Springfield vanuit de lucht! Springfield is de op twee na grootste stad in Missouri (MO) en Springfield staat ook wel bekend als de plaats waar Route 66 begon en haar bijnaam is Queen City of the Ozarks. Het is niet helemaal duidelijk hoe de naam is ontstaan en er bestaan verschillende theorieën. De meest geaccepteerde uitleg is dat migranten uit Springfield, Massachusetts zich vestigde in deze area en besloten het dan ook maar zo te noemen. Meer lezen over Springfield? Dat doet u door hier te klikken. Op deze pagina beperken wij ons tot foto’s aan die zijn gemaakt met drones in de Springfield, MO area.

Springfield, vanuit de lucht!
 

Springfield, vanuit de lucht!

Geniet van de Intersectie tussen Highway 60 en 65 in Springfield met de prachtige herfstkleuren!. Highway 65 gaat van Noord naar Zuid en verbind Branson, MO met Sedalia, MO. Highway 60 gaat van Oost naar West en verbind Poplar Bluff, MO met Springfield, MO. Deze foto’s van Springfield vanuit de lucht laten de herfstkleuren zien van bomen langs de intersectie.

Springfield, vanuit de vlucht!

Springfield, vanuit de vlucht!


 

Een van de water torens gebruikt door Springfield, MO. Water torens zorgen ervoor dat water door klanten kan worden gebruikt met de juiste druk. Deze toren is te vinden pal langs Highway 60.

Fellows Lake is een aangelegd meer dat wordt beheerd door Springfield City Utilities en is een van de watervoorzieningen in de stad. Je kunt er picknicken en er zijn barbeques. Let op, je mag niet zomaar het meer op! Wil je je met een boot op het meer te begeven, dan moet je een vergunning hebben.

Fellows Lake

Fellows Lake


 
Downtown Springfield

Glenstone avenue


 

Downtown Springfield bestaat uit verscheidene starten met winkeltjes en uitgaansgelegenheden en ook de Springfield Public Square Historic District. Hier kun je een aantal historische gebouwen vinden en een aangelegd plein. Voor een drankje of hapje kun je op een terras zitten of een van de restaurants binnen lopen.

Springfield

Op bovenstaande foto zie je twee van de markante gebouwen op de Springfield Public Square. Het linkse gebouw was eigendom van Heer’s warenhuis en de bouw is gestart in 1915. Het warenhuis werd gesloten in 1995. Het gebouw is op National Register of Historic Places geplaatst in 2002.  Momenteel bevind zich een bibliotheek en appartementen in het gebouw. Het gebouw aan de rechterkant wordt momenteel gebruikt door de DMV (Department of Motor Vehicles) en andere locale overheid.

Springfield heeft niet een heel groot centrum maar de paar straten zijn gevuld met leuke uitgaansgelegenheden. Wil je een bar of restaurant aandoen in Springfield dan is downtown zeker de moeite van het bezoeken waard. Of gewoon er doorheen lopen op een warme zomeravond is ook goed te doen aangezien downtown behoorlijk veilig is.

Een groep appartementen in Springfield

Een groep appartementen in Springfield


The Alamo Drafthouse Cinema, een echte Amerikaanse bioscoop, is een bioscoop waar je geniet van je favoriete film!. In de Alamo Drafthouse doe je dat onder het genot van een hapje en een drankje.
The Alamo Drafthouse Cinema

The Alamo Drafthouse Cinema


 

Bass Pro shops is een nationale keten gespecialiseerd in recreatieve producten, kleding, hengels, wapens, boten en veel meer. De eerste Bass Pro shop heeft haar oorsprong in Springfield. Bass Pro is opgericht door de uit Springfield afkomstige Johnny Morris.

 

Bass Pro shops Springfield

Bass Pro shops Springfield

Springfield, Missouri vanuit de lucht! 

Leestijd: 4 min