The Sixth Floor Museum op Dealey Plaza is gelegen op de zesde verdieping van de Dallas County Administration Building (voorheen de Texas School Book Depository). Het museum vertelt het leven, de Ambstijd, de dood en de erfenis van president John F. Kennedy. Het Sixth Floor Museum is gelegen op de plek van waaruit Lee Harvey Oswald, volgens vier overheidsonderzoeken president Kennedy doodde. Het museum werd opgericht door de Historische Stichting van Dallas County. Het opende zijn deuren op Presidents ‘Day, 20 februari, 1989.

Welcome to Dallas JFK

De Expositieruimte van het museum vertoont historische films, foto’s, artefacten en interpretatieve displays die de gebeurtenissen van de moord weergeven. Evenals de rapporten van het overheidsonderzoek dat volgde. De historische erfenis van de nationale tragedie speelt natuurlijk ook een grote rol. Het museum draait uitsluitend op donaties en de kaartverkoop. Het huurt de ruimte van de Provincie Dallas, Texas.

Kruis op de Weg JFK

Het fatale shot op Kennedy op 22 november 1963 van Lee Harvey Oswald vond plaats pp de kruising van Elm en Houston Streets op Dealey Plaza in het centrum van Dallas. Het museum beschikt over een webcam die live het gezichtspunt van de sluipschutter Oswald weergeeft. Op de weg staat een wit kruis, waar toeristen, tussen het drukke verkeer door, een foto proberen te maken.

In december 1999 heeft de familie Zapruder het copyright op de Zapruder film geschonken aan het Sixth Floor Museum. Op 19 februari 2007 George Jefferies niet eerder uitgebrachte 8 mm filmbeelden van Kennedy’s colonne aan het museum geschonken. De Jefferies film zou een een stralende Jacqueline Kennedy hebben vastgelegd.

 

 

The Sixth Floor Museum at Dealey Plaza
411 Elm Street
Dallas, TX  75202

Entree $16,- (2015)

Website: jfk.org

 

Sixt Floor Museum

Daley Plaza

 Sixth Floor Museum op Dealey Plaza – Dallas

Leestijd: 2 min