In deze en de komende artikelen zal ik jullie alles vertellen over hoe ik mij heb voorbereid op mijn Roadtrip door de USA!  (West Amerika) Houd ze dus in de gaten als je wilt weten hoe mijn ervaringen zijn gedurende deze roadtrip!  

De reis

Hierboven kunnen jullie globaal zien waar we allemaal heen gaan. Wij zijn echte natuur mensen en gaan voor de vele hikes, de viewpoints, maar ook de intieme landschappen. Hierdoor doen wij alleen Denver aan als grote stad. Dit was namelijk het goedkoopste qua vliegtickets.

Hieronder een lijstje met alle NP’s (National Parks) die we zullen gaan bezoeken.

Gedurende drie weken zullen we deze parken bezoeken, waarbij we maximaal 600 km per dag rijden.

Accommodatie

Wanneer je weet welke parken je wilt bezoeken, begint het uitzoekwerk om te bepalen waar je wilt verblijven en hoelang je ergens wilt verblijven. Wij hebben onze reis zo ingedeeld dat wij vier nachten bij Arches/Canyonland NP verblijven, drie nachten bij Zion NP, zeven nachten bij Grand Teton/Yellowstone NP en twee nachten bij Rocky Mountain NP. De overige nachten verblijven we in Denver of maken we een tussenstop om te voorkomen dat we teveel op één dag moeten rijden. Denver is het start- en eindpunt van de reis.

De beste tip die ik jullie kan geven is boek zeer vroeg van te voren! En met vroeg bedoel ik minimaal 6 maanden van tevoren. Door vroeg te boeken kun je mogelijk in de NPs overnachten. Wij boekten onze cabins in Grand Teton NP/Yellowstone NP 9 (!) maanden van te voren en wij hadden de laatste cabin die beschikbaar was voor onze data!

Waar verblijf je als je zoveel NP’s aandoet en niet in een tent wilt slapen? Er zijn meerdere opties namelijk:

  • Glamping/cabins. Dit is een soort luxe versie van kamperen. De cabins zijn basic, zonder elektriciteit. Het enige wat je eigenlijk hebt is een bed en een kluisje. Vaak is beddengoed niet inbegrepen, dus let hier goed op van tevoren. Klik hier voor de cabins in Yellowstone bij Old Faithfull. Dit is overigens een van de goedkoopste manieren om te overnachten in de parken wanneer je niet in een tent wilt slapen of een RV tot je beschikking hebt.
  • Hotels/motels. In de NPs zijn deze vaak erg duur, maar in de plaatsjes net buiten het park zijn er een stuk goedkopere opties. In de buurt voor Amerikaanse begrippen kan zomaar 60km enkele reis betekenen, dus let goed op waar je boekt! Als je bijvoorbeeld in Zion NP wilt verblijven kan je hier verblijven, maar je kan ook kiezen om naar het plaatsje Hurricane te overnachten. Dit ligt op een dik half uur rijden van Zion NP af en heeft prima motels zoals de Days Inn keten. Ter vergelijking, de Zion lodge in het park kost $217,- per nacht en de Days Inn kost $70,- per nacht.
  • Tent/RV. Ga je toch voor een tent/RV, kijk dan eens hier. Er zijn twee soorten campgrounds in de NP’s. Er zijn de first come, first serve based campgrounds, maar er zijn ook campgrounds waar je kan reserveren. Het is altijd aan te raden om te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Heb je geen reservering, zorg dan dat je tijdig in het park arriveert.

Fotografie

Zoals jullie misschien weten is fotografie mijn passie en daarom zal ik de parken die wij gaan aandoen veelvuldig op de foto zetten. Om alles een beetje op een rijtje te krijgen wat er allemaal te zien en te beleven valt in de NP’s heb ik vele sites geraadpleegd en met al deze informatie meerdere ‘shot lists’ gemaakt.

