Uw (eerste) vakantie naar Amerika : boeken & informatie

Ok, u wilt dus op vakantie naar Amerika? Gefeliciteerd! En nu bent u opzoek naar tips? Een ding is zeker: U gaat daar heel wat beleven. En ja, alles is groot. De wegen, de hotels, de bekers drinken de maaltijden en /of de winkelcentra. Of  u nu voornemens bent een reis te maken naar het Zuid Westen van Amerika (De zogenaamde Golden Circle), met grote steden zoals San Diego, San Francisco of Los Angeles of misschien wilt u wel trouwen in Las Vegas, of lekker luieren op de Florida Keys, een actieve vakantie in en rondom Orlando of wellicht een stedentrip naar New York City?  U leest het keuzes, keuzes en nog eens keuzes. Een ding is zeker ; de Verenigde Staten bieden voor elk wat wils!

Voor het eerst naar Amerika
Zelf of reisbureau?

Wanneer je voor het eerst een reis naar Amerika gaat maken zijn er globaal twee opties:

 1. Je vakantie naar Amerika bij reisbureau gaan boeken.
 2. Zelf informatie inwinnen en de reis plannen? Dan is het handig je eerst op een goedkope vlucht te oriënteren. Op Vliegennaar.nl zie je meteen waar je de beste aanbiedingen voor vliegtickets Amerika boekt.
 3. Via de website van USA4ALL kunt u bij verschillende betrouwbare Amerika reisorganisaties een offerte aanvragen voor uw vakantie naar Amerika. Wij doen regelmatig zaken met deze reis-aanbieders en kunnen u verzekeren dat ze stuk voor stuk een reis op maat kunnen aanbieden! Vraag bijvoorbeeld een offerte aan bij Travelhome!

Aan het zelf plannen en boeken je vakantie naar Amerika hangen nogal wat voordelen aan:

 • Je bepaalt zelf de route
 • Kies zelf per dag hoelang je wilt reizen
 • Je kiest zelf je vervoersmiddel
 • Bepaal zelf in welke hotels je overnacht
 • Tijdens het zoeken naar informatie en het lezen over je reis doe je meer kennis op dan in een reisgids staat
 • Je bent niet afhankelijk van een grote groep en strakke planning
 • En natuurlijk de voorpret!!!

 

U zult moeten beslissen hoe lang u wilt gaan, waar u heen wilt, welke attracties u wilt bezoeken en wat u daar wilt doen. Daarbij is het internet, en met USA4ALL forum, een bijna onuitputtelijke bron van informatie. Het loont ook zeer de moeite om reisverslagen van andere forumleden te lezen. Gastschrijver Mia de Nijs heeft ook een mooie lijst met tips opgesteld voor mensen die voor het eerst naar Amerika gaan. U kunt er ook voor kiezen om lid te worden van onze besloten Facebookgroep, Amerika voor iedereen!

Wij helpen u op weg bij het zelf boeken van een reis naar Amerika via internet.

Waar moet ik beginnen?

Er zijn een aantal dingen die je wilt weten als je zelf een reis gaat plannen.

 • Hoelang gaat de reis duren?
 • Wat is het budget?
 • Welke afstand willen we per dag maximaal afleggen of welke tijd willen we besteden aan reizen per dag? (Belangrijk: U dient goed na te denken over de reis en de tijd. Wat we veel tegen komen is dat men veel te veel wil zien in veel te weinig tijd. Begrijpelijk, maar vaak niet de juiste weg.)
 • Welke highlights willen we zeker zien?
 • Welke beperkingen zijn er (wat wil je niet zien, wil/kun je niet wandelen etc.)?
 • Wat voor type reis wil je plannen? (natuur / stad / combinatie / wandelingen (In de parken kunnen hoge bergschoenen heel fijn zijn. Vooral bij lange wandelingen in gebieden waar gedaald en gestegen wordt met steen en keien. Enkels en blessures blijven bespaard) / excursies etc.)

