Van grote warenhuizen tot kleine marktjes, in Amerika zijn genoeg plekken om leuke inkopen te doen. Wij hebben de vijf beste winkelsteden van Amerika op een rijtje gezet.

shop-till-your-drop-Winkelsteden in Amerika

5. Chicago

Het winkelen in Chicago speelt zich vooral af in Magnificent Mile. Dit is dé straat om inkopen te doen. Hier vind je bijna alle winkels die je zoekt om een dagje te winkelen. Winkelcentra, luxe warenhuizen, restaurants en zelfs de media zijn hier gevestigd langs Magnificant Mile.

4. Miami

De meesten komen tijdens een bezoek aan Miami (Florida) voor zon, zee en strand. Maar het is ook zeker een leuke plek om te winkelen. Deze stad biedt naast de dure winkels ook veel outletwinkels.  Dolphin Mall is dé plek voor designerkleding met korting. Hier zijn onder andere outletwinkels van Tommy Hilfiger en Calvin Klein gevestigd. Om te blijven genieten van de zon kan je in Miami ook outdoor winkelen. De bekendste plek om buiten te winkelen is CoCoWalk, hier vind je leuke aparte winkeltjes en restaurants.

3. Boston

Boston is een stad met een rijke geschiedenis, en is een goede plek om inkopen te doen. In Newbury Street vind je verschillende winkels, van grote winkelketens als Forever 21 tot boekenwinkels, van dure designerboetiekjes tot restaurantjes.  De unieke souvenirtjes zijn te vinden op  Faneuil Hall Marketplace. Deze markt bestaat al ruim 270 jaar. Een ander punt dat Boston interessant maakt om te winkelen is de belasting. Tot  175 dollar betaal je in Bosten namelijk geen belasting voor kleding, een pluspunt voor de portemonnee.

Winkelsteden in the USA

2. Los Angeles

In Los Angeles vind je een mix van designerwinkels en kleine unieke winkels. Rodeo Drive en Melrose Avenue zijn een van de bekendste winkelstraten in LA. Hier zijn vooral exclusieve winkels die designerkleding verkopen  gevestigd. Deze straten zijn een must see in Los Angeles, laat je budget alleen windowshopping toe dan is er altijd nog de kans een celebrity tegen het lijf te lopen.  Voor een mix van dure en goedkopere winkels is Santa Monica een goede plek om een dagje te winkelen.  Hier is van alles te vinden sierraden, speelgoed, woonaccessoires en kleding.  De plek om koopjes te vinden in Los Angeles is Santee Alley. Met meer dan 150 winkeltjes is er van alles te vinden, doordat veel buiten is krijg je een bazaar gevoel.

1. New York

Het is waarschijnlijk geen verassing dat deze stad op nummer één staat. Volgens CNN Travel is New York de beste stad om te winkelen. Bijna alle bekende winkels die je kunt bedenken hebben een vestiging in New York City.  De wijk SoHo wordt gezien als dé wijk om te winkelen. Met merken als Levi’s, Diesel en Burberry is SoHo een goede plek voor kledingliefhebbers. Ook winkelketen H&M en  warenhuis Bloomingdale’s hebben een vestiging in deze wijk. Met een klein budget is winkelen in New York ook prima te doen. Spullen voor een kleine prijs vind je in Chinatown en zelfs in Lower Manhattan bij de Century 21, een grote outletwinkel.

Winkelsteden van Amerika

 Winkelsteden van Amerika – Een top vijf!

Leestijd: 3 min