Je rijdt het erf van een motel op en ziet onmiddellijk oude auto’s uit de jaren ’70. De motorklep van een zwarte Pontiac staat omhoog en op de parkeerplaats slenteren een paar mannen met een Budweiser in de hand…Op het reclamebord staat: weekly / monthly rates. Het is zo’n shabby motel, waarin permanent gewoond wordt. Draai maar om! Dit heeft niets met toerisme te maken. Denk eerder aan Pulp Fiction. Wij geven Motel tips Amerika waar je wat aan hebt! 

Motel Tips Amerika

Motel Tips Amerika!

Langs de interstates staan motels op Lodging-borden aangegeven. Aan de invalswegen van een stad vind je meestal een motelstrip. Diverse ketens keurig, maar fantasieloos, naast elkaar. Wel handig, er zijn altijd restaurants in de buurt.

Ook wij Nederlanders krijgen korting!

De ANWB-pas uit Nederland heeft een ‘Show your card’-logo. Zwaai ermee bij de motel-ketens, de Amerikaanse AAA werkt ook met dit pasje. Je krijgt al snel 10% korting, zo is onze ervaring. Particuliere motels doen er meestal niet aan mee. Motelprijzen worden veelal vermeld zonder TAX, Je rekening valt door belastingtoevoeging ongeveer 10-15 % hoger uit. Als fervent Amerikaganger heb je natuurlijk geen moeite met de Engelse taal en kan gemakkelijk korting afdwingen.

Can I get you a King or a Queen bed?

Probeer ook eens een “privately owned”-motel. Net even anders en als het meezit is de eigenaar oprecht geïnteresseerd in je vakantiereis. Goede tips over bezienswaardigheden hoor je aan de balie. De grote ketens zoals Econolodge, Days Inn, Motel 6 en Comfort geven zelf boekjes uit waarin hun vestigingen nationwide aangegeven zijn. Erg handig. Vooral in het voor- en naseizoen zijn de prijzen een stuk lager dan aangegeven. Het prijsverschil tussen een lekker breed Kingbed en een smaller Queenbed is slechts enkele dollars… niet de moeite van het besparen waard!

Twisting by the Pool

Het is prachtig weer dus de Motel 6 met zwembad lijkt niet zo gek. Maar als we met ons handdoekje bij het hek staan blijkt het dicht te zijn. Einde seizoen. TIP: Kijk even goed om je heen bij aankomst of vraag even bij het inchecken. In september blijken in de noordelijke staten de zwembaden na Labour Day dicht te gaan. Het weer nodigt dan niet meer uit tot zwemmen. Een aantal maal dachten we een leuk motel met zwembad gevonden te hebben. Maar, dan kom je bij het zwembad, tuurt eens in het water… Bij nader inzien drijven er toch wel heel erg veel peuken in. En die plastic zak op de bodem ziet er ook niet lekker uit. Niet alle motels nemen het zo nauw met de hygiëne in hun zwembad !

Motel Tips Amerika

Power 110 Volt, 60 Hertz

Ongelooflijk. Dit is het land van de hightech en de ruimtevaart. En op het gebied van elektra lijkt het of we een eeuw terug in de tijd zijn gestapt. Stekkers en contactdozen zijn veelal zeer gammel. Neem een reisstekker mee voor je eigen apparaten aan te sluiten op het stroomnet in Amerika en let er op of je scheerapparaat e.d. wel op 110 Volt mag worden ingeplugd.

Motel tips Amerika – Online in je motel

Bijna ieder motel heeft draadloos internet of een draadaansluiting voor je laptop op de kamer. De grotere ketens hebben in de lobby een gastencomputer staan. Zelfs in een afgelegen motel op de prairies van Nevada kan je snel internetten. Is er geen internet en wil je toch even online? In veel Libraries kun je een uur gratis internetten.

Breakfast In America

Free continental breakfast, daarmee adverteren veel motels. De kwaliteit van het aanbod is met de jaren verbeterd. Aanvankelijk treffen we tijdens onze reizen een paar kleffe doughnuts, muffins en cornflakes aan, aangevuld met slappe koffie. Slechts een enkele maal biedt de uitbater van het motel meer. De laatste jaren zien we echter steeds vaker dat je werkelijk gezond kunt ontbijten. Met verse melk, orange juice, fruit en bruin brood heb je een heerlijk breakfast in America.

Outdoor Breakfast

“How would you like your eggs?” vraagt de serveerster. “Sunny side up, please.” Af en toe verwennen we ons zelf met een Amerikaans ontbijt Je kunt van alles bestellen: gebakken ei in vele varianten, omeletten, zelfs steak! Wij houden het maar bij eieren, spek en toast.Standaard worden er hashbrowns bij geleverd, een soort aardappelrösti. In een family-restaurant krijgen we daarnaast nog eens hot cakes geserveerd. Luchtige pannenkoeken met warme siroop. De prijs van een ontbijt ligt bijna net zo hoog als die van het diner. Maar alleen al vanwege de sfeer moet je van tijd tot tijd echt even een Outdoor-breakfast meemaken.

Keep it Cool!

Bij veel benzinestations en in de grote supermarkten worden wegwerp koelboxen verkocht. Voor ongeveer $12 heb je een piepschuimen model van middenformaat. Erg handig. Een paar flesjes water erin, wat fruit en je brood en boter. IJsklontjes ertussen. Een uitvinding! Ga op de eerste dag van je vakantie naar een Wall-Mart of ander warenhuis en koop 2 simpele ontbijtbordjes en bestek. Daarnaast koop je twee mokken, die je later als souvenir weer mee naar huis neemt. Zo heb je de basis voor je dagelijks ontbijt.

Mega Stores hebben alles voor je ontbijt

Albertsons, Safeway, Smiths, City Market zijn enkele namen van de grote supermarkten. Ook megawinkel Wall-Mart heeft een food-afdeling. Verbaas jezelf over het onmetelijk grote assortiment! Wat zijn die winkels ruim opgezet. Straten vol diepvriesproducten, oneindig lange vitrines vers vlees.

Oké, je hebt er niets aan in je vakantie, maar je leert wel veel over het land en zijn bewoners. Vraag in supermarkten naar een klantenkaart, vooral op producten van de versafdeling krijg je met zo’n kaart veel korting! En in tegenstelling tot in Nederland hoef je niet allerlei marketing-gegevens in te vullen. Maar, wat hebben wij nu nodig voor ons ontbijt?

Je eigen room-service

Voor het ontbijt kun je in iedere supermarkt wel een tarwe- of witbrood vinden. De boter komt in kuipjes van een halve kilo, een kleinere verpakking is geen optie. Kaas en vleeswaren kunnen we krijgen in vele soorten en smaken. Zoet broodbeleg betekent vooral veel jam en honing. Voor de chocoladeliefhebbers: Nutella is beperkt verkrijgbaar. De chocolademelk is zoet, zoals wel meer producten in de USA. Karnemelk (Buttermilk) is sporadisch verkrijgbaar en heeft een licht zoete smaak.

In steeds meer motelkamers staat een koffiezetapparaat. Bij de balie kun je vaak koffie, thee en juice krijgen. Ontbijten in je eigen motel-kamer was nog nooit zo gezellig!

 

Motel Tips Amerika

Tekst: Grietje de Graaf / Martin van der VeerMotel tips Amerika – You can check out any time you like, but you can never leave!

Leestijd: 5 min