Een bezoek aan Florida betekent ook vaak een bezoek aan een van de Disney Parken in het Disney Magic Kingdom.  Elk jaar ontvangt Magic Kingdom in Walt Disney World Orlando, Florida meer dan 17 miljoen bezoekers van over de hele wereld en Iedereen is een beroemdheid in het Magic Kingdom! Wij delen graag de leukste geheimen van Disney met u! Magic Kingdom moet voor iedere gast het gevoel geven zich een beroemdheid te voelen. Daarom is de loopbrug in het Magic Kingdom  rood omdat Walt Disney wilde dat elke gast zich als een beroemdheid voelt zodra ze het park betreden. Dus, hij legde de rode loper uit voor hen. Leuk geheim he? Hier onthullen we de best bewaarde geheimen van de Magic Kingdom!

Hidden Mickey’s!

Er tal van verborgen Mickeys (Hidden Mickey’s) over het hele park. Ze zijn verborgen in cement en zorgen voor een erg leuk “Wie vind de eerste Mickey” spel. (HINT: Er zijn meerdere in de “Carousel of Progress.”)

Hidden Mickey

Stars and Stripes!

Zo hebben alle vlaggen op Main Street minder dan 50 sterren!  Wist u dat? Tel maar na. De reden? Als Disney vlaggen had gebruikt met 50 sterren dan zou dat betekenen dat hij bij slecht weer de vlaggen zou moeten binnenhalen. In Main Street is er ook een echte kapper. Perfecte plek voor een fotomomentje, terwijl uw kids een nieuw kapsel krijgen.

Geheime Suite!

In Cinderella’s Castle vindt u een epische suite, dat exclusief werd gebouwd voor Walt Disney en zijn familie. Echter, ze hadden nooit om tijd om daar te verblijven. In de oorspronkelijke plannen zou het appartement permanent bewoond zijn. U kunt niet eens een rondleiding krijgen, zo geheim is het. Het is alleen beschikbaar voor VIP’s, winnaars van wedstrijden en speciale park gasten. Cinderella’s Castle: achter het kasteel is het zwaard in de steen. Veel mensen lopen er gewoon langs.

De leukste geheimen van Disney Magic Kingdom!

Meer geheimen!

Er zijn meer geheimen van Disney, wist u dat er “Smellitizers” zijn verspreid over het park? “Smellitizers” stoten verschillende geuren af om bezoekers de Disney-ervaring nog meer te laten beleven. Bij de Haunted Mansion, er is bijvoorbeeld een muffe geur, bij Pirates of the Caribbean ruikt u een zoute zeelucht en op Main Street wordt de neus gevuld met gebak en vanillegeuren ruiken.

Secret Tunnels!

Frontierland en Tomorrowland cast-leden gebruik maken van geheime ondergrondse tunnels onder het Magic Kingdom, zodat u nooit een Tomorrowland personage in Frontierland zal zien. Dit zorgt voor het behoud van de magische illusie van de meest magische plek op aarde. Gasten van 16 jaar en ouder kunnen een “Backstage Magic Tour” boeken om deze tunnels te bewandelen.

Word vrienden met de kapitein!

Stap achter het stuurwiel van de Liberty Square Riverboat. Wanneer u aan boord van de Liberty Square Riverboat bent kunt u vragen of u op bezoek mag bij de kapitein in de stuurhut. Als u toestemming hebt gekregen, dan heeft u een zeldzame ervaring:  U kunt dan namelijk zelf de boot besturen!

Federaal besluit!

Disney had een federaal besluit van het Congres nodig toen Walt Disney de Great seal of the Unites States in de Hall of Presidents tentoon wilde stellen.  Er was een wet nodig van het Congres om dit goed te keuren. De enige drie Seals die bestaan vindt u in de Oval Office zelf, in de hal waar de Liberty Bell hangt en dus bij Disney World’s Hall of Presidents.

Zoek de trouwring!

