De iconische Route 66 is de meest bekende road trip route van Amerika. Ondanks dat de echte Route 66 niet meer bestaat, kun je de unieke route nog steeds volgen. De road trip is nog steeds mateloos populair onder reizigers. De legendarische weg neemt je mee door maar liefst acht staten en drie tijdzones en vormde de inspiratie voor vele films en boeken.

Het is gemakkelijk om te verdwalen in de romantiek van Route 66 en zijn kitscherige memorabilia, maar de echte ster van elke roadtrip is het geweldige Amerikaanse landschap. Hieronder een top 10 “van route 66 dingen” in willekeurig volgorde. Wist je trouwens dat de oorsprong van Route 66 ligt in Springfield Missouri

Top 10 dingen die Route 66 tot 's werelds grootste en meest verbazingwekkende Road Trip maken

 

 
Route 66 is ‘dichtbij’ het prachtige Monument Valley

Monument Valley

Monument Valley – Foto: Antwan Janssen


Het prachtige Monument Valley! Een perfect moment voor een rustpauze en je in het wilde Westen te wanen! Nou ja dichtbij, een bezoek aan Monument Valley rechtvaardigt een flinke omweg van Route 66 – een omweg van 400 mijl in feite! (Lees meer over afstanden in Amerika!) Als de tijd op Route 66 vrij beperkt is, dan is dit niet deze uitstap voor jou. Een omweg vanaf Flagstaff is mogelijk en stelt u in staat terug te keren naar exact dezelfde plek om Route 66 op te pakken waar u was gebleven.

Het flirt met de Grand Canyon

Grand Canyon

Foto: Ilya Korzelius


 

Route 66 passeert redelijk dichtbij, die een omweg vereist, deze gigantische kloof. De Grand canyon, gevormd door de Colorado-rivier, biedt de kans om een road trip te combineren met het spotten van dieren in het wild. The Grand Canyon ligt dus niet langs Route 66. Overigens is Petrified Forest National Park het enige nationale park dat een deel van Route 66 bevat, vanaf de route hen je gemakkelijk toegang tot de prachtige heuvels en beroemde versteende boomstammen.

Het begint in het “sky-scraping” Chicago

Route 66 - The Motherroad

Chicago was zowel het begin als het einde van Route 66. Hoewel de 2.448 mijl lange snelweg zijn epische reis door acht staten en drie tijdzones begon.

Het eindigt in… de Stille Oceaan

Santa Monica

Nou ja soort van dan. Santa Monica Pier, die wordt omspoeld door de zachte deining van de Stille Oceaan, is het einde van de weg voor Route 66.

Er is een Cadillac graveyard

cadillac ranch amarillo

Deze ongebruikelijke kunst-uiting in Amarillo, Texas, officieel Cadillac Ranch genoemd, vat de excentriciteit van Route 66 samen.

Je kunt in een Wigwam-motel verblijven

wigwam motel

De keten Wigwam Motels is in de jaren dertig opgericht om betaalbare accommodatie te bieden aan Amerikaanse roadtrippers. De meeste van de Wigwammotels sloten met de komst van snelwegen.

Er zijn bezienswaardige roadside attracties

Humphry Jacobs (Route 66)

Foto: Humphry Jacobs (Route 66)


 

Synoniem met Route 66, zijn merkwaardige roadside attracties die in de jaren 60 zijn ontstaan.

U kunt de Colorado Boulevard-brug oversteken

Arroyo Seco

Een van de meest indrukwekkende viaducten op Route 66 is de Colorado Boulevard Bridge, waarvan de sierlijke bogen de Arroyo Seco in Pasadena, Californië overspannen.

Een korte omweg brengt je naar Las Vegas!

Las Vegas

Wanneer de rammelende gokautomaten, het hedonisme van de hele nacht en de absurde hotels van Las Vegas je bestemming zijn, moet je route 66 even laten voor wat het is en Las Vegas tot je nemen!

Jack Rabbit Trading Post

Jack Rabbit Trading Post is een relatief onopvallende supermarkt in de buurt van Joseph City. Het is echter beroemd vanwege de frequente billboards langs de route, eindigend met een grote met de tekst “HERE IT IS”Top 10 van dingen die Route 66 een verbazingwekkende Roadtrip maakt!

Leestijd: 4 min