Indian Summer, de kleuren van de herfst zijn volledig te zien op vele schilderachtige locaties in de Verenigde Staten. Geniet van een heerlijke picknick onder de levendige herfstesdoorns van New England of een frisse ochtendwandeling omringd door gouden espen in Colorado. De schoonheid en uitzonderlijke herfstkleuren van de Indian Summer kan je bijna elke staat ontdekken. In dit artikel bespreken wij tien staten waar uw verbluffende herfstkleuren van de Indian Summer kunt zien.

 

Indian Summer


ARIZONA – Coronado National Forest

Herfstkleuren in Arizona kunnen worden ervaren in de zuidoostelijke bergen van de staat. De Catalina Highway Scenic Drive biedt een machtige ervaring. De weg begint in een bos van saguaro-cactussen op de bodem van Sabino Canyon en stijgt tot meer dan 2,7 kilometer op de berg Lemmon.  Een bos van kleurrijke espen is de beloning.

 

COLORADO – Nationaal bos White River

Als je in de buurt van het White River National Forest bent: pak dan je picknickmand in! Eind september is het volop herfstgebladerte in de Colorado Rockies! De Maroon Bells, twee van de meest gefotografeerde bergtoppen in Noord-Amerika, zijn nog fotogenieker als ze gekleed zijn in de goudgele tot fluorescerende roze espenbladeren in de herfst. Begin in de stad Aspen om de Maroon Bells te bezoeken – het verkeer is beperkt tijdens het zomerseizoen, maar in deze drukke tijd worden er bus-tours aangeboden, dus leun achterover en geniet van het uitzicht!

Maroon Bells

Maroon Bells

 

IDAHO – Nationaal recreatiegebied Sawtooth

Een bezoek aan het Sawtooth National Recreation Area in de centrale bergen van Idaho is het hele jaar door schilderachtig, maar in de herfst is het ronduit bijzonder. Met drie wildernis gebieden, 1126,5 km aan paden en meer dan 300 bergmeren, vraagt ​​dit gebied om verkenning. Plan vooruit en houd rekening met sluitingen zodra de eerste sneeuw begint te vallen.

 

UTAH – Fishlake National Forest

De bergen en plateaus van het Fishlake National Forest verrijzen als een oase in het centrum van Utah en bieden een dramatisch landschap voor iedereen met gevoel voor avontuur. Deze oase lijkt eind september in brand te staan als de espenbossen geel en oranje opvlammen. De Fish Lake Scenic Byway slingert zich door het Fish Lake Basin op ongeveer 2697 meter hoogte en is vernoemd naar het grootste natuurlijke bergmeer in Utah. Het bassin bevat vele verleidelijke paden, waaronder de Lakeshore National Recreation Trail. Ook aanbevolen voor herfstkleuren in Utah zijn de Logan Canyon National Scenic Byway, Timpanogos Cave National Monument en het Uinta-Wasatch-Cache National Forest.

 

VIRGINIA – Blue Ridge Parkway

De Blue Ridge Parkway en Skyline Drive in Shenandoah National Park bieden bijna 600 mijl (965 km) Indian Summer ervaring! Mabry Mill (bij mijlpaal 176), aan het zuidelijke Virginia-uiteinde van de Parkway, is een populaire stop voor fotografen. In de nabijgelegen dorpjes Meadows of Dan kunnen reizigers genieten van een kindvriendelijke maïsdoolhof en de plaatselijke toffeesfabriek.

Deep-South-Mabry Mill-usa4all

Mabry Mill

 

WASHINGTON – Gifford Pinchot en Mount Baker-Snoqualmie National Forests

De 177 kilometer lange White Pass Scenic Byway loopt door het Gifford Pinchot en Mount Baker-Snoqualmie National Forest en biedt een prachtig uitzicht, inclusief de beste mogelijkheden om wilde dieren te spotten in de staat Washington. De vroege herfst kan ook een geweldige tijd zijn om te wandelen. De Byway passeert het zuidelijkste puntje van Mount Rainier National Park, waar je een glimp van de top kunt opvangen! Er gewoon naar toe gaan kan natuurlijk ook; het is een rit van 126 km naar het park vanuit de stad Packwood.

 

WYOMING – Nationaal Park Grand Teton

Grand Teton National Park staat garant voor een ruig berglandschap omlijst door het goud van cottonwood, espen en wilgenbladeren. Het hoogseizoen voor Indian Summer in de Teton Range is historisch gezien de derde week van september, maar het varieert met het weer. Het herfstseizoen is ook een geweldige tijd om dieren in het wild te zien – je kunt beren zien die zich actief voorbereiden op de winterslaap of getuige zijn van de jaarlijkse sleur van elanden.

 

CALIFORNIË – Yosemite National Park en Inyo National Forest

Yosemite National Park en het aangrenzende Inyo National Forest zijn geweldige plekken om de dieprode kornoeljes, niet-inheemse suikeresdoorns, spectaculaire espen en zelfs gifsumak (Poison Ivy) en giftige eik te bekijken. In de herfst heb je misschien zelfs meer geluk met het reserveren van een plek op de Yosemite-camping. Voor een mooie rit in het Inyo forrest, neem de  US Route 395 van Lone Pine naar Bridgeport door het Mammoth Lakes-gebied, met veel wandelmogelijkheden (probeer de Panorama Dome Trail) en campings.

 

NEW HAMPSHIRE – Nationaal bos White Mountain

Snelstromende rivieren, overdekte bruggen, adembenemende vergezichten? Een mooie rit door New Hampshire zal zeker voldoen aan uw verwachtingen van het herfstgebladerte. Rij op de Kancamagus Scenic Byway om de vele kleuren van de herfst te observeren. Van half september tot half oktober is White Mountain National Forest op zijn best en misschien vangt u nog een glimp op van een ongrijpbare eland.

 

VERMONT – Green Mountain National Forest

Vermont staat bekend om zijn vlammende rode esdoorns en zoete ahornsiroop. Zowel in als rondom het Green Mountain National Forest vind je er genoeg. Overweeg een bezoek aan Hapgood Pond Recreation Area voor een wandeling rond de Hapgood Pond Trail, of probeer de Robert Frost National Recreation Trail. Als je aan het rijden bent, probeer dan de Crossroad of Vermont Scenic Byway voor herfstkleuren, overdekte bruggen en ruige berglandschappen en de schilderachtige dorpjes in New England.

Herfstkleuren in Vermont

Herfstkleuren in Vermont


 

“Wil je meer weten over de wetenschap van deze prachtige herfstkleuren tijdens Indian Summer? Bezoek de website van National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).Indian Summer – Het mooiste wat de herfst te bieden heeft!

Leestijd: 5 min