Tijdens het traditionele rondje door het Westen van de Verenigde Staten wordt de stad San Diego (Californië) vaak overgeslagen. Dat is zonde, want in deze stad, die op ongeveer 200 kilometer van het centrum Los Angeles ligt, is zoveel moois te zien. Een van deze bezienswaardigheden is Balboa Park.


Balboa Park omvat 1200 hectare en is een prachtig cultureel complex dat 15 musea, acht tuinen en het wereldberoemde San Diego Zoo omvat. Vaak aangeduid als de ‘Smithsonian van het Westen’ Balboa Park is het grootste stedelijke park in Noord-Amerika, groter dan zelfs Central Park in New York. Gevuld met culturele schatten, architectonische pracht, weelderige landschappen, prachtige tuinen en bekroonde podiumkunsten, heeft u meer dan een dag nodig alles te kunnen bekijken en te genieten van dit alles.

Balboa Park

Een bezoek aan het park

Het Balboa Park terrein is 24 uur per dag geopend . De toegang is vrij om in het park te wandelen, de botanische omgeving, de outdoor tuinen en een aantal attracties te bekijken. Er zijn toegangsprijzen, die kunnen variëren, voor andere culturele attracties.

Het Balboa Park Visitors Center is gelegen op 1549 El Prado, San Diego, CA 92101 en dagelijks geopend 9:30-16:30 (gesloten op Thanksgiving, Kerstmis en Nieuwjaarsdag) Elke twee maanden komt er een Balboa Park Guide dat alle Park tentoonstellingen en optredens weergeeft. Hierin vindt u tevens een plattegrond.

Als u van plan bent om veel van de musea van het park te bezoeken, kunt u een paspoort aanschaffen bij het Visitors Center of bij een van de deelnemende musea . Het geeft toegang tot 14 musea binnen een periode van zeven dagen vanaf de datum van aankoop. U bespaart hiermee meer dan 50 % korting op de normale entree prijs en bovendien heeft u het gemak van een eenmalige aankoop. De dierentuin / paspoort Combo omvat toegant tot de musea plus een eendaagse deluxe toegang voor de San Diego Zoo. U kunt ook een “Stay for a day” pas aanschaffen, waar u 5 of 14 deelnemende attracties kunt kiezen (dierentuin niet inbegrepen), voor $39.

Balboa Park geschiedenis

Een groot deel van de grond werd in 1835 opengesteld voor openbaar recreatief gebruik. Geen verdere activiteit vond plaats tot 1868 toen 1400 hectare grond  gereserveerd werd voor een groot stadspark . In 1870, werd een wet aangenomen waarin staat dat het land voor altjd bewaard zou worden voor een park.

Gedurende vele jaren was er weinig ontwikkeling van het “stadspark” zoals het toen werd genoemd . Een middelbare school, wat later San Diego High School werd, werd gebouwd met diverse tuinen die zijn ontworpen door verschillende particuliere groepen. In 1892 verhuurd, lokale tuinder en botanicus Kate Sessions 36 hectare voor een kwekerij. In ruil voor het gebruik van het land, werden ze het eens dat de kwekerij open zou blijven voor het publiek en deze jaarlijks honderden bomen en planten aan de stad zou doneren voor de verfraaiing van het park. Sessions, die later bekend zou worden als “de moeder van Balboa Park” wordt geëerd met het feit dat zou veel van de verschillende soorten inheemse en exotische planten naar het park heeft gebracht.

In 1910, met de voorbereidingen in volle gang om een expo te laten samenvallen met de opening van het Panamakanaal, werd het park vernoemd naar de Spaanse ontdekkingsreiziger Vasco Núñez de Balboa.