Roadtrip door de USA - Voorbereidingen voor de roadtrip van je leven!-02

Hier zie je een klein voorbeeld van een tweetal shot lists die ik gemaakt hebt voor Grand Teton NP en Zion NP. In deze lijstjes zie je alle plekken die ik wil fotograferen en bij sommige staat er ook nog bij of ik dit wil doen gedurende de sunrise, sunset en/of tijdens de nacht. Maar hoe kom ik daar nou allemaal bij? Ik gebruik hiervoor meerdere sites zoals 500px, maar de handigste site is Google maps!

Google Maps

Wanneer bij Google maps namelijk het NP invult waar je heen wilt, krijg je direct de hoogtepunten te zien. Op onderstaande foto heb ik Arches NP als voorbeeld gebruikt. Met een klein beetje inzoomen zie je direct de verschillende highlights tevoorschijn komen.

Roadtrip door de USA - Voorbereidingen voor de roadtrip van je leven!-02

Roadtrip door de USA - Voorbereidingen voor de roadtrip van je leven!-02

Wanneer je dan op één van de highlights klikt, krijg je meerdere gewone foto’s en 360 graden foto’s te zien en kan je je dus goed voorbereiden op de locaties die je te zien gaat krijgen. Zie ook de afbeelding hiernaast.

Dit zijn vaak foto’s van toeristen die er alleen overdag komen, maar wij willen er natuurlijk ’s avonds, ’s ochtends en ’s nachts zijn! Maar als je dat niet te zien krijgt via Google maps, hoe moet het dan? Je kan het toch niet gaan verzinnen hoe het er op elk moment van de dag uit ziet? Nee klopt, dat is niet te doen. Daarom gaan we terug naar Google, maar nu gaan we Google Earth gebruiken. Ik ga nu niet uitleggen hoe dit werkt. Hierover is genoeg te vinden op YouTube en op Google zelf. Het fijne van Google Earth is dat je kan instellen wanneer je daar bent, hoe laat, op welke plek je staat en welke kant je op kijkt. Hierdoor kan je je compositie zeer goed bepalen en kun je nog preciezer zien wat er op je foto komt te staan.

Jaargetijde

Je weet nu wat je reis wordt, je weet wat je wilt zien en je weet ook nog is wat je wilt fotograferen. Nu is het kiezen welke jaargetijde je gaat. Elk jaargetijde heeft zijn eigen charme. Probeer de zomermaanden vermijden, zeker als je een roadtrip maakt langs de NP’s. Het is dan zeer druk en over het algemeen erg warm. 35 Graden Celsius is geen uitzondering!

De lente en herfst zijn zeer mooi om de parken te bezoeken. Het is over  over het algemeen wat meer bewolkt. Veel kleuren in de bomen, veel kans op mooi sunrises en sunsets. De winter heeft zo zijn eigen charme. Het landschap is namelijk compleet anders en in Grand Teton/Yellowstone kan er wel een aantal meter sneeuw vallen! Tussen November en April zijn vele wegen in en rondom de NP’s dicht vanwege deze sneeuw. Iets om rekening mee te houden! Mei en September zijn over het algemeen goede maanden om te gaan qua weer, temperatuur en alle wegen zijn (gebruikelijk) open.

Ik hoop dat ik met deze tips je al een stukje verder heb geholpen met het boeken van jouw roadtrip door de USA! Er zullen er nog veel meer komen naarmate ik aan het rondreizen ben! Vragen? Stel ze in de comments!

Roadtrip door de USA – Voorbereidingen voor de roadtrip van je leven!
Matthijs Bettman

Matthijs Bettman

Redacteur

Matthijs Bettman is werkzaam in de zorg, maar daarnaast ook fotograaf en heeft al meerdere reizen naar de USA gemaakt en daar ook veel gefotografeerd. Zijn specialiteiten zijn landscapes en cityscapes. In zijn blog ‘‘My story, my experiences” zal hij vertellen over zijn ervaringen in Amerika, zijn voorbereidingen voor zijn (foto)reizen en locaties en zullen er behind the scenes verhalen komen. Volg zijn blogs als jij ook met zeer goede foto’s wilt thuis komen van jou onvergetelijke vakantie!Roadtrip door de USA – Voorbereidingen voor de roadtrip van je leven!

Leestijd: 6 min