Iedereen die wel eens in Amerika is geweest kent Nathan’s hotdog!  De hotdog is uitgevonden op het schiereiland Coney Island in 1867 – wat betekent dat het eten van een Frankfurter hier praktisch verplicht is. Tegenwoordig zijn ze er in vele verschillende formaten en smaken. De eerste keuze: Nathan’s Famous hotdog, die al bestaat al sinds 1916 en ongeveer $6,- kost. Nathan’s hotdog is de “real deal” en verkrijgbaar met  verschillende toppings zoals, Chili, Cheese, Chili and Cheese, Sauerkraut, Red Onions en Salsa.

Nathans Hotdog - New York City

 

Nathan’s Hotdog Eating Contest

De Nathan’s hotdog  Eating Contest is een jaarlijkse Amerikaanse eetwedstrijd, welke ooit een publiciteitsstunt was. De wedstrijd wordt elke 4 juli gehouden in de originele Nathan’s eetgelegenheid. Nathan’s is het bekendste restaurant op de hoek van Surf en Stillwell Avenue op Coney Island, een wijk van Brooklyn, New York.

In 2011 woonden meer dan 40.000 toeschouwers het evenement bij en bovendien waren er 1.949.000 kijkers het live op ESPN televisie aan het volgen. Hoezo populair? Joey Chestnut  was toen de grote winnaar met maar liefst 62 hotdogs en broodjes in tien (!) minuten. Een jaar later deed vijf-time-titelverdediger Chestnut het nog een “dunnetjes” over met 68 hotdogs! In 2018, at Chestnut 74 hot dogs en vestigde daarmee een nieuw wereldrecord!

De wedstrijd heeft in de afgelopen jaren publieke aandacht gekregen als gevolg van de plotselinge sterrendom van de Japanner Takeru Kobayashi en zijn latere rivaliteit met Amerikaan Joey Chestnut. Kobayashi’s liep een contractueel geschil op met Major League Eating (MLE)  en schitterende vervolgens in afwezigheid. Hij mocht vanwege de contractverplichtingen van de instantie niet meer mee doe met de eetwedstrijd van Nathan’s.

Nathans Hotdog

Dus als je ooit in de buurt bent van Coney island dan moet je een broodje eten bij Nathan’s om te ervaren hoe de wedstrijd-eters er tientallen weg kunnen krijgen. En je kan daarna meteen een bezoekje brengen aan het daarnaast gelegen Luna Park. Pas wel op voor de achtbaan, anders ben je je brood(jes) zo weer kwijt ;-).Nathan’s hotdog – Die moet je gegeten hebben!

Leestijd: 3 min