Bezoek ongeveer een op drie kwartier rijden ten westen van Dallas, Texas de historische veemarkt: Fort Worth Stockyards. De Stockyards zijn een overslagplaats voor vee ten noorden van het stadscentrum van Fort Worth. De Fort Worth Stockyards werden in 1866 geopend, en speelden een belangrijke rol voor de afvoer van vee naar de markten aan de oostkust van de VS, vooral na de opening van de spoorweg in 1876.

Fort Worth Stockyards

De Stockyards werden beschermd stadsgezicht in 1976. Vandaag de dag een van de belangrijkste toeristenattracties van Fort Worth. Waan uzelf even terug in het Wilde Westen. U vindt er veel bars, (toeristen) winkeltjes en steakrestaurants. Er wordt wekelijks een rodeo gehouden. Tweemaal per dag vindt er de Cattle round up plaats. De gestalde Longhorns Bulls maken een wandeling door de Main Street. (East Exchange Ave)

Stockyards-01

In 1989, opende de North-Fort Worth Historical Society het Stockyards Museum in de historische Exchange Building. Duizenden bezoekers van over de hele wereld vinden elk jaar weer hun weg naar dit museum.

Er zijn vaak (jaarlijkse) evenementen op de Fort Worth Stockyards, zoals BBQ festivals, Muziekoptredens of Rodeokampioenschappen. Ook kunt u bijvoorbeeld de Texas hall of fame bezoeken, u zelf (tegen vergoeding) laten fotografen met een Texas Longhorn of toeschouwer zijn van een gunfight.

Texas Trail of Fame

De Texas Trail of Fame werd in 1997 opgericht om mensen die een belangrijke bijdrage aan de westerse manier van leven hebben gemaakt te eren. Op het trottoir van het Fort Worth National Historic District, zijn bronzen markers ingelegd ter ere van hun prestaties. Zo vind je er onder andere Calamity Jane. Trail Gidsen zijn verkrijgbaar bij het Stockyards Visitor’s information Center.

Fort Worth Stockyards

Informatie

Parkeren kan tegen betaling, echter aan het einde van de Mainstreet (East Exchange Ave) is gratis parkeerplek. U doet er verstandig aan, om eerste te kijken of daar nog een plekje beschikbaar is.

Het Visitor’s Center is open op:

Maandag t/m vrijdag – 8:30 uur. tot 18:00 uur

Zaterdag – 9:00 uur tot 18.00 uur

Zondag – 11:00 uur tot 17:00 uur

Adres:

Stockyards Station

130 East Exchange Ave.

Fort Worth, TX 76164

 

 Fort Worth Stockyards – Ga op de foto met een Texas Longhorn!

Leestijd: 2 min