De Blue Ridge Parkway doorkruist ruim 750 kilometer langs de hoge toppen van de centrale en zuidelijke Appalachian Mountains, het gaat naadloos over van Shenandoah National Park in Virginia naar Great Smoky Mountains National Park in North Carolina. Deze rit doet voorkomen als een recreatieve schilderachtige weg. De Blue Ridge Parkway is het meest bezochte onderdeel van de US National Park System en zeer populair tijdens de Indian Summer

Het Virginia deel van de Blue Ridge Parkway is 350 kilometer lang en het North Carolina gedeelte is ruim 400 kilometer lang. Mijlpalen markeren elke mijl (1,6 km) langs de Parkway, te beginnen bij mijlpaal 0 in de buurt van Shenandoah National Park en eindigt bij mijlpaal 469 in het Great Smoky Mountain National Park. Bezoekers moeten zich ervan bewust zijn dat er geen tankstations zijn op de Parkway. Er zijn echter vele in-en uitgangen naar nabijgelegen dorpjes.

De parkway geeft tehuis aan 100 verschillende soorten bomen, 1.600 plantensoorten, 54 zoogdieren, en 159 soorten vogels! De Parkway en biedt bezoekers de kans om een van de meest ecologisch omgeving van de wereld te verkennen. Als aanvulling op de overvloedige natuurlijke hulpbronnen, biedt de Parkway vele historische en culturele bezienswaardigheden. Een paar van de vele populaire activiteiten zijn; wandelen, picknicken, fietsen, vogels kijken, fotografie, kamperen en de mogelijkheid om deel te nemen aan seizoensgebonden Ranger lead programma’s.

Interessante dingen om te weten over de Blue Ridge Parkway

 • Houdt rekening met een ontspannen en langzaam tempo van reizen, de maximum snelheid is 70 km (45 mile) per uur, tenzij anders aangegeven.
 • De hoogte varieert van 14 meter boven de zeespiegel aan de James River (mijlpaal 64 in Virginia) naar 1843 meter bij Richland Balsam (mijlpaal 431) ten zuiden van Mount Pisgah, North Carolina.
 • De route slingert door negenentwintig provincies (counties) en vier Amerikaanse Nationale Bossen.
 • Commercieel verkeer en activiteiten zijn verboden op de Blue Ridge Parkway.
 • Controleer altijd voor vertrek of er wegafsluitingen zijn. Deze kunnen elk seizoen voorkomen als gevolg van weersomstandigheden of andere kwesties.

 

Blue Ridge parkway

The Destination Center

Met ruim 20 miljoen bezoekers per jaar is deze Parkway een van de meest bezochte locaties van de National Park Service. Het Blue Ridge Parkway Destination Center is het eerste bezoekerscentrum aan de Parkway. Met een overzicht van de meer dan 70-jarige geschiedenis van de Blue Ridge parkway tussen Shenandoah en Great Smoky Mountains National Park.

Ook vermeldenswaardig is dat het Destination Center gebouw is ontworpen en gebouwd om aan de energiebesparende LEED ®-certificering voldoen, met een groen dak, actieve / passieve verwarming en koeling en andere energie-efficiënte technologie.

Locatie

 • Parkway mijlpaal 384, in de buurt Asheville, North Carolina
 • Open – dagelijks van 9 uur tot 5 uur
 • Gesloten – Thanksgiving, Kerstmis en nieuwjaarsdag

 

Blue Ridge parkway

Functies en Diensten

Ontwikkeld als een samenwerkingsverband tussen de National Park Service en de Blue Ridge National Heritage Area, bijzondere kenmerken van de Blue Ridge Parkway Bestemming Center zijn onder andere:

 • Een zeven meter lange een interactieve kaart van de gehele Parkway met multi-media-informatie over bezienswaardigheden langs de Parkway en de omgeving.
 • Bemande informatiebalies om bezoekers te helpen hun reis routes, bestemmingen en activiteiten te plannen langs weg en de hele Blue Ridge regio.
 • Interactieve en andere tentoonstellingen die de natuurlijke en culturele diversiteit, tradities en recreatieve mogelijkheden van westelijk Noord-Carolina en langs de Blue Ridge Parkway weergeven.
 • Een theater met 70 stoelen presenteert een 24-minuten durende film, The Blue Ridge Parkway – Amerika’s Favoriete Journey (weergegeven in high-definition surround sound)
 • Een winkel, waar bezoekers items kunnen kopen met Blue Ridge Parkway en Destination Center thema’s. O.a. van boeken, cd’s en dvd’s, educatief speelgoed, kleding, en verzamelobjecten.. (Een deel van de winst wordt gebruikt om Blue Ridge Parkway educatieve programma’s te ondersteunen.)

 

Deep-South-Mabry Mill-usa4all

 Blue Ridge Parkway – Scenic Byway

Leestijd: 4 min