,,Here rests in honored glory an American soldier known but to God,” leest de inscriptie op de achterkant van de Tomb of the Unkown Soldier op het Arlington National Cemetery in Washington D.C. De tombe staat op een heuvel die over Washington uitkijkt en sinds 1921 ligt hier, nadat het congres de goedkeuring gaf, een ongeïdentificeerde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog.

The Tomb of the Unknow Soldier

Peace, Victory and Valor

De originele Tomb of the Unknow Soldier stamt uit 1921. Op 4 maart 1921 gaf het toenmalige congres toestemming om een ongeïdentificeerde Amerikaanse militair in het plein van het, toen, nieuwe Arlington Memorial Amphitheater te begraven. Op 11 november 1921 is de militair terug gekomen uit Frankrijk en in een drie-laags marmeren tombe herbegraven. Door de lagen heen loopt een rechthoekige opening waar het lichaam van de militair de grond in getild is. De laatste rustplaat wordt met een stenen, in plaats van marmeren, rechthoekige steen afgesloten.

Vanaf het begin was er al een idee om een grote structuur boven op te bouwen. Uiteindelijk is in 1926 door het congres het plan voor de ‘kubus’ goedgekeurd. Tussen 1929 en 1932 is er gebouwd aan het eerbetoon dat nu nog steeds op de laatste rustplaats van de gevallen soldaat staat.

De kubus is aan de hoofdzijde van het graf van de onbekende eerste wereldoorlog soldaat geplaatst. Ten westen van dat graf, de zijde waar de Guard langs loopt, liggen in de grond drie graven. Het rechter graf, kijkend richting de Tombe vanaf de westkant, is het graf van een onbekende, omgekomen militair uit de Tweede Wereldoorlog. In het linker graf ligt de onbekende uit de Koreaoorlog en in hun midden lag een onbekende soldaat uit de Vietnamoorlog.

Van de middelste soldaat is in 1988 toch nog een naam achterhaald door DNA-onderzoek. Het stoffelijk overschot in het graf is toen geïdentificeerd als First Lieutenant Michael Blassie van de United States Air Force. Zijn stoffelijk overschot is uit het graf gehaald en dat graf zal nu altijd leeg blijven. Alle drie de graven zijn gemarkeerd met witte marmeren stenen die gelijk liggen met de vloer van het Plaza. De steen die op het graf van Blassie lag is na het verplaatsen van Blassie vervangen en de nieuwe inscriptie leest nu: ,,Honoring and Keeping Faith with America’s Missing Servicemen, 1958-1975.”

De militairen die de graven beschermen weten dat ze niet alleen deze soldaten beschermen. Maar de graven symboliseren allen die in hun oorlog gevallen zijn in gevechten voor het vaderland en tijdens de bescherming van hen die dat niet zelf voor elkaar kregen.

De tombe kent vier zijdes: Op het Linker en rechter paneel (Noord en Zuid) staan op beide panelen 3 drie kransen die (in 1931) ,,A world of memories” representeerde. Later werden dat de zes grote gevechten in Frankrijk waar Amerikaanse troepen bij betrokken waren. Ardennenoffensief,  Slag bij het Belleaubos, Slag bij Château-Thierry, Maas-Argonne offensief, Slag aan de Somme en Slag om  Oisiu-Eiseu.

Het oostelijke paneel, de kant kijkend over Washington DC, staan drie Griekse figuren die Peace, Victory en American Manhood voorstellen. Die laatste werd later verandert in Valor.

Op het westelijke en laatste paneel staat de inscriptie: ,,Here rests in honored glory an American soldier known but to God.”

The Tomb of the Unknow Soldier

De Tomb Guards

Voor velen is het grote eer als je het monument ‘The Tomb of the Unknow Soldier’ mag beschermen. Die bescherming gebeurt 24 uur per dag, 365 dagen per jaar door weer en wind. De Tomb Guard zijn vrijwilligers uit het derde Amerikaanse infanterie regiment, zij staan ook bekend als “The Old Guard”.

Het is de oudste, nog steeds actieve, infanterie eenheid in de Amerikaanse landmacht. De eenheid dient al sinds 1784. De eer om Tomb Guard te zijn is uniek, de medaille die je daarvoor moet verdienen is de op twee na minst uitgegeven onderscheiding binnen de landmacht. Tot februari 2019 zijn er al 663 uitgereikt, daarvan zijn er 23 over de jaren heen ingetrokken. Alleen van de Millitary Horseman Indentification Badges (10) en de Astronaut Badges (17) zijn er minder uitgegeven.

De Guards werken in groepen, 24 uur lang duren hun shifts en zij wisselen elkaar ieder (half)uur af. Op het moment dat ze niet op de mat lopen, leven ze onder de grond onder de mat in de speciale vertrekken. Als ze in die kames zitten krijgen ze trainingen en moeten ze hun uniformeren prepareren. Dat kan zo’n acht uur duren.

Het cijfer 21 is bekend voor de onbekende soldaat

Gedurende de bescherming van de graven lopen de Guards over een zwarte mat die voor de tombe ligt. Daarbij het hebben ze een bepaalde routine:

  1. De Guard loopt 21 stappen richting het zuiden over de (19 meter) lange zwarte mat.
  2. Dan stopt hij, draait zich richting het oosten (naar de tombe toe) en staat stil voor 21 seconden.
  3. Dan draait hij naar het noorden, wisselt zijn wapen van schouder en wacht 21 seconden.
  4. Dan zet hij weer 21 stappen over de mat.
  5. Draait zich richting het oosten en staat 21 seconden stil.
  6. Dan draait hij zich richting het zuiden, wisselt wapen van schouder, en wacht 21 seconden.
  7. De Guard blijft deze routine totdat het Changing of the Guard plaats vindt.

Iedere keer dat de Guard het wapen van schouder wisselt legt hij het wapen op zijn schouder dat naar bezoekers wijst. Daarbij geeft hij het beeld af dat hij tussen de tombe en mogelijk gevaar staat.Het cijfer 21 bij deze gebeurtenissen is gekozen als symbool voor de hoogste militaire eer die gegeven kan worden. Het 21 schoten saluut. Vanaf oktober tot eind maar wordt er elk half uur van Guard gewisseld. Tussen april en eind september gebeurt dat elk uur. Bezoekers mogen die ceremonie bijwonen maar moeten wel staan en stil zijn.


Liam Toll

Liam Toll

Medewerker Politiek

Geïnfecteerd met het Amerikavirus door zijn vader Antal Toll, tevens columnist voor USA4ALL, interesseert Liam zich in alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft. Van Amerikaanse politiek tot sport en van geschiedenis tot reizen. Liam is freelance journalist en student aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Dat alles bij hem om Amerika draait is ook te zien aan zijn sport, Liam is honkballer en speelt daarbij meerdere posities. In 2018 ging hij voor het eerst naar Amerika, samen met zijn vader liep hij toen rond in New York City. Een jaar later is daar een trip naar St. Louis, MO voor zijn studie journalistiek, waar nog een productie uit voort vloeide, bijgekomen. Liam ambieert een toekomst als correspondent in de Verenigde Staten.


The Tomb of the Unknow Soldier – Arlington Cementery

Leestijd: 6 min