Expositie Panama-Californië

Een aantal van de gebouwen en een groot deel van de hedendaagse look en feel van het park kan worden toegeschreven aan de in 1915 gehouden Expositie Panama-Californië. Gebouwd in de zeer decoratieve stijl Spaanse koloniale revolutie. Het was de eerste keer dat deze zeer decoratieve stijl werd gebruikt in de Verenigde Staten. De expo zou slechts een jaar duren, echter de Expo werd verlengd voor een tweede jaar en meer dan 3,7 miljoen bezoekers wisten deze te vinden. Extreem hoog aantal voor dit jaartal.
Twintig jaar later was San Diego gastheer van de California Pacific International Exposition (1935) om de lokale economie te stimuleren tijdens de depressie.  Gebouwen en landschapsarchitectuur werden toegevoegd aan het park, waaronder het Old Globe Theatre, International Cottages, en het Spaanse dorp. Deze zijn allemaal nog in gebruik.

In 1977 werd Balboa Park samen met de historische Expositie gebouwen uit 1915 en 1935 uitgeroepen tot National Historic Landmark en National Historic Landmark District  en geplaatst in het National Register of Historic Places.

Men is momenteel bezig met een jaar lang feest te organiseren ter van de honderdste verjaardag van de 1915-1916 expositie, genaamd de Balboa Park 2015 Celebration.

Tuinen Balboa Park

 • Botanical Building and Lily Pond – thuis van 2100 permanent tropische planten
 • Japanese Friendship Garden
 • Inez Grant Parker Memorial Rose Garden – een van de top rozentuinen in de wereld.
 • Zoro Garden – een verzonken vlindertuin
 • Palm Canyon – een oase die 450 palmen bevat
 • Desert Garden – 2,5 hectare van vetplanten en droogte – resistente planten uit de hele wereld
 • Marston House Formele en Primitive gardens – vijf hectare glooiende gazons, gemanicuurde formele tuinen en rustieke canyon tuinen.

 

Restaurants in Balboa Park

Bezoekers van het park kunnen terecht bij een verscheidenheid aan restaurants en eetgelegenheden geschikt voor alle budgetten. Van full-service restaurants te lopende bufetten en snackbars, Hieronder een lijst van restaurants en waar zij zich bevinden in het park.

• Albert’s Restaurant op de San Diego Zoo.
• The Prado at Balboa Park is een award-winnend, full-service restaurant gevestigd in het House of Hospitality.
• Flight Path Grill – in het Air & Space Museum.
• Daniel ‘s Coffee cart – op de binnenplaats van het House of Hospitality tegenover het Balboa Park Visitors Center.
• Dinosaurus Cafe in het atrium van het Natural History Museum.
• Galileo ‘s Cafe ligt in het oosten rotonde van de Reuben H. Fleet Science Center met tafels buiten naast de fontein.
• Home Plate Bar & Grill in de Hall of Champions.
• Lady Carolyn ‘s Pub –  bij paviljoen The Old Globe.
• SDMA Sculpture Court Cafe by Giuseppe – gelegen in de the Museum of Art’s May S. Marcy Sculpture Court and Garden.
• Snack Carts zijn gunstig gelegen langs de El Prado voetgangerspad en ook dicht bij de Spreckels Organ Pavilion .
• The tea pavilion bevindt zich in de Japanese Friendship Garden.
• Village Grill is gelegen op de hoek van Village Place and Old Globe Way.

 

Attracties

Vooruitstrevend in het bouwen van verblijven zonder hokken (“cageless”) is de San Diego Zoo is een van de beste in de Verenigde Staten. De eerste bewoners van de dierentuin waren achtergebleven exotische dieren van  tentoonstellingen van de Expositie Panama-Californië in 1915.

