Florida geeft de toerist met de Visitor Toll Pass eindelijk de mogelijkheid om Rental Car Rip-Offs i.v.m. toll-kosten te vermijden. Buitensporige vergoedingen betalen aan autoverhuurbedrijven, om cashless tolcabines te gebruiken, was tot voor kort “heel normaal”. Gelukkig is er voor toeristen eindelijk een oplossing!

Cashless tolboots kunnen handig zijn voor de lokale bevolking, maar voor vakantiegangers een ware crime. Je betaalt immers de vergoeding aan de verhuurmaatschappij en die deinen er niet voor terug om wat extra fee in rekening te brengen. Terwijl de meeste staten tol-medewerkers elimineren, zodat auto’s met transponders langs de sensors kunnen rijden zonder te stoppen, wordt het toeristen niet makkelijker gemaakt op de tolwegen van The Sunshine State!

In Florida, een staat met een economie die afhankelijk is van het toerisme, is de technologie bijzonder genadeloos. De meeste bezoekers, vooral internationale, hebben geen enkel idee welke wegen zonder contant geld zijn en worden zodoende onnodig op kosten gejaagd. In drukbezochte steden zoals Orlando, kom je de eerste onbemande tolpoortjes al tegen zodra je het vliegveld verlaat, waardoor toeristen gedwongen worden om zich te onderwerpen aan lelijke servicekosten die worden geheven door autoverhuurbedrijven.

Dagtarief

Staat er “TollPass Convenience Charge” op je huurovereenkomst dan weet je dat je extra hebt betaald. Enterprise Rent-A-Car, vraagt een extra $ 3,95 per dag, zelfs als u die dag geen tolweg gebruikt. Dit bedrag is exclusief de werkelijke prijs van de tolgelden of huurprijzen voor een transponder, indien nodig.  De huurovereenkomst verwijst klanten met vragen door naar een website die wordt gerund door een instantie genaamd de Highway Toll Administration, die geen overheidsinstantie is, zoals de misleidende naam doet vermoeden, maar een administratiekantoor wat is opgericht om te profiteren van chauffeurs die in huurauto’s rijden.

Het dagtarief van Enterprise is een van de betere; sommige autoverhuurbedrijven vragen klanten bijna $ 5 per dag aan vergoedingen. Zoals u zich kunt voorstellen, zijn de klachten die bij de werkelijke tolbeheerder, de Central Florida Expressway Authority, zijn ingediend luidruchtig en kleurrijk. En schadelijk genoeg voor de reputatie van de staat Florida, lijkt het erop dat er eindelijk een oplossing is geïntroduceerd.

Visitor Toll Pass

Visitor Toll Pass

De Visitor Toll Pass, die de Expressway Authority per juni 2019 heeft uitgerold, is een gratis label dat aan de achteruitkijkspiegel van een auto hangt. Een chauffeur kan de tag meteen na het ophalen van een huurauto ophalen. Een creditcardnummer, het kenteken van de huurauto en de dag waarop de reis zal zijn voltooid, dien je te verstrekken. En dat is het.

Wanneer houders van een Visitor Toll Pass door een tolpoortje rijden, herkent het systeem het label wat aan de spiegel bungelt i.c.m. de kentekenplaat – wat betekent dat het label nutteloos is als het wordt gestolen of verloren – en je betaald automatisch via het opgegeven creditcard-account. De pas doet het werk van een transponder, zonder extra kosten. Het werkt op elke tolvrije rijstrook op elke weg in de staat, zelfs als er een bemande baan is voor contante betalingen.

Visitor Toll Pass-HangtagEinde reis

Wanneer je reis voorbij is, gooi je de tag gewoon in een van de verzamelbakken in de gangen die van de parkeerplaats naar het vliegveld leiden. Mocht je onverhoopt vergeten de pas terug te geven dan betaal je $ 10 – , dat is nog steeds goedkoper dan wat je zou betalen om het systeem van het autoverhuurbedrijf langer dan twee dagen te gebruiken.

 

Aanmelden

Er zijn aanmeld-kiosken in de buurt van de balies van autoverhuurbedrijven op de luchthavens van Florida, maar aangezien het concept nieuw en onbekend is en de staat vol zit met toeristische rommel, nemen sommige bezoekers aan dat de pas een scam is. Maar niets is minder waar.

De balies van Visitor Toll Pass zijn dagelijks geopend van 9.00 tot 1.00 uur. Weiger om het tol-aanbod van uw autoverhuurbedrijf en als u uw auto ophaalt en stop, nadat u de huurauto-balie met uw voltooide overeenkomst hebt verlaten, bij de kiosk van de Visitor Toll Pass. Aanmelden duurt ongeveer 5 minuten, maar u kunt dat inkorten door online te registreren.

De uitgave van de pas wordt momenteel beschreven als een pilot (onbekende einddatum), de verwachting is echter is dat het zeker blijft, vooral als de bezoekers van de staat Florida er gretig gebruik van blijven maken. 

Bron: Frommer’s

Visitor Toll Pass – Dit moet je weten als je naar Florida gaat!

Leestijd: 6 min