De hotdog is uitgevonden op het schiereiland Coney Island in 1867 – wat betekent dat het eten van een frankfurter hier praktisch verplicht is. Tegenwoordig zijn ze er in vele verschillende formaten en smaken. De eerste keuze: Nathan’s Famous, die al bestaat al sinds 1916 en ongeveer $4,- kost. De hotdogs zijn de “real deal” en verkrijgbaar met  verschillende toppings zoals, Chili, Cheese, Chili and Cheese, Sauerkraut, Red Onions en Salsa.

Nathan's

Nathan’s Hot Dog Eating Contest

De Nathans Hot Dog Eating Contest is een jaarlijkse Amerikaanse eetwedstrijd, welke ooit een publiciteitsstunt was. De wedstrijd wordt elke 4 juli gehouden in de originele Nathan’s eetgelegenheid. Nathan’s is het bekendste restaurant op de hoek van Surf en Stillwell Avenue op Coney Island, een wijk van Brooklyn, New York.

In 2011 woonden meer dan 40.000 toeschouwers het evenement bij en bovendien waren er 1.949.000 kijkers het live op ESPN televisie aan het volgen. Hoezo populair? Joey Chestnut  was toen de grote winnaar met maar liefst 62 hotdogs en broodjes in tien (!) minuten. Een jaar later deed vijf-time-titelverdediger Chestnut het nog een “dunnetjes” over met 68 hotdogs!

De wedstrijd heeft in de afgelopen jaren publieke aandacht gekregen als gevolg van de plotselinge sterrendom van de Japanner Takeru Kobayashi en zijn latere rivaliteit met Amerikaan Joey Chestnut. Kobayashi’s liep een contractueel geschil op met Major League Eating (MLE)  en schitterende vervolgens in afwezigheid. Hij mocht vanwege de contarctverplichtingen van de instantie niet meer mee doe met de eetwedstrijd van Nathan’s.

Dus als je ooit in de buurt bent van Coney island dan moet je een broodje eten bij Nathan’s om te ervaren hoe de wedstrijdeters er tientallen weg kunnen krijgen. En je kan daarna meteen een bezoekje brengen aan het daarnaast gelegen Luna Park. Pas wel op voor de achtbaan, anders ben je je brood(jes) zo weer kwijt ;-).

Joey Chestnut

 Meervoudig winnaar Joey Chestnut (68 hotdogs in 10 minuten!)Nathan’s hotdog – Die moet je gegeten hebben!

Leestijd: 2 min
Amerika-Info-USA4ALL

Welkom bij USA4ALL!

Actie!

 


Maak kans op: een USASIM kaart!

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u maakt automatisch kans!

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden, controleer uw e-mail en eventueel uw spambox.