Een internationaal rijbewijs is niet meer nodig en niet verplicht in de Verenigde Staten. Weggegooid geld dat u beter voor andere doeleinden kunt gebruiken. Het Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, ook bij het huren van een auto.

Het internationaal rijbewijs is slechts een vertaling van uw huidige rijbewijs. USA4ALL heeft ruime ervaring met het autorijden en het huren van een auto of camper in de Verenigde Staten. In geen van de gevallen is er gevraagd naar een Internationaal Rijbewijs.

Bij ieder ANWB-verkooppunt is het Internationaal Rijbewijs te koop (ook voor niet-leden!). De kosten zijn € 17,95. Het is niet te koop via internet of telefoon. Het internationaal rijbewijs is geen vervanging voor je Nederlandse rijbewijs, je moet dus beide documenten meenemen.

Internationaal Rijbewijs

Let op

  • Het Nederlandse rijbewijs is geldig in de Verenigde Staten, ook bij het huren van een auto.
  • Let op: verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.
  • In de praktijk zal het rijbewijs B, bij de meeste verhuurbedrijven en verzekeringsmaatschappijen, in veel gevallen geaccepteerd worden voor het besturen van een camper. Bedenk wel dat er dan mogelijk een aansprakelijkheidsrisico bestaat bij calamiteiten. Informeer van tevoren bij de verhuurder en/of verzekeringsmaatschappij.

 

Bron laatste alinea: ANWB.nlInternationaal Rijbewijs Verenigde Staten – Heb ik die nodig?

Leestijd: 2 min