Je gaat de reis van je leven maken!

Of wellicht ben je al zo verslaafd aan Amerika dan je aan je zoveelste reis toe bent? Een goed routekaartje voor je Amerika reis is altijd handig! Er zijn verschillende mogelijkheden om deze te maken en zo je route naar behoefte uit te stippelen. Welke je makkelijkste is of het handigste? Dat zal voornamelijk persoonlijke voorkeur zijn. Wij bespreken de bij ons bekende mogelijkheden en u bepaalt welke u het prettigst vindt. Ontbreekt er een optie? Laat het ons weten!

Een meest gemaakte planningsfout bij een Amerika vakantie is dat men zich verkijkt op de afstanden en de grootte van de parken. Men wil teveel in een te korte tijd. Het gevolg is een route waarbij men overal is geweest, maar geen tijd had om iets te ondernemen. Of u nu voor het eerst naar Amerika op vakantie gaat of er vaker komt; Afstanden in de Verenigde Staten kunnen nogal fors zijn.

Meer informatie over het plannen van een route.

Amerika-Routekaartje

Google Maps

Iedereen kent Google en waarschijnlijk de Maps optie. Google maps is makkelijk in gebruik, maar heeft echter een restrictie. Je kan maar maximaal 10 wayppoints instellen. Sommige slimmeriken weten dit natuurlijk te omzeilen, wij kunnen hier helaas geen uitgebreide uitleg van geven op deze pagina. Wij bieden u een overzicht van de mogelijkheden.

http://maps.google.nl

Meer dan 10 links in Google Maps? Wij kwamen deze link tegen: https://www.morethan10.com/

Google maps (My Maps)

Met Google My Maps kunt u aangepaste kaarten maken en bewerken die u online kunt delen. Ook hier kunt u “slechts” tien waypoints invoeren. Echter u kunt lagen aanmaken en zo aansluitende routes maken. Ook kunt u foto’s toevoegen aan de routepunten. Het vereist enige vaardigheden van de gebruiker. Bij My Maps worden er geen afstanden en reistijden weergegeven.

Op uw telefoon of tablet kunt u het volgende doen:

  • Een kaart bekijken
  • Informatie en stapsgewijze navigatie opvragen

https://www.google.com/mymaps

Bing Maps

Bing Maps is van Microsoft en wordt gezien als de vervanger van het voorheen populaire Microsoft Streets and Trips. Deze wordt helaas sinds enkele jaren niet meer door ontwikkeld.  Echter ten opzichte van Streets and Trips laat Bing alleen de mogelijkheid toe om een routebeschrijving te maken. Voor het maken van een standaard routekaartje is dit voldoende, maar wilt u overnachtingen etc toevoegen dan voldoet Bing niet.  Bing maps beschikt ook over een App voor uw Smartphone.

http://www.bing.com/maps/

Roadtrippers

Roadtrippers kent een eigen community, heeft een smartphone app en is ook nog eens zeer uitgebreid,. Een van onze favorieten. U kunt hier een account aanmaken om gemaakte routes op te slaan en deze vervolgens te openen in de App op uw telefoon. Met Roadtrippers kunt u op datum plannen, hotels vastleggen en o.a. afstanden berekenen.

https://roadtrippers.com

MapQuest

MapQuest is van oorsprong een navigatiesysteem die is uitgebreid naar een routeplanner op het wereld wijde web. U kunt complete routes plannen en net als bij Google My Maps lagen aanmaken. De route die u maakt kunt u opslaan en delen of exporteren naar uw MapQuest navigatiesysteem. Uiteraard behoort hier ook een App bij voor uw smartphone. Via MapQuest kunt u ook hotels zoeken en eventueel direct boeken.

https://www.mapquest.com

Furkot

Bij Forkot dien je eerst een gratis account aan te maken. Hierna kan je diverse routes aanmaken. De kaart is gebaseerd op Google Maps. Je moet er even mee stoeien voordat je het goed en wel doorhebt, maar de mogelijkheden zijn best uitgebreid. Er is een uitgebreide help-functie Je kan Hotels toevoegen, evenals tussenstops en overnachtingen. Ook restaurants toevoegen of andere bezienswaardigheden kun je toevoegen aan je planning. Je kan delen, printen exporteren verschillende formats.

https://trips.furkot.com

Furkot tripplanner

RandmcNelly Tripmaker

TripMaker, een online tool voor het plannen van reizen die verder gaat dan alleen een routebeschrijving met exclusieve functies en ideeën voor dingen die u onderweg kunt doen! Maak een account aan om uw reizen op te slaan en te beheren, ze af te drukken en zelfs te exporteren naar een Rand McNally GPS!

https://tripmaker.randmcnally.com/

Stipll

Stippl is een zeer uitgebreide routeplanner, perfect om uw routekaart te maken voor de Verenigde Staten. Bij Stippl streven ze ernaar om alle reisstappen te integreren, van het vinden van vervoer tot het ontdekken van accommodaties. Dit alles door een mooie, gebruiksvriendelijke en gemakkelijk deelbare omgeving.

https://www.stippl.io/

My scenic Drives

Myscenicdrives.com combineert twee essentiële aspecten van roadtrippen: vooraf geplande schilderachtige routes (Scenic drives) die boeiende bezienswaardigheden benadrukken met een veelzijdige roadtripplanner.

https://www.myscenicdrives.com/

 

Routekaartje maken voor Amerika reis

Hierboven een aantal mogelijkheden om een mooi routekaartje te maken. Afhankelijk van uw computervaardigheden of uw wensen kunt u de applicatie kiezen die het beste bij u past. Heeft u tips voor de lezers van USA4ALL met betrekking tot het maken van een routekaartje voor Amerika reizen? Laat het ons weten!


Routekaartje maken voor Amerika reis

Leestijd: 6 min