Iedereen heeft een plek waar hij graag naartoe wil. Voor mij was dit Amerika, New York City om precies te zijn. Jaren droomde ik ervan om rond te lopen in de city that never sleeps, en nu is het moment eindelijk daar.

Voor mijn gevoel stond er nog geen minuut stond toen ik 23,24,25 en 26 op het scherm zag en de deuren openden. We liepen de kamer binnen, zetten onze koffers naast het bed en keken uit het raam. Daar was ik dan, samen met mijn moeder op de 26ste verdieping in New York City.

Natuurlijk konden we niet in onze hotelkamer blijven. We wilden eropuit en zien van New York te bieden heeft. Lopend door 34th street viel mij één ding op, mensen. Overal waar ik keek zag ik mensen. Ineens kreeg ik het gevoel dat ik in een klein dorpje woonde in plaats van een stad. Een stad in Nederland is niets vergeleken met NYC. Als ik in Nederland op straat loop kan ik mijn arm uitstrekken en de kans dat ik iemand raak is klein. Ik kon dit natuurlijk proberen terwijl ik op 34th street liep, maar ik zou zonder twijfel iemand geraakt hebben.

Ook al was ik het niet gewend om zoveel mensen in één straat zien vond ik het geweldig. Ik vond het geweldig om alle wolkenkrabbers, gele taxi’s en gigantische billboards te zien. De eerste paar minuten die we rondliepen waren mijn moeder en ik sprakeloos. Verwonderd door alles zeiden we niets en liepen we gewoon rond. Het was precies zoals in de films.

Het mag dan wel precies zoals in de films zijn het is niet allemaal glitter en glamour. Gedurende de paar dagen die ik in de Big Apple verbleef heb ik meer daklozen gezien dan ik in mijn hele leven gezien heb. Sommigen hadden een bord vast en vroegen om geld of eten, anderen sliepen op een stuk karton aan de kant van de straat. Hierdoor realiseerde ik mij hoe ik van geluk mag spreken dat ik een dak boven mijn hoofd heb en thuis liefdevolle familie heb.

Dus ik heb gezien dat het niet alleen de plek is voor de rich en de famous toch heeft deze stad mijn hart gestolen. In New York zijn gaf mij het gevoel dat ik alles kon en elke droom kon bereiken. Het is echt de concrete jungle waar dromen tot leven komen.

Concrete Jungle - New York City-Ams-Ave

Foto: W. van Eis

Rachel de Vos

The Concrete JungleThe Concrete Jungle – De eerste indrukken van New York City!

Leestijd: 3 min