Van 2008 tot 2013 werd op de Amerikaanse zender AMC de televisieserie Breaking Bad uitgezonden. Het verhaal gaat over de over gekwalificeerde scheikundeleraar Walter White die longkanker heeft en niet lang meer heeft te leven. Hij realiseert zich dat zijn familie achterblijft met weinig financiële middelen na zijn dood. Zijn vrouw Skyler White is ook nog eens zwanger van hun tweede kind. Om te voorkomen dat zijn familie achterblijft zonder geld, besluit hij in het criminele leven te stappen. Samen met oud leerling Jesse Pinkman gaat hij Crystal Meth produceren en verkopen. Ook blijft hij als leraar actief. Door zijn scheikundige kennis is hij in staat de meest zuivere vorm van deze drugs te produceren. De serie speelt zich af in Albuquerque, NM en showt de groei en veranderingen die Walter White ondergaat als crimineel.

Het eerste seizoen van de serie kreeg positieve reviews en de vervolg seizoenen worden gezien als een groot succes. Breaking Bad heeft een grote groep fans en was de eerste van wat nu een franchise is geworden met Breaking Bad, El Camino & Better Call Saul. De serie wordt inmiddels beschouwd als een van de beste series ooit gemaakt. Tijdens het laatste seizoen op de Amerikaanse TV zender AMC, was het een van de meest bekeken shows op dat moment. Er is dan ook een ware cult ontstaan rondom the serie. De serie Breaking Bad is in Nederland te zien op Netflix.

Inmiddels kunnen fans betaald een rondtocht doen in Albuquerque langs alle belangrijke film locaties die in de serie zijn gebruikt. USA4ALL deed zelf een rondtocht langs deze plekken. Het meeste ligt binnen een straal van een paar kilometer. Wij deden het zonder reisleider en besloten het te doen met ons eigen vervoer. Hieronder zullen we de meeste plekken benoemen. Wel een waarschuwing vooraf: als je de serie nog niet hebt gezien kan dit artikel spoilers bevatten!

Het huis van Walter White

Het meest bezochte en populaire huis waar Walter White woonde is inmiddels gebarricadeerd met hekken en pionnen. Ook staan er borden met het vriendelijke verzoek de bewoners niet te storen. Met andere woorden het huis is inderdaad gewoon bewoond en ook in een simpele woonwijk. Dat de huidige bewoners vragen om ze met rust te laten kunnen we ons wel voorstellen. Voordat er hekken waren, kwamen toeristen naar het huis om de befaamde pizza scene na te bootsen. Men gooide een pizza op het dak en maakte vervolgens selfies; Onacceptabel natuurlijk! USA4ALL wil dan ook iedereen vriendelijk verzoeken alleen foto’s te maken van de lokatie en de bewoners met rust te laten.

Het adres is:

3828 Piermont Dr, Albuquerque

Breaking Bad - Walter White

Het huis van Jesse Pinkman

Dit is het huis van Jesse’s ouders wat hij later koopt om er zijn levensstijl voort te zetten. Het huis van Jesse ligt in een iets betere wijk dan dat van Walter. Het is een rustige wijk en ook hier adviseren we de bewoners wederom met rust te laten.

Het adres is:

322 16th St SW, Albuquerque

Jesse Pinkman House

Los Pollos Hermanos

Het fast-food restaurant van Gus Fring, de drugs king pin in de serie is een echt fast-food restaurant. Twisters is de werkelijke naam en het is open. Binnen zie je een paar homages aan de serie en het logo van Los Pollos Hermanos. De eigenaar heeft er natuurlijk geen moeite mee als je wat van het menu besteld terwijl je rondloopt en foto’s maakt van het fast-food restaurant van de grootste drug king pin die Albuquerque kent. 

