rotsformatie) waar je wel even op moet klauteren, al dan niet via het trappetje, maar het uitzicht is absoluut de moeite.

Loop verder noordelijk naar The Dairy, dat ligt er vlakbij hoor, het is een zeer leuk gebouwtje waar ook het Visitor’s Center inzit. Loop verder noordelijk via “The Mall” naar Bethesda Fountain and Terrace (erg mooi en de kans om een hotdog te eten mocht je al honger hebben). Loop nu in een linkerboog om het water heen naar Bow Bridge (hou je camera maar alvast gereed). Je zult nu intussen denk ik wel gezien hebben dat het veel lopen is. Loop nu nog iets noordelijker richting Belvedere Castle, moet je zeker zien en heeft prachtig uitzicht. Heb je dit prachtige gebouw helemaal gezien dan is het tijd om via oostelijke richting (richting MET) terug te draaien (180 bocht zeg maar). Lijkt me tijd voor een lekker lunch.

+/-12:30: Zeer moeilijk om de tijd in te schatten dus kan variëren. Lunch in het  Central Park Boathouse en probeer zeker hun burger!

13:30: Neem op Fifth Ave. een taxi richting eventuele winkels / winkelgebied in de buurt van je hotel (en die zijn er zeker hoor) waar je perse heen wil. Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht, neem je (ruim) op tijd een taxi richting het vliegveld. Bovenstaande opties zijn uiteraard “een optioneel programma”, de tijden en wensen zijn lang niet op iedereen van toepassing. Hieronder zijn een aantal losse tips opgesomd die je zelf in bovenstaand programma kunt schuiven in ruil voor iets anders:

 • Staten Island Ferry. Compleet gratis en een geweldig uitzicht op de skyline en de haven. Heb je een goeie camera dan wil je zeker een goed plekje uitzoeken. Samengevat, geen kosten, geweldig uitzicht en een prima moment om even heerlijk uit te waaien op het water, weg van alle drukte. Reken ongeveer 1 a 1,5 uur voor een retourtrip. Je kunt dit bijvoorbeeld inruilen voor shoppen of de Gospel Tour als je daar minder om geeft. Op de boten is ook gratis WiFi dus je kunt meteen even wat doorsturen naar het thuisfront.

 

staten island ferry-Weekend New York - USA4ALL

 • High Line. Dit is er eentje die minder bekend is maar die je zeker moet doen, alleen wel in de juiste maanden (april tot oktober). Het is een park aangelegd op een oude metrolijn boven de stad, veel planten, veel bloemen en een heel ander panorama dan je gewend bent. Een groot deel is overigens het werk van Nederlandse tuinarchitecten! Er zijn meerdere punten waar je naar boven kunt dus zoek even de plek die voor jou het beste uitkomt. In de winter kun je er niet op maar dat is dus ook niet de moeite aangezien het dan een kale bedoening is. Duur klein 1 uur (maar kan langer als je soms even lekker wilt zitten)

 

 • Grand Central Terminal (vaak foutief Grand Central Station genoemd). Dit kan je bijvoorbeeld goed op dag 1 doen (als je het schema hierboven volgt), het ligt bij 87 E 42nd St. Niet alleen is het een ontzettend indrukwekkend gebouw met prachtige plafondschilderingen, het is altijd bruisend. Je kunt boven de grote hal bij talloze tentjes wat eten en drinken en het gedrang van de “commuters” onder je aanschouwen. De hectiek van NYC gevangen in een grandioos gebouw! Duur 0,5 a 1 uur, afhankelijk van wat je doet.

 

 • Roosevelt Island. Iets wat ik tijdens mijn laatste tripje toch maar eens geprobeerd heb en zeker de moeite waard! De meeste New Yorkers zijn hier zelfs nog nooit geweest, laat staan toeristen. Tijdens mijn overgang, geen enkele toerist aan boord. Ik kan je wel aanraden om het te doen wanneer het schemert en/of donker is. Er is zeer weinig te doen, er zijn wat bejaardenhuizen, appartementen en sportclubs maar er is een enorm lange boulevard waar je langs kunt lopen, en dat bijna geheel zonder iemand tegen te komen. Je hebt dan werkelijk een geweldig uitzicht op de skyline/oostkant van Manhattan. Ook het tripje erheen is leuk, je gaat namelijk met een kabelbaan die je hoog boven de stad en over het water voert. Leuk extraatje, hou je van griezelen, op het einde van het eilandje (zuidpunt) staat een oud psychiatrisch ziekenhuis wat voeger in gebruik was maar ooit is afgebrand. Het is een van de “most haunted” plekken van de oostkust genoemd. En ik moet zeggen, in het pikkedonker en niemand in de buurt hangt er een apart sfeertje als je voor de poort staat. Duur 1 a 1,5 uur.

 

 • Ga je de Brooklyn Bridge op (en dat blijft een must), probeer dan eens om er helemaal overheen te lopen naar Brooklyn. Niet alleen heb je een mooi uitzicht op Manhattan aan de overkant, er zit onder de brug in Brooklyn, hoe kan het ook anders, een van de beste pizzeria’s (na Di Fara’s) van New York, genaamd Grimaldi’s. Robert de Niro is hier zelfs vaste klant, en volgens de legende vroeger ook…Frank Sinatra! En ik moet eerlijk toegeven, outstanding pizza! Ik wil iedereen er eigenlijk wel op wijzen dat je de Brooklyn Bridge minimaal 2 keer op moet, ‘s avonds en overdag.