Balboa Park Musea

Museum of Photographic Arts
San Diego History Center
San Diego Museum of Art
San Diego Museum of Man
Timken Museum of Art
• San Diego Art Institute – Museum of the Living Artist
Marston House Museum & Gardens

 

Musea voor de kinderen

Reuben H. Fleet Science Center
San Diego Air & Space Museum
San Diego Automotive Museum
San Diego Hall of Champions
San Diego Model Railroad Museum
San Diego Natural History Museum

 

Podiumkunsten

Tony Award ® – winnende Old Globe Theatre
• San Diego Civic Jeugd Ballet
• San Diego Junior Theater
• San Diego Jeugd Symfonie
• Spreckels Organ Pavilion
• Starlight Bowl
• Balboa Park Tours

 

Tours van het Visitors Center

Een fascinerend een uur durende audiotour van het Balboa park kan worden gekocht bij het Balboa Park Visitors Center. Er is een volwassene en een kind versie van de tour, die de parkgeschiedenis, architectuur, tuinbouw, culturele attracties, bespreekt.

Architectural Heritage Tours

Deze zijn elke eerste woensdag van elke maand, geleid door het “Comite van 100” , deze tours zijn om 09:30 uur.

Offshoot Tours (elke zaterdag ) :
Aangeboden elke zaterdag door getrainde vrijwilligers. De rondleidingen starten om 10:00 uur met een wandeling van een uur in een gemakkelijk tempo. Er zijn verschillende afwisselende thema’s. Reserveren is niet nodig.

Thema’s

 • Balboa Park geschiedenis (eerste zaterdag van de maand)
 • Palmbomen (tweede zaterdag)
 • Andere bomen in het Park (derde zaterdag)
 • Woestijn vegetatie (vierde zaterdag)
 • Tour del dia (vijfde zaterdag)

Er zijn geen tours vanaf Thanksgiving tot aan de 2e zaterdag in januari.

Ranger geleide Tours

Balboa Park Rangers bespreken de historische en botanische schatten van Balboa Park om 11:00 uur, elke dinsdag en zondag .

Parkeren

Parkeren bij Balboa Park is gratis en er zijn tal van kleine parkeerplaatsen in het park.  Er is een groot terrein aan het einde van President ‘s Way (tussen de San Diego Hall of Champions en Spreckels Organ Pavilion).

Valet parking is beschikbaar tegen een kleine vergoeding aan de voorkant van het Prado Restaurant bij het House of Hospitality. Uren van de dienstverlening zijn:: dinsdag tot en met donderdag van 05:00 tot 22:00, vrijdag van 17:00 tot middernacht, zaterdag van 10:00 tot middernacht, zondag van 10:00 tot 22:00. Er is geen valet parking op maandag.

Een gratis tram vind u aan de Inspiration Point parkeerplaats (aan de oostkant van Park Blvd. Tussen Presidents Way and the Balboa Park Activity Center) De tram brengt u naar verschillende locaties binnen het park. De tram rijdt elke 8-10 minuten (tijdens de spitsurentussen de 20 en 40 minuten). Passagiers kunnen ook opstappen een van de aangewezen pick – up gebieden in het park. Zomeropeningstijden zijn van 1 juni tot 31 oktober, dinsdag tot en met zondag 08:15-20:00 uur. Op maandag rijdt de tram van 08:15-16:30 uur. Herfst / Winter openingstijden zijn van 1 november tot 31 mei dagelijks, 08:15-17:15 uur.

Routebeschrijving

balboa_park-roadmap-USA4ALL

Vanuit het noorden :
Vanaf de  I – 5 take B Street / Pershing Straat exit . Sla linksaf op Florida Dr, Sla linksaf op Zoo Place. Sla linksaf op Park Blvd .

Vanaf I – 15 of I – 805 neem Hwy 163. Neem Park Blvd exit. Sla linksaf op Park Blvd . Volg de borden naar Balboa Park.

Vanuit het oosten :
Neem de I – 8 tot 163 South Hwy. Neem Park Blvd exit. Sla linksaf op Park Blvd. Volg de borden naar Balboa Park.

Vanuit het zuiden :
Neem 1-5 naar Street / Pershing Straat exit B. Sla linksaf op Florida Dr Sla linksaf op Zoo Place. Sla linksaf op Park Blvd.

 Balboa Park – San Diego – de Smithsonian van het Westen!

Leestijd: 8 min