Het adres is:
4257 Isleta Blvd, Albuquerque

Breaking Bad tour - Los Pollos Hermanos

Jesse & Jane’s appartement

In Breaking Bad huurt Jesse een appartement in een woonwijk in Albuquerque en het appartement wordt beheerd door Jane en haar vader. Jane woont in het appartement ernaast en is een drugsverslaafde in recovery. Met Jesse langs haar wordt dit natuurlijk een uitdaging. Het complex ligt in een wat minder veilig deel van Albuquerque en we adviseren je er overdag heen te gaan.

Het adres is:

325 Terrace St SE, Albuquerque

Hank Schrader’s huis

Hank is DEA agent en getrouwd met Skyler’s zus. Hij is gefixeerd op het arresteren van de grootste drugs dealers in Albuquerque. Zijn vriendschap met Walter en de familiebanden worden flink op de proef gesteld in de serie. Het huis ligt in een goede en mooie wijk.

Het adres is:

4901 Cumbre del Sur Ct., Albuquerque

Hank Schrader house

Gus’ Laundromat Lavanderia Brillante

Dat Gus Fring zijn drug imperium professioneel aanpakt behoeft weinig uitleg als je eenmaal in de serie zit. Om zijn Meth lab verborgen te houden heeft hij een volledig ondergronds lab gebouwd onder zijn chemische wasserij. De laundromat is een actief bedrijf dus je kunt er niet zomaar even binnen lopen. Je kunt het natuurlijk wel altijd vragen ,…….

Het adres is:

Delta Uniform & Linens, 1617 Candelaria Rd NE, Albuquerque

Breaking Bad tour - Laundromat

Saul Goodman’s office

Als je in legale problemen zit, bel je natuurlijk advocaat Saul Goodman. Hij is de advocaat die Walter door vrijwel de gehele serie bijstaat. Zonder normen en waarden en een echte advocaat waar iedereen een hekel aan heeft.  Zijn kantoor is inmiddels gerenoveerd en een bar dus echt herkennen doe je het niet meer. Toch is het een bezoekje waard. Je staat natuurlijk wel op de parkeerplaats waar Saul dagelijks kwam.

Het adres is:

9800 Montgomery Blvd NE. Albuquerque 

Saul Goodman Office

Crossroads Motel (The Crystal Palace)

Alhoewel we je niet aanraden er te overnachten is een bezoekje aan het motel wel de moeite waard. Het motel is regelmatig te zien in de serie. Een spot waar prostituees verblijven om hun verslaving te bekostigen. Later in de serie gebruikt Jesse het motel om zichzelf een alibi te verschaffen.

1001 Central Ave, Albuquerque

Cross roads motel

A1A Car Wash “Have an A1 day”:

Dat het maken van Meth een tijdelijke lucratieve business kan zijn staat buiten kijf. Om al zijn geld wit te wassen moet er een legitieme business zijn. Dus Walter en Skyler kopen de auto wasserette waar Walter voorheen een bijbaantje had. Dit is een actieve wasserette dus je kunt je huurauto ook nog eens schoonmaken na al die tripjes door de woestijn in New Mexico.

Het adres is:

9516 Snow Heights Cir NE, Albuquerque

Breaking Bad tour -A1A01

Tuco Salamanca headquarter

Om zijn product te kunnen verkopen gaat Walter in zee met Tuco Salamanca voordat hij met Gus gaat samenwerken. Tuco’s hoofdkwartier is een koffiehuis en dus een actief bedrijf. Je kunt er een kopje koffie halen en ondertussen genieten van de scene waarin Walter het hoofdkwartier gedeeltelijk opblaast. 

Het adres is:

Java Joe’s, 906 Park Ave SW, Albuquerque

Tuco Salamanca

Dog House

Wil je een lekkere hot dog? Ga dan naar de Dog House. Dit is een actieve business en een van de oudste drive-in restaurants in Albuquerque. In de serie speelt het een rol in seizoen 1, 2 & 5.

Het adres is:

1216 Central Ave NW, Albuquerque

Breaking Bad tour Dog House

 

En als u nu trek gekregen hebt in een Hotdog, lees dan dit artikel eens over Nathans’ HotdogsBreaking Bad tour – Albuquerque

Leestijd: 6 min