 

 • Aansluitend op het punt hierboven: neem je pizza mee en loop terug richting de Brooklyn Bridge, waar de watertaxi vertrekt. Je komt dan aan bij de een soort boulevard langs de East River met een parkje en genoeg bankjes waar je een geweldig uitzicht hebt op Manhattan en het scheepvaartverkeer. Ideaal dus om in alle rust van je pizza te genieten!

 

 • Ga je terug naar Manhattan, neem dan zeker de watertaxi “East River Ferry” (en dus niet te verwarren met het commerciëlere “NY Water Taxi”) terug! Er gaan er een paar naar verschillende punten in Manhattan maar ik raad zeker die naar Midtown aan. Voor een paar dollar heb je een geweldig uitzicht over meerdere delen van Manhattan en je vaart natuurlijk onder de bruggen door wat unieke plaatjes oplevert.

 

East River ferry view-Weekend New York - USA4ALL

 • Loop eens vanaf het zuidelijkste tipje van Manhattan (Battery Park) en loop dan helemaal via de westkant over de boulevard oftewel “Esplanade”, langs het water, naar het jachthaventje. Dit is een deel van de stad die niet veel mensen buiten NYC kennen of weten te vinden maar is erg leuk om eens te zien. Een erg serene omgeving die nergens anders mee te vergelijken is (in NYC). Doe het wel op een zonnige dag, anders is het effect wel weg.

 

 • Ben je in September in NYC, kijk dan zeker of je tijdens je tripje “Festa di San Gennaro” kunt meepikken. Dit is een feest in Little Italy ter ere van Italiaanse beschermheilige San Gennaro. Feest, muziek, lichten, kermis, versieringen, lekker eten en drinken. Wat wil je nog meer? Zeker een aanrader!

 

 • Hou je van kleine winkeltjes met originele dingen, gemaakt door onafhankelijke locale designers, ga dan richting the Village en SoHo. Voor de koopjes van designer labels moet je zeker naar Century 21 in the Financial District. Enorm enorm enorm groot, en werkelijk topdeals op alle merken. Koop je “I love NYC” shirts echt in Chinatown en kijk zelfs daar nog goed uit. Ze verwachten dat je afdingt dus doe het ook! Scheelt je geheid een aantal dollar. Voor de echte luxe moet je richting Madisone Avenue en Fifth Ave in de buurt van Trump Tower en Rockefeller Center zijn. Neem wel je creditcard mee!

 

 • Om nog even terug te komen op Bryant Park, ben je geen grote ontbijter zoals ik en wil je niet binnen zitten op een mooie vroege ochtend? Neem een bagel cream cheese en ice coffee bij een van de straattentjes en ga aan een tafeltje zitten genieten. Je hebt er zelfs gratis WiFi!

 

 • Ellis Island is voor de echte liefhebber. Persoonlijk zou ik het niet aanraden als je niet veel met geschiedenis en lange wachtrijen hebt. Ook het Statue of Liberty moet je zien natuurlijk maar of je nu aan de voet moet staan?!? Je hebt een prima uitzicht, ook voor foto’s, vanaf de Staten Island Ferry en/of de Circle Line Tours.

 

 • Honkbal: America’s Favorite Pastime! Moet je toch wel meegemaakt hebben als je het mij vraagt. Een hele wedstrijd duurt zo’n 3 uur maar je hoeft er natuurlijk niet tot het einde te blijven zitten. Ik zou zeker de Yankees aanraden, alleen al vanwege de geschiedenis, het stadion en het feit dat je wellicht naar een mooie overwinning kunt kijken. Desalniettemin kunnen ze er bij de Mets ook wat van. De metrotripjes naar beide stadions zijn trouwens een attractie op zich! Ben je niet in voor een wedstrijd dan is het zelfs aan te raden om het metrotripje gewoon te maken. Zeker naar het stadion van de Mets. Tickets voor wedstrijden zijn online te bestellen.

 

 • Iets wat de laatste jaren erg populair is geworden zijn de rooftop bars. Is weer eens wat anders dan je “normale” street level bar. Er zijn er genoeg dus ik post hier een linkje zodat je zelf kunt kiezen. Sommigen zijn wat verborgen en de portier bij de lift wil nog wel eens vragen wat je komt doen. Gewoon casual zijn en antwoorden dat je voor de roof top komt en het de normaalste zaak van de wereld is…je bent in no time boven aan het genieten van een dranken en (roof)topuitzicht!

 

 • freedom tower night-Weekend New York - USA4ALLIn de Freedom Tower is een nieuw observatory geopend, “One World Observatory”. Zeer indrukwekkend uitzicht en veel info over de vorige WTC Towers en 9/11. Goedkoop is het niet echt, een standaardkaartje kost zo’n $32.

 

Een Weekend New York is tot stand gekomen i.s.m. Boudewijn Verloop.

Disclaimer, dit artikel, een weekend New York, is zorgvuldig tot stand gekomen. Desalniettemin kan het voorkomen dat sommige genoemde beschrijvingen niet geheel actueel zijn i.v.m onderhavige veranderingen.


Weekend New York (vier dagen) – Ontdek veel van New York City!

Leestijd: 22 min