Humphry Jacobs, fotograaf en liefhebber van de Verenigde Staten, met een speciaal gevoel voor Route 66. De weg der wegen, (The Motherroad) zoals deze door sympathisanten van deze weg liefkozend genoemd wordt.Op deze pagina deelt Humphry zijn voorliefde, voor de weg die bij iedere Amerika reiziger op zijn verlanglijstje staat. Al is het maar een klein stukje.

Humphry Jacobs (Route 66)


 
Ons avontuur in de Verenigde Staten begon in 2008 met onze eerste rondreis door het westen. In vier weken tijd hebben we alle bekende parken bezocht, zoals Joshua tree, Monument Valley, Grand Canyon, Bryce Canyon, maar ook Las Vegas, San Francisco en Los Angeles. Sindsdien zijn we elk jaar wel teruggekeerd naar telkens een ander gebied.
 

Altijd Las Vegas

Florida hebben we meerdere malen bezocht en ook Las Vegas zit er bijna elke reis wel in. Onze laatste trip in 2018 betrof een road trip waarbij we zoveel mogelijk de Route 66 probeerden te volgen. Gestart in Chicago en in vier weken geëindigd in Santa Monica. Deze trip heeft de meeste indruk op ons gemaakt!
 

Oude motels

Omdat je veelal over alternatieve wegen rijdt kom je in veel kleine gehuchten, die voordat Highway 44 geopend werd floreerden door de vele reizigers die richting het westen op zoek gingen naar het geluk. Nu hebben deze dorpen een moeizaam bestaan, maar de mensen zijn oprecht vriendelijk en nemen de tijd om met je te praten. Mogelijk ook omdat er nog geen sprake is van massa toerisme.
 
Op steeds meer plekken worden oude motels opgeknapt en opengesteld voor publiek.  Overnachten in een van de authentieke motels raad ik dan ook zeker aan. Als fotograaf en liefhebber van de sfeer van het oude Amerika inclusief de oude fifties auto’s is dit een road trip door Amerika waar ik nog vaak aan terug denk.
 
Ik hoop dat de foto’s het gevoel en de sfeer van Route 66 goed weergeven.
 
Groet, Humphry en Elise
 
Bekijk de fotopagina van Humphry Jacobs bij werk aan de muur!Route 66 door de ogen van Humphry Jacobs

Leestijd: 3 min