Amerika vakantie tips van reizigers!

Naar onze bescheiden mening is dit onderdeel, een van de belangrijkste van de site. Waarom? Die vraag is simpel te beantwoorden: Tips van reizigers zijn namelijk meer informatief dan een reisboek. Juist die dingen die niet in een reisboek staan komen hier aan bod. Dat is ons inziens erg belangrijk. Het vergroot uw kans op de reis van uw leven.

Bekijk de ingezonden tips van reizigers. Heeft u zelf ook een tip voor(aanstaande) Amerika reizigers? Plaats hem hieronder in de reacties! Vele anderen zullen u dankbaar zijn!

Let op: U neemt de geplaatste tips op eigen risico ter harte, de tips zijn eigen ervaringen van lezers !! Deze Amerika vakantie tips van reizigers zijn door de jaren heen verzameld en kunnen enigszins verouderd zijn als het bv gaat om prijzen.

Vakantie plannen maar nog niet geboekt? Vraag een gratis vrijblijvende offerte aan bij de door ons geselecteerde Amerika reis aanbieders.

Amerika tips door reizigers

 


Zorg ervoor dat uw bankpas op werelddekking staat voor vertrek naar de USA. Deze staat standaard op Europa. Als u dit van te voren regelt, kan dit veel betalingsproblemen ter plaatse voorkomen. Uiteraard is een CreditCard in de USA onmisbaar!

USA4ALL


 

Wij hebben afgelopen maand een rondreis aan de westkust van USA ondernomen en hebben twee tips:

  • Wanneer je in San Francisco een ritje met de cable car wil maken, ga dan – als een lange wachtrij staat – stap dan niet in bij het beginstation van de line (bijv. Powell St. Station) maar 1 halte erna. Dit scheelt aanzienlijk in wachttijd, aangezien de cable cars normaalgesproken niet helemaal opgevuld worden bij het beginstation. Volgens locals kan je dit soms een uur aan wachttijd schelen!
  • De beste winkel om te shoppen in de USA is de Safeway (zeker wanneer je op zoek bent naar een lekker ontbijt). Enerzijds omdat ze bij Safeway (vrijwel) altijd een warme bakker in de winkel hebben, anderzijds omdat je hier gratis kunt bij pinnen wanneer je met debetcard betaald (‘kies voor optie ‘cash back’ nadat je je pincode hebt ingevoerd). Walmart biedt deze mogelijkheid niet.

Willem Jansen


Voor autoreizigers. Koop in het begin van de reis een koelbox. Je bent tijdens de reis verzekerd van koele drankjes. Wat is er heerlijker om na een (hete) hike in een National Park bij je auto een (ijs)koude Mountain Dew te drinken. IJs kun je immers bij veel benzinestations/supermarkten verkrijgen.

Karel Strijker


Mijn tip is om een fiets te huren en dan de tocht van Fisherman’s Warf naar de Golden Gate te fietsen. Fantastische rit en goed te doen (ca. 30 min fietsen). Zo beleef je de brug pas echt goed

Nog een tip voor als je de Grand Canyon wil bezoeken: ga niet in een hotel in Flagstaff maar rijdt door naar Sedona (30 a 40 min verderop). Je rijdt dan via een schitterende weg met haarspeld bochten, omringd door bergen en bos een enorm stuk naar beneden waar je uiteindelijk in Sedona uit komt.

Akkelien ter Stege


In plaats van duur te pinnen in de USA, vragen wij altijd of we een Cash Back kunnen krijgen. Op veel plaatsen is dat geen enkel probleem. Gaan we bijv naar de Walmart, dan krijg je altijd wel 100$ cash bij eender welke aankoop. Kost verder niets, terwijl pintransactie toch al snel kunnen oplopen. De ATM-machine vraagt vaak om een fee, en de NL Bank ook nog eens, zeker als je ook nog eens de Credit Card gebruikt om te pinnen: Nooit doen!!

Leo


Wij huurden in San Francisco voor het eerst een camper voor de maand september. Was heel druk op de weg, lang weekend voor Labor Day. Bovendien waren de camping prijzen behoorlijk verhoogd tot 90 dollar voor een overnachting op de Koa camping Santa Cruz RV. De tweede nacht Wine Country RV was 80 dollar. Gelukkig waren de prijzen de rest van de maand stukken voordeliger. We hadden niet gereserveerd tijdens het Labor Day weekend; blijkt wel nodig te zijn, was heel druk en hadden een van de laatste plaatsen.

Lucas


Bij alle goede tips heb ik er een nog niet gezien. Deze is, regel ten minste 1 overnachting via een reisbureau. Je bent dan verzekerd bij SGR voor calamiteiten. Ons is dit op 9/11 overkomen waar wij niet meer weg naar huis konden en noodgedwongen extra kosten moesten maken. Door SGR worden dit soort kosten vergoed door het bedrag van zo’n €2,50 wat je ongemerkt meebetaald voor je overnachting.

Wij reserveren vaak vanuit thuis een Motel kamer. Dit doen we niet via tussenpersonen maar direct bij het Motel(-keten.)Wanneer dit vaak lang van te voren gebeurt kunnen de prijzen lager liggen. Bijna alle directe reserveringen kunnen kosteloos geannuleerd worden tot de dag van aankomst! Verder zien wij de kamerprijzen erg fluctueren. Een tussentijdse kosteloze annulering en nieuwe boeking kan weer veel geld besparen.

Antoon


Amerika vakantie tips van reizigers!

Leestijd: 5 min
Amerika info door USA4ALL

Welkom op de vernieuwde website van USA4ALL!

Actie!

Dit willen wij graag met u vieren! 


Maak kans op:
Pakket van USfoodz
Fotowedstrijd Xpozer
USASIM kaart!

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u maakt automatisch kans op deze items!
(U ontvangt geen reclame!)

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden.