John Fitzgerald Kennedy
John groeit op in een beschermde welgestelde omgeving en is vaak ziek. Hij gaat naar Harvard University waar hij in 1940 zijn diploma haalt. Hierna meldt hij zich in september 1941 aan bij de marine waar hij als commandant van de PT 109 (een klein patrouilleschip met 13 man aan boord) voor hete vuren staat in de Stille Oceaan en bravoure maakt en karakter toont. Dit blijkt wanneer zijn schip door een veel groter Japans schip wordt overvaren en hij tot het uiterste gaat om zijn mensen te redden (1943).
Gestimuleerd door zijn vader stelt hij zich kandidaat voor het Huis van Afgevaardigden waarin hij in 1946 wordt gekozen. Na 3 termijnen in het Huis van Afgevaardigden wordt hij in 1952 gekozen voor de Senaat. Op 12 september 1953 treedt hij in het huwelijk met Jacqueline Bouvier. Uit dit huwelijk worden 2 kinderen geboren, John jr. (1960) en Caroline (1957).
President
De ervaring die hij opdoet in het Huis van Afgevaardigden en in de Senaat komt hem goed van pas wanneer hij zich in 1960 voor de Democratische Partij kandidaat stelt voor het presidentschap. Hij moet het dan opnemen tegen de Republikeinse vice-president Richard Nixon en wint uiteindelijk met een verschil van 120.000 stemmen op een totaal van 68 miljoen. Hij wordt dan met zijn 43 jaar de 35ste en tevens jongste president van de Verenigde Staten tot dan toe.
Het hameren op strijd tegen de onderdrukking wordt een constante in de politieke leer van Kennedy. Geen geloof in ongebreideld kapitalisme maar een sterk anticommunistisch en voor het overige puur pragmatisch liberalisme, in karakter bepaald door de ervaringen van de depressie, de wereldoorlog en de daarna volgende spanning tussen Oost en West is zijn drijfveer. Op binnenlands terrein introduceert hij de New Frontier: hij benadrukt nieuwe oplossingen voor toenemende complexe problemen waarmee de Verenigde Staten te maken zullen krijgen.
Zijn streven naar hervormingen wordt echter gedwarsboomd door het Congres. Wel maakt hij een begin met de wet op de burgerrechten, waarbij de positie van de iedereen structureel zal worden verbeterd. Op buitenlands terrein wordt hij kort na zijn entree in het Witte Huis geconfronteerd met het plan om het regime van Fidel Castro omver te werpen (1961).
Cuba
Een door de CIA gesteunde militaire operatie van Cubanen om hun land te bevrijden wordt een fiasco. Bovenstaand drama in de Varkensbaai leert Kennedy zijn greep op de militairen te verstevigen en de adviezen van het Pentagon en de CIA per definitie in twijfel te trekken. Hij laat zich na de Varkensbaai niet meer imponeren door generaals en admiraals, zoals ook blijkt als hij tegen de zin van het Pentagon een verdrag ter beperking van de nucleaire proefnemingen sluit.
Een jaar later in 1962 beleeft Kennedy zijn finest hour met wat bekend wordt als de Cubaanse Rakettencrisis. In oktober 1962 komen experts van de CIA, na bestudering van luchtfoto’s tot de conclusie dat de Sovjet-Unie kernraketten op Cuba heeft gestationeerd. Er volgt een nucleair schaakspel tussen Kennedy en Chroestjov dat eindigt met Chroestjovs toezegging dat hij alle raketten terug zal trekken in ruil voor een Amerikaanse belofte Cuba niet aan te vallen.
Kennedy vermoord
In november 1963 wordt Kennedy bij een bezoek aan Dallas, Texas vermoord. De vermoedelijke dader (Lee Harvey Oswald) wordt enige dagen later door nachtclubeigenaar Jack Ruby neergeschoten waardoor tot op de dag van vandaag nog steeds niet duidelijk is of Lee Harvey Oswald de enige dader is geweest.
Bezoek in Dallas het Sixt floor museum en beleef het verhaal rondom de moord op John F. Kennedy