Esta - veel gestelde vragenHoewel het steeds makkelijker is voor reizigers om naar de Verenigde Staten van Amerika te reizen dankzij ESTA, zijn er veel vragen omtrent dit systeem. Wij zetten de Esta veel gestelde vragen voor u op een rij. Vergeet niet onze ESTA pagina te bezoeken voor meer informatie.

ESTA, ook bekend als een Electronic System for Travel Authorization, helpt reizigers aan hun inreisvisum voor de Verenigde Staten. Mensen die behoren tot de landen die op de ESTA lijst te zien zijn, kunnen naar de VS reizen door de lucht of over zee, zonder visum. Ook als je op doorreis bent via de Verenigde Staten is een ESTA noodzakelijk. Elke reiziger die naar de Verenigde Staten wil reizen vraagt ESTA aan om van tevoren eventuele complicaties te vermijden. ESTA is een elektronische visumaanvraag. Esta kunt u alleen online aanvragen en dient een paar weken voor vertrek te zijn gerealiseerd, doch uiterlijk 72 uur van te voren. Hieronder leest u de meest gestelde vragen over ESTA.

Wat is ESTA?

Het Electronic System for Travel Authorization werd opgericht door de Dienst Vreemdelingenzaken van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een online systeem waarmee reizigers vooraf weten of ze in aanmerking komen voor het Visa Waiver Program (VWP) van de Verenigde Staten. Esta is geen Visum! Voor het bestaan ​​van ESTA, was er een ander systeem, het groene I-94W papier (ook wel bekend als het Visa Waiver formulier). Het was de enige manier voor reizigers om in aanmerking komen voor een verblijf in de Verenigde Staten. Het nadeel was dat de immigratie en douane de toegang pas bepaalde bij aankomst in de V.S.; allemaal afhankelijk van wat reizigers op het formulier hadden gezet. Met ESTA zijn reizigers in staat om de procedure online te voltooien en zij zullen op voorhand weten of ze naar de Verenigde Staten mogen reizen. Dit scheelt u allicht een duur ticket of enige hotelboekingen.

Waarom is ESTA nodig?

Reizigers moeten een ESTA aanvragen als ze naar de Verenigde Staten reizen door de lucht of over zee. Als reizigers via land naar de VS (Canada of Mexico ) komen, moeten ze in een I-94W formulier in te vullen als ze niet over een goedgekeurde ESTA beschikken. Zelfs reizigers, die slechts op doorreis zijn, moeten zich aanmelden voor ESTA anders kunnen ze de toegang worden ontzegd of zelfs door de immigratie worden teruggezonden.

Hoe te meldt u zich aan voor ESTA?

De Esta aanvraag kost $14,- ik kan direct worden aangevraagd bij de Amerikaanse overheid. Echter deze aanvraag dient te worden betaald met creditcard of paypal. Zodra ESTA is ingevuld, zal u een bevestiging krijgen die veilig moet worden bewaard. Handig is, na het voltooien van ESTA, de pagina met toestemming uit te printen. U hoeft deze echter niet aan de Amerikaanse grens te laten zien.

Hoe lang duurt ESTA?

Reizigers die ESTA hebben aangevraagd kunnen hier twee jaar op naar de V.S. reizen. Hierna dient u een nieuwe aan te vragen. Bent u uw paspoort verloren of heeft u een nieuw paspoort? Dan moet u weer ESTA aanvragen.

De toegang tot de Verenigde Staten wordt beslist door een US Customs and Border Protection Officer

Ook al heeft u een succesvolle ESTA-aanvraag afgerond, houdt er rekening mee dat de toegang tot de Verenigde Staten van Amerika uiteindelijk door een US Customs and Border Protection Officer kan worden gegarandeerd. Uit een succesvolle ESTA aanvraag blijkt dat de u in aanmerking komt om naar de Verenigde Staten te reizen, maar voor zover het de toegang tot de Verenigde Staten betreft, hangt het allemaal af van de US Customs and Border Protection officier. Deze maakt naar eigen inzicht de beslissing. Als u niets te verbergen heeft, maak u dan vooral niet te veel zorgen, sinds ESTA werd ingevoerd zijn er niet zoveel mensen weggestuurd.

ESTA Referentienummer kwijt?

Uw ESTA referentienummer kwijt? Geen reden tot paniek! U kunt deze weer ophalen op de ESTA website. U zal worden gevraagd uw naam, paspoortnummer en datum van geboorte in te vullen.

Fout gemaakt in aanvraag?

Heeft u een fout gemaakt bij het invullen van uw ESTA aanvraag? Bijvoorbeeld een verkeerde paspoortnummer, vervaldatum of informatie over uzelf zoals uw naam, adres etc.? Dan zit er helaas niets anders op dan uw ESTA opnieuw aan te vragen! Uw oorspronkelijke aanvraag wordt ongeldig op het moment dat u opnieuw aanvraagt. En ja, ook de vergoeding voor de ESTA aanvraag moet opnieuw worden voldaan.

Enkele informatie die na het voltooien van uw aanvraag wel kunnen worden aangepast: Contactgegevens en de reden voor uw bezoek aan de VS.

ESTA aanvragen en geen creditcard of Nederlandse hulp nodig?

Diverse instanties bieden online eenvoudig, snel en veilig de mogelijkheid een ESTA reistoestemming aan te aanvragen met IDEAL. USA4ALL heeft een aantal van deze aanbieders voor u verzameld, klik hier om deze te bekijken.

Ik kom uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan of Syrië, kan ik gebruik maken van ESTA?

Wij hebben geen invloed op het beleid van President Trump. Wij kunnen helaas dan ook niet het juiste advies geven. Mocht je het een en ander willen uitsluiten dan raden wij je aan contact op te nemen met de Amerikaanse Ambassade.

Namen van Ouders

Een of beiden ouders zijn overleden, dien ik dan alsnog hun namen in te vullen? Ja. Het zijn en blijven immers uw ouders.

Werk

Ik ben momenteel aan het solliciteren of ik heb geen werk, wat vul ik dan in bij deze vraag? Als u geen werk heeft dan vult u hier in “unemployed”. Als u aan het solliciteren bent, dan vult u gewoon de gegevens van uw huidige werkgever in.

Bent u momenteel een staatsburger of ingezetene van enig ander land?

In de Engelse Esta is het: Are you now, a citizen or national of any other country?. De vertaling is niet erg duidelijk. Dit doelt meer op dubbele nationaliteit. Als jij alleen een NL paspoort hebt is het dus, Nee.

Esta veel gestelde vragen

Officiële Esta Hulp pagina

Hulp van USA4ALL bij uw ESTA aanvraag

 

Esta veel gestelde vragen – Inreistoestemming voor de Verenigde Staten.

Leestijd: 5 min