Er is een trouwring in het wegdek gemetseld. De Haunted Trouwring vindt u rondom de Haunted Mansion. Dit geheim is uitgegroeid tot een favoriet van elke fan om naar te zoeken. Het is natuurlijk geen echte trouwring. Het zit zo: de afslag naar de Haunted Mansion werd gebruikt, door middel van een draaipoort, om gasten te laten uitkomen bij Liberty Square. Toen de draaipoort werd verwijderd, bleef er een gedeelte pijp achter in de grond. Veel mensen vonden het op een trouwring lijken, de legende was geboren…….

Dit werd uiteindelijk geplaveid, de fans boos. De ring was namelijk een populaire spot geworden voor huwelijksaanzoeken. Het was immers een stuk gebroken pijp, maar liefde maakt blind. Hoe dan ook, het was zo’n leuke kleine Easter Egg te vinden bij een bezoek. Dus besloten de Disney Imagineers om een officiële Haunted ring toe te voegen aan de attractie. Je moet wat moeite doen, gelukkig zijn de Disney castmembers er om u te helpen de Haunted Mansion trouwring te vinden!

Spot Tinkerbell!

Het beste zicht op Tinkerbell, tijdens de vuurwerkshow bij Cinderella’s Castle, is in het Plaza restaurant. Zoek de draad waarlangs Tinkerbell naar beneden zal vliegen, ga eronder zitten en geniet van het prachtig uitzicht! Te druk? Wandel dan naar achter het kasteel voor de vuurwerkshow. Minder drukte, maar nog steeds een geweldig zicht. Voor een onvergetelijke avond kunt u een plaats reserveren bij Cinderella’s Royal Table voor het diner. Misschien bent u nog getuige van een huwelijksaanzoek……

Als u vanaf Cinderella’s Castle wegloopt, zult u merken dat de stenen van van beneden naar boven  van groot tot klein zijn. Dit wordt “Forced Perspective ‘genoemd en hiermee ziet u het kasteel veel groter dan het eigenlijk is. Walt Disney wilde het kasteel aanvankelijk groter maken, maar moest stoppen met de bouw van het kasteel.  Anders had hij een knipperend rood licht op de torens moeten zetten om te kunnen voldoen aan de regels voor de luchtvaart.

 

Honderden vuilnisbakken!

Walt Disney haatte zwerfvuil. Er zijn vuilnisbakken om de negen meter. Overal. Walt Disney Heeft daadwerkelijk geteld hoeveel meter het kostte voordat men hun afval op de grond gooide. Hij kwam uit op 30 voet (9,1 meter). Vandaar dit besluit. Nooit geweten he?

Het afval uit de prullenbakken wordt met 90 km per uur door middel van kleine pneumatische buizen door het Magic Kingdom geschoten naar een centrale plek. Daar wordt het gesorteerd en gerecycled. Daarom is het er dus zo mooi en schoon de hele tijd. Bovendien er nergens kauwgom in Walt Disney World verkocht.

Nog een feitje; wist u dat de parkeerplaats van het Magic Kingdom groot genoeg is om het hele Disneyland themapark in te passen. En als het moet, kunnen er nog extra parkeerplaatsen gecreëerd worden…

Laatste rustplaats!

Er wordt gezegd dat de as van overledenen is verspreid over het park. Ja echt waar!  Mensen bevestigen dat het as van overleden dierbaren verstrooid wordt in de Haunted Mansion, luguber he? Ook al wordt deze praktijk ontmoedigd door Disney World, moeten soms ook andere attracties eraan geloven.

Ps. in films zijn ook vaak “Easter Eggs” verstopt. Deze website verzamelde er maar liefst 66 voor u!

Disney - Fireworks

Meer Disney Magic Kingdom

Disney tips and tricks! – Voor een overweldigende vakantie!Disney Magic Kingdom – Ontdek hier de leukste geheimen!

Leestijd: 5 min