De iconische Route 66 is de meest bekende roadtrip route van Amerika. Ondanks dat de echte Route 66 niet meer bestaat, kun je de unieke route nog steeds volgen. De roadtrip is nog steeds mateloos populair onder reizigers. De legendarische weg neemt je mee door maar liefst acht staten en drie tijdzones en vormde de inspiratie voor vele films en boeken.

Iconische Route 66: de reisroute

Om de originele route te volgen moet je de borden US55 – US44 – US40 en US15 aanhouden. Veel reizigers beginnen in het droge oosten en volgen de weg naar de kust van Californië. Vanaf het startpunt in Chicago rij je helemaal naar Los Angeles aan de westkust. Onderweg kom je door de staten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico en Arizona, om vervolgens te eindigen in Californië. Je kunt de route in ongeveer twee weken afleggen, maar het valt aan te raden om veel ruimer de tijd te nemen. Als je twee of drie maanden weg kunt, heb je namelijk de kans om de verschillende steden, dorpjes en bezienswaardigheden die je passeert echt te bezoeken en te beleven. Tijdens deze reis maak je herinneringen waar je jouw hele leven met plezier op terugkijkt.

Mocht je echt een langere periode gaan reizen moet je thuis wel een aantal zaken regelen. Zorg dat je jouw verzekeringen op orde hebt: niet alleen je reisverzekering, maar ook bijvoorbeeld een opstalverzekering en je inboedelverzekering. Met een opstalverzekering bescherm je jouw woning tegen onvoorziene schade, zoals storm-, water-, en brandschade. En met een inboedelverzekering tegen diefstal. Oók – of juist – als je er zelf niet bent.

Bezienswaardigheden langs de Route 66

Tijdens je roadtrip dwars door de Verenigde Staten kom je langs vele indrukwekkende en opvallende bezienswaardigheden en attracties. Begin je reis rustig in Chicago, waar je onder andere de beroemde Navy Pier kunt bezoeken aan het grote Lake Michigan. Zodra je goed uitgerust onderweg gaat kom je bijna iedere dag wel een gave bezienswaardigheid tegen. Zo passeer je de bekende Grand Canyon in Arizona op de weg naar Tusayan. Plotseling sta je aan de rand van de gigantische Grand Canyon, met een bodem van twee kilometer diep en de overkant op maar liefst 28 kilometer afstand. In Amerika kun je ook veel grappige bezienswaardigheden bezoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Cadillac Ranch in Amarillo, Texas. Neem afslag 62 op de i-40 en bewonder hier tien oude Cadillacs die met hun neus in de grond op een rij staan. De auto’s zijn ondergespoten met graffiti en je mag je eigen creativiteit ook de vrije loop laten. Zo kun je jouw eigen handtekening achterlaten in de droge omgeving.

iconische Route 66 - Cadillac Ranch

 

Jouw reis naar Amerika

Voor je reis naar Amerika dien je te beschikken over een ESTA, een visum of een Amerikaans of Canadees paspoort. Het aanvragen van een ESTA is de makkelijkste oplossing, waarmee je tot 90 dagen in de Verenigde Staten mag verblijven. Voor een visumaanvraag moet je naar het consulaat in Amsterdam en er gelden verschillende voorwaarden. Zo moet je sinds kort zelfs al je social media kanalen opgeven voor een visumaanvraag. Bekijk hier alle informatie met betrekking tot je visumaanvraag.

Bekijk ook: De Top 10 van dingen die Route 66 een verbazingwekkende Roadtrip maakt!

 De iconische Route 66

Leestijd: 3 min