Een internationaal rijbewijs is niet meer nodig en niet verplicht in de Verenigde Staten. Weggegooid geld dat u beter voor andere doeleinden kunt gebruiken. Het is slechts een vertaling van uw huidige rijbewijs. USA4ALL heeft ruime ervaring met het autorijden en het huren van een auto of camper in de Verenigde Staten. In geen van de gevallen is er gevraagd naar een Internationaal Rijbewijs.

Bij ieder ANWB-verkooppunt is het Internationaal Rijbewijs te koop (ook voor niet-leden!). De kosten zijn € 17,95. Het is niet te koop via internet of telefoon.

internationaal rijbewijs

Let op

  • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, ook bij het huren van een auto.
  • Let op: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.
  • In de praktijk zal het rijbewijs B, bij de meeste verhuurbedrijven en verzekeringsmaatschappijen, in veel gevallen geaccepteerd worden voor het besturen van een camper. Bedenk wel dat er dan mogelijk een aansprakelijkheidsrisico bestaat bij calamiteiten. Informeer van tevoren bij de verhuurder en/of verzekeringsmaatschappij.

 

Bron laatste alinea: ANWB.nlInternationaal Rijbewijs Verenigde Staten – Heb ik die nodig?

Leestijd: 2 min
Amerika-Info-USA4ALL - disclaimer

Welkom bij USA4ALL!

Actie!

 


Maak kans op: een USASIM kaart!

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u maakt automatisch kans!

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden, controleer uw e-mail en eventueel uw spambox.