Zodra dit bekend is, is het handig om in reisgidsen, internet, fora te zoeken naar informatie over de plekken die je in ieder geval wilt bezoeken. Op basis hiervan kun je ook direct bepalen hoe lang je nodig hebt voor bijvoorbeeld een stad of nationaal park.

Opstellen van de route

Zodra u bovenstaande uitgezocht hebt, weet u waarschijnlijk al een stuk meer over de reis en hoe u deze voor ogen hebt. Het is nu handig om deze reis per dag uit te schrijven zodat u ziet of het ook haalbaar is. Wat, ook voor andere mensen, handig is, is een volgende manier van noteren:

Voorbeeld:
Dag 1 (1 juni 2013): Amsterdam – San Francisco
Dag 2 (2 juni 2013): San Francisco
Dag 3 (3 juni 2013):
Dag 4 (4 juni 2013): San Francisco – Oakhurst (331 km)

De route, of delen ervan kunnen dan in een routeplanner uit een gezet worden en worden bekeken. U ziet ook direct of de reisafstand en reistijd past binnen het plan. Nu is het wel zo dat u een reis gaat maken door een land dat groter is dan Europa, dus reisafstanden zullen ook groter zijn. Een veel gemaakte fout door beginners is veel te veel in uw reis te proppen. Lees daarom ook dit artikel: Het plannen van een route.

Zodra je een deel van je route compleet hebt, heb je direct een mooi overzicht om feedback te vragen aan andere mensen, zoals Amerika kenners in de besloten USA4ALL Facebookgroep.

Boeken en reserveren

Bij het plannen van de reis is het belangrijk om te weten dat het verstandig is om nationale parken zoals Yellowstone of Yosemite altijd vooraf te boeken. Deze zitten vrij snel vol. Daarnaast moet je er zelfs rekening mee houden dat het niet vreemd is dat je zo’n park al ruim van te voren (soms 1 jaar) vast legt.

De andere overnachtingen kunt u op twee manieren regelen. Ieder met voor en nadelen:

 1. Ter plaatse boeken;
  Dit heeft als voordeel dat je ziet wat je boekt, de locatie kent, eventueel tussendoor je reis bij kunt stellen.
  Er zijn ook mensen die helemaal niets reserveren en tegen de avond op zoek gaan naar een hotel of camping. Sommige hotels bieden een speciale prijs als je een kortingscoupon overlegt. Verstandig is de kortingscoupon te overleggen nadat je een prijsafspraak hebt gemaakt. Deze coupons vind je o.a bij tankstations, restaurants en op internet. Een andere optie is om een telefoon, tablet, netbook of laptop met WiFi mee te nemen. Je kunt dan ‘s avonds een reservering voor de volgende dag maken.
 2. Alles vooraf boeken;
  Dit heeft als voordeel dat je tijdens je reis nooit hoeft te denken aan het zoeken naar een overnachtingsplaats.

Op tijd boeken heeft een aantal voordelen en is soms zelfs noodzakelijk.

 • Bij het kiezen van een vlucht is het gunstig als je de prijzen een tijdje kunt volgen, om toe te slaan op het moment dat een gunstige prijs voorbij komt.
 • Accommodaties in Nationale Parken raken zeer snel vol, vaak zelfs al een jaar voor vertrek. Meestal kun je kosteloos annuleren.

Alamo-USA-navigeerVoor tickets en huurauto’s of campers is het slim om de diverse aanbieders in de gaten te houden. Op het forum komen regelmatig  aanbiedingen voorbij. Meestal zijn prijzen gunstig bij vroeg of laat boekingen, maar er zijn ook voldoende organisaties die bepaalde actieweken hebben waarmee je veel geld kunt besparen.

Bij Alamo krijgt u tot €20,- per week korting op USA boekingen indien u boekt via deze link.

Reist u bijvoorbeeld tussen twee verschillende staten, dan kunnen er bijkomende kosten zijn voor de huurauto (zogenaamde Drop Off kosten), welke je bij een round-trip (beginnen en eindigen in dezelfde plaats) niet hebt.

U kunt in Nederland met een gerust hart een huurauto met bij behorende verzekeringen boeken. Bij Alamo beschikken ze over het zogenaamde Gold pakket waarbij u voldoende bent verzekerd. Baliemedewerkers zullen bij het afhalen van uw huurauto altijd proberen u een grotere auto aan te “smeren” tegen een meerprijs en of proberen extra verzekeringen te verkopen. Dit doen ze op provisiebasis.   Indien u geen grotere auto nodig heeft en voldoende bent verzekerd, houdt u voet bij stuk en vraagt om hetgeen wat u heeft geboekt. Als de “kleinere” auto”s op zijn dan zullen de verhuurbedrijven u altijd, gratis, een grotere auto meegeven. Autorijden in Amerika verschil op een aantal punten met onze verkeersregels. Hier leest u daar meer over.

De keuze voor auto of camper is heel persoonlijk en zal o.a. afhangen van interesses, samenstelling reisgezelschap en budget. Idem voor de grootte van het gekozen voertuig. Een reisgezelschap van twee volwassenen kiest vaak voor een midsize-suv. Bij het huren van een auto voor meer dan twee personen is het belangrijk niet alleen te kijken naar het aantal zitplaatsen, maar vooral ook naar de bagageruimte. Vaak passen vier personen wel in de auto, maar vier (harde) koffers en vier trolleys niet. Houd daarbij ook rekening met een eventuele koelbox.

Hoe houd ik alles bij?

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier van het bijhouden. Het kan gemakkelijk zijn om alle overnachtingen in 1 map te hebben (op papier of op de PC). Bij vertrek heeft u dan iedere dag de reservering bij de hand.

Of zorg bijvoorbeeld voor een document van dag tot dag. Hier staat dan in waar u vertrekt en via welke route en de naam de bestemming. In dit document kunt u tips, opmerkingen, bezienswaardigheden op de route en dergelijke kwijt. Tijdens de reis kunt u dan bekijken waar u op dat moment zin in heeft.Ook kunt u bijvoorbeeld een Excel bestand bijhouden met alle kosten onder elkaar (overnachtingen, huurauto, ticket, benzine). In 1 kolom zet u de richtprijzen en de andere de werkelijke zodra iets geboekt is. Op die manier heeft u een mooi overzicht en kunt u zien of u binnen uw budget blijft.

Thuisfront

Amerika lijkt ver weg voor familie en vrienden, maar tegenwoordig is het dichterbij dan u denkt. Mocht u onverhoopt terug naar Nederland moeten dan kunt u binnen een dag terug zijn. Met E-mail en internet is contact via handbereik. Bijna elke mobiele telefoon kunt u vandaag de dag gebruiken in de Verenigde Staten. Er is ook een mogelijkheid om een Amerikaanse Simkaart aan te schaffen. Deze kunt u gebruiken in uw eigen smartphone en daarbij kunt u zeer goedkoop en voordelig naar Nederland vanuit Amerika bellen.

ESTA

Als uw vakantie niet langer dan 90 dagen duurt en als u in het bezit bent van een retourticket, heeft u geen visum nodig om langs de douane van de Verenigde Staten te komen. Vanaf 12 januari 2009 is een Electronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde staten reizen. Klik hier voor meer informatie over ESTA.

Voorpret!!!

Bovenstaande is natuurlijk een mogelijke manier van plannen die bij veel mensen werkt. Wat het belangrijkste is tijdens je voorbereiding, welke manier je ook kiest, is dat je er plezier in hebt! Leer van de ervaring van anderen en geef feedback zodat anderen weer van jou kunnen leren!

Boek alvast tickets voor bezienswaardigheden! 

Alles geregeld en in orde? Wij wensen u een hele fijne vakantie naar Amerika!


Vakantie naar Amerika – Wat moet je weten?

Leestijd: 10 min