Een vakantie naar het noordoosten van de Verenigde Staten is een combinatie van steden en prachtige natuurgebieden. Naast New York kun je steden als Boston en Philadelphia bezoeken en urenlang rondrijden of lopen door fascinerende natuurgebieden, varierend van ruige kusten tot groene berggebieden. In New England, zoals de meest noordoostelijke staten ook wel worden genoemd worden idyllische dorpjes met houten huisjes en hotels afgewisseld met uitgestrekte bossen. In het Arcadia National Park kun je dagenlang rondlopen en zwarte beren, stekelvarkens, bevers en talloze andere soorten zien.

acadia national park

Historische steden en de Big Apple

Over New York is waarschijnlijk alles al gezegd, maar toch: de meeste toeristen beperken hun eerste bezoek tot Manhattan. Daar is natuurlijk ook zoveel te zien dat je er weken door kunt rondlopen. Wall Street, Chinatown, Little Italy en een bezoek aan de hoogste verdieping van het Empire State Building liggen voor de hand. Net als ’s ochtends een keer vroeg opstaan om te gaan joggen door Central Park. Probeer echter ook andere buurten te bezoeken zoals de hippe wijk Williamsburg in Brooklyn.  Als je van muziek houdt kun je naar een concert in het Apollo Theater in Harlem gaan, waar wereldsterren als Billie Holiday, Marvin Gaye, James Brown en Michael Jackson hun eerste concerten gaven.

Boston en Philadelphia zijn twee steden die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis. Boston is de bakermat van de Amerikaanse Revolutie en staat verder bekend om de universiteiten, waar Harvard de beroemdste van is. Philadelphia is de plaats waar de onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. Van 1790 tot 1800 was de stad zelfs de hoofdstad van de VS. De oude binnenstad is zeer indrukwekkend. En voor winkelliefhebbers: er wordt hier geen belasting geheven over schoenen en kleding, waardoor deze spullen hier een stuk goedkoper zijn.

Cape Cod en The Hamptons

Cape Cod is een schiereiland in Massachuchets. Hier vind je de mooiste zandstranden en een prachtige kustlijn met kenmerkende vuurtorens. Hier eet je een heerlijke kreeft of een bord clam chowder voor een paar dollar. The Hamptons zijn een groep dorpen en gehuchten in de gemeenten East Hampton en Southampton, in het oosten van Long Island en maken deel uit van de Amerikaanse staat New York. The Hamptons staan bekend om de dure buitenhuizen van rijke Amerikanen. Oorspronkelijk waren The Hamptons een van de summer colonies van de VS, waar welgestelde Amerikanen hun vakanties doorbrachten. Hoewel die kolonies traditioneel bastions waren van “oud geld”, staan The Hamptons nu ook bekend om de vele beroemdheden die er verblijven.

The Hamptons - Noordoosten van de Verenigde Staten

Noordoosten van de Verenigde Staten

 Noordoosten van de Verenigde Staten – Het meest veelzijdigste stukje Amerika!

Leestijd